POLKUPYÖRÄ SISUSTUSELEMENTTINÄ

POLKUPYÖRÄ SISUSTUSELEMENTTINÄ

Palasin viime lauantaina Milanosta, jossa kävin kolmena päivänä tutustumassa maailman suurimpien huonekalumessujen tarjontaan. Milanossa kevät on noin kaksi kuukautta Suomen kevättä edellä, siitä todisteena täydessä kukassaan olevat omena- ja kirsikkapuut sekä syreenipensaat. Polkupyöriä näkee kaupungin liikenteessä paljon, kuten myös mopoja ja moottoripyöriä. Pyörä on keksitty jo muutama tuhat vuotta ennen ajanlaskumme alkua, ja polkupyöräkin noin 200 vuotta sitten. Tänä keväänä on kuitenkin polkupyörän uusi tuleminen, tai oikeastaan sille keksitään uusia käyttötarkoituksia, mikäli Milanon esimerkkiin on uskominen. Paitsi mainio kulkuneuvo, polkupyörä onkin erittäin trendikäs sisustuselementti. Sen osista saa mm. istuimia, kuten tässä Zanottan ideoimana.

 


Zanotta / Salone del Mobile 2016

 

Polkupyörä toimii myös huonekalun jalkana. Tämäkö on nyt sitä kuuluisaa brittihuumoria: polkupyörää on käytetty kylpyhuoneen kalustuksen osana. Kätevästi sen päälle sijoittuu taso pesualtaineen, ja ohjaustankoon voi ripustaa korin, johon sopivat niin kukat kuin kylpytarvikkeetkin. Ripusta tankoon vielä pyyhe, ja voilà – sinulla on hieman erikoisempi kaluste kylpyhuoneeseen.

 


Burlington / Salone del Mobile 2016

 

Pieneenkin tilaan sopiva kuntopyörä on ns. riisuttu malli: satula ja polkimet riittävät.

 


Colico / Salone del Mobile 2016

 

Alla olevan polkupyörän käyttötarkoitus jäi minulle epäselväksi. Katseenvangitsijana se ainakin toimii näyttelyosaston neuvottelutilan taustalla.

 


Faer ambienti / Salone del Mobile 2016

 

Polkupyörän voi ripustaa seinälle, jolloin se on kolmiulotteinen taideteos.

 


Kare / Salone del Mobile 2016

 

Erikoisemmat mallit sorvataan puusta, ja varmasti herättävät messuilla vierailijoiden huomion. Voisikohan tuolla pyörällä oikeasti ajaa?

 


Coco-mat / Salone del Mobile 2016

 

Osaamme me Suomessakin. Kauppakeskus Lanternassa Askon myymälässä on näin herkullinen keltaiseksi maalattu polkupyörä. Koristeellinen kuin mikä, ja voihan siihen myös ripustaa yrttiviljelmän.

 


Asko / Lanterna 2016

 

Kulkuneuvona loppuun palvelleen polkupyörän tai osan siitä voi käyttää sellaisenaankin sisustuksessa, jopa vähän ruostuneena tuunaamatta sen enempää.

 


Omatalo Villa Valli / Kalajoen loma-asuntomessut 2014

 

Omistatko sinä polkupyörän, ja millaisessa käytössä se sinulla on? Nyt vain keksimään uusia käyttötarkoituksia vanhalle polkupyörälle ja sen osille!

 

Lisää kuvia Milanon huonekalumessuilta olen julkaissut osoitteessa www.facebook.com/cocovisio, mistä voit käydä niitä katsomassa.

Teksti ja kuvat: Marja Lähde
Marja Lähde, sisustussuunnittelija
marja@cocovisio.fi

0 Comments