LANTERNAN SISUSTUSKLINIKKA

LANTERNAN SISUSTUSKLINIKKA

Viime syksynä alkanut yhteistyö Kauppakeskus Lanternan ja AJK-Sisustussuunnittelijat ry:n välillä on poikinut jo neljä viikonlopputapahtumaa. Niistä viimeisen, toukokuisen tapahtuman päävastuullinen olin minä. Sisustin pienen neuvontapisteen Lanternan ala-aulaan, ja päivystin lauantaina aamupäivän kollegani Ulla Kotilan päivystäessä iltapäivän. Sunnuntaina sekä päivystys että sisustuksen purkaminen jäivät kokonaan kontolleni. Lähes soolokeikka siis.

 

Aurinkoisena ja lämpimänä kevätviikonloppuna väkeä Lanternassa kävi kovin vähän. Ulkoilu, mökkeily, kasvien istutuspuuhat sekä jääkiekon MM-kisojen seuraaminen verottivat kävijöitä. Mikä tilaisuus ilmaiseen sisustusneuvontaan heille, jotka olivat saapuneet paikalle!

 



 



 

Klinikan sisustuksen teemaksi valitsin kesäkalusteet, joista osan voisi helposti varastoida talveksi kodin sisätilojen käyttökalusteiksi. Esimerkiksi yllä oleva tuoli kelpaa mainiosti keittiön ruokapöydän tuoliksi tai miksipä ei vaikka eteiseen, työhuoneeseen, vierashuoneeseen jne. Haaveena, ja jo valmiiksi suunniteltunakin, oli itse neuvontapisteen viereen rakentaa lomakeidas päivänvarjoineen, riippumattoineen, piknik-koreineen sekä uima- ja hiekkaleluineen. Koska tällä kertaa hoidin somistustyöt yksin, ja koska liikkeet olivat levittäytyneet aulaan niin leveästi, ettei tilaa tällaiselle lomakeitaalle ollut, luovuin sen toteutuksesta.

 

Sisustusklinikan neuvontapisteeksi kalustamassani yksinkertaisessa ryhmässä pyrkimyksenäni oli käyttää mahdollisimman monen liikkeen tuotteita, ja ensisijaisesti niiden liikkeiden, jotka eivät aiempina kertoina olleet olleet esillä. Pystyin käyttämään kuuden eri liikkeen tuotteita, joista käsittääkseni puolet oli sellaisia, jotka eivät vielä olleet saaneet näkyvyyttä klinikan somistuksessa. Osoittautui kuitenkin yllättävän hankalaksi suostutella juuri näitä uusia liikkeitä mukaan. Valitettavasti K-rauta kieltätytyi kokonaan, kun ei ollut etukäteen saanut minkäänlaista tietoa tapahtumasta. Harmi, sillä juuri K-raudassa olisi ollut aivan ihania tuotteita valitsemaani teemaan.

 

Mielestäni onnistuin silti hyvin. Punaisena lankana sisustuksessa oli musta väri, joka oli pääkalusteiden, kuten penkin, tuolien ja pöydän väri. Kesäisinä väripilkkuina toimivat heleät siniset, turkoosit ja vihreät tekstiilit ja pienesineet, jotka sopivat hyvin mustiin kalusteisiin.

 



 



 



 

Vaikka tuotteet olivat monesta eri liikkeestä ja edustivat romanttista, modernia skandinaavista ja industriaalista retrotyyliä, ne muodostivat harmonisen kokonaisuuden. Tuolien musta muovinen istuinosa sointui yhteen mustan kivisekoitetta olevan pöydän kannen kanssa. Pöydän mustien metallisten jalkojen muoto oli sama kuin mustan rautapenkin käsinojan muoto. Vallilan raikkaat puuvillamatot toivat hillityllä tavalla väriä. Pienemmän niistä laitoin istuinpehmusteeksi rautapenkkiin osoittaakseni, että istuinpehmuste voi olla muutakin kuin tyyny. Torkkupeitto, puutarhakengät ja kastelukannu olivat kirkkaan limenvihreitä. Peltiset retrojakkarat löytyivät Maskusta, ja samaa akvan sävyä oleva keraaminen kynttilälyhty oli Jyskistä.

 



 



 



 

Paitsi että valitsemani kalusteet edustivat eri tyylejä, ne oli valittu etupäässä edullisemman hintaluokan liikkeistä. Kun näkee hiukan vaivaa, voi tyylikkään rennon kesäkalustuksen hankkia laihemmallakin lompakolla. Olkoon tämä sisustusklinikan kalustus siitä kannustavana esimerkkinä.

 

Teksti ja kuvat: Marja Lähde

 

Marja Lähde
sisustussuunnittelija
marja@cocovisio.fi

0 Comments