TUKHOLMAN HUONEKALUMESSUT 2016 – TYÖ LIIKUTTAA



 

Työskentely toimistoissa on siirtynyt yhä enemmän suljetuista huoneista avokonttoreihin. Tämä näkemys vahvistui Tukholman huonekalumessuilla 2016. Muiden muassa EFG (European Furniture Group) esitteli suurella osastollaan monia työtä helpottavia nykyaikaisia ratkaisuja.

 

Akustiikan merkitys kasvaa

 



 

Erilaisista materiaaleista valmistettuja ja eri muotoisia akustiikkalevyjä on markkinoilla paljon. EFG:n osastolla katosta roikkuvat akustiikkalevyt ovat kuin vihreitä kasvin lehtiä.

 



 

Kolmiulotteisella seinäpinnalla on akustoivia ominaisuuksia.

 



 

Myös matoilla ja verhoilla voidaan vaimentaa ääniä. Julkisten tilojen matot ovat kovaa kulutusta kestäviä ohuita ja sileitä, tai pehmeämpiä ja pitkänukkaisempia. Sekä matot että verhot ovat julkitiloissa paloturvallisista materiaaleista valmistettuja tai sellaisiksi käsiteltyjä. Värejä on mistä valita.

 



 

Avotoimiston työpisteet

 



 

Nykyään työntekijällä ei välttämättä ole ennalta määrättyä kiinteätä työpistettä avotoimistossakaan. Modernit sähköisesti säädettävät työpöydät muuntautuvat työntekijän tiedoilla varustetun muistitikun avulla sopivan korkuisiksi muutamassa sekunnissa. EFG:n TakeAway-laatikossa työntekijä voi kuljettaa tarvitsemiaan työvälineitä mukanaan ja säilyttää toimistossa. Laatikko on tarpeeksi tilava kannettavalle tietokoneelle ja A4-kokoisille dokumenteille. EFG Create on monikäyttöinen ja moduulirakenteinen säilytinjärjestelmä, jossa on yrityskuvaa tukeva design.

 



 

Tutkimusten mukaan liiallinen istuminen ei ole terveellistä. Työtä tehdään välillä myös seisten – tai seinää vasten nojaten, niinkuin tässä Martelan ratkaisussa. Eri pituiset työntekijät löytävät omalle selälleen sopivan tuen.

 



 

EFG näyttää uskovan siihen, että liikkuminen työtä tehdessä lisää luovuutta. Kuvassa oleva herra tosiaan käveli samalla kun teki töitä. Voisivatkohan kiireiset ihmiset hoitaa kuntoilunkin työskennellessään?

 

Hiljaiset työpisteet

 



 

Esimerkkinä hiljaisesta työpisteestä on Skipper Furnituren Cocoon-tuoli. Puhelun voi rauhassa soittaa tällaisesta istuimesta, liikesalaisuudet ja henkilökohtaiset asiat pysyvät muilta salassa.

 



 

Lokoisa lepotuoli ja akustoiva huppu on Viveron ratkaisu.

 

Tiimityöskentely ja palaverointi avotoimistoissa

 



 

Neuvottelut käynnissä Swedesen osastolla.

 

Työtä tehdään paljon tiimeissä, mitä varten tarvitaan erikokoisia neuvotteluryhmiä. Korkeaselkäiset sohvat ja nojatuolit, joissa on katseilta ja ääniltä suojaavat katto ja sivut mahdollistavat neuvottelujen läpiviennin myös avotoimistoissa muiden työntekijöiden häiriintymättä.

 



 

Myös akustoivilla tilanjakajilla voidaan saada neuvottelurauha, kuten tässä Offectin kodinomaisessa kalustuksessa.

 

Tukholman huonekalumessut osoittivat, että muunneltavuus, kalusteiden siirrettävyys, ja työntekijöiden liikkumavapaus ovat tämän päivän toimistotyöskentelyn trendejä.

 

Onko sinun toimistosi sisustus ja varusteet päivitetty nykyaikaan? Tukeeko toimistosi sisustus yrityskuvaa? Autan mielelläni kaikissa toimiston sisustamiseen liittyvissä kysymyksissä.

 

Marja Lähde, sisustussuunnittelija
marja@cocovisio.fi

0 Comments