ROTTINKIA JA NAHKAA HABITARESSA

ROTTINKIA JA NAHKAA HABITARESSA

Olen jo aika monelta eri kantilta tarkastellut tämän syksyn Habitare-messujen antia, mutta materiaaleista en ole vielä kirjoittanut. Suomen suurimmat huonekalu- ja designmessut olivat värikkäimmät miesmuistiin ja myös materiaalien kirjo oli monipuolinen. Trendimateriaalit kuten puu, marmori, messinki ja korkki eivät ole hävinneet minnekään, mutta tämän syksyn materiaalinousijat messutarjonnassa olivat kuitenkin luonnonvärinen aito rottinki ja konjakinvärinen nahka.

 

Rottinki

 

Rottinkinen Emmanuelle-tuoli sopi Signals-osaston Rakkaus-teemahuoneeseen mainiosti. Muut rottinkiset sisustuselementit täydensivät romanttisen makuuhuoneen kepeätä tunnelmaa.

 



 



 



 

Sänkyjä valmistavan Matrin osastolla oli somisteena rottinkia: koristeellinen Emmanuelle-tuoli täälläkin sekä pienesineitä niinikään rottingista. Osasto kokonaisuudessaan oli herkkä ja hillityn tyylikäs. Ei ihme, että se oli kärjessä kaikissa parhaan osaston äänestyksissä.

 



 



 

Nahka

 

Erivärisiä nahkasohvia ja -tuoleja on ollut pitkään esillä ja on edelleenkin, mutta konjakinvärinen nahka on noussut erityiseen suosioon tämän vuoden aikana. Vepsäläisen osastolla esimerkiksi lepakkotuolin ja Egg-tuolin trendikkäin verhoilu on – kuinka ollakaan – konjakinväristä nahkaa. Jasper Morrisonin & Wataru Kumanon suunnittelemissa Nikarin December XL Lounge –tuoleissa istuinosat ja selkämykset olivat nekin konjakinväristä nahkaa.

 



 

Toimittajien Tusinaankin valittu Adean Bon Daybed oli näytillä useilla osastoilla Habitaressa, mm. Deko-lehden osastolla. Toimittajien tusinaan ylsi muitakin esineitä, joissa konjakinvärinen nahka oli yhtenä materiaalina kuten esimerkiksi Woodnotesin Siro + -tuoli, joka oli tänä vuonna päivittynyt nahkaisilla käsinojilla.

 



 



 

Verso Design on tuonut markkinoille useita piensisustusesineitä ja yksityiskohtia konjakinvärisestä nahasta. Tarjoiluastian Vati ja säilytykseen sopivan Korin saa huopaisen ohella myös nahkaisena ja Lastu-pärekorin nahkaisella kahvalla. Nahkahihnoista roikkuu myös kuvan tarjotin, johon voi sijoittaa vaikka viherkasveja.

 



 

Tapio Anttila suunnittelee joka vuosi uusia hienoja ja ihan tavallisten ihmisten koteihin sopivia tuotteita. Niiden hinnatkaan eivät päätä huimaa, vaikka hyvää designia ovatkin. RIM on linjakkaan graafinen sohva. Sohvan verhoilussa on käytetty konjakinvärisestä nahasta tehtyjä tere-nauhoja. Sohvaa valmistaa Interface ja myy Vepsäläinen.

 



 

The Block –korttelissa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun opiskelija Laura Huusari oli tuonut näytille suunnittelemansa mainion Alvor-hattuhyllyn. Uskon tästä prototyypistä tulevan moneen pieneen eteiseen sopivan eteiskalusteen, koska se vie vähän tilaa ja on monipuolinen säilytyskaluste. Katosta nahkahihnoista roikkuvan hattuhyllyn alapuolella on tanko, johon saa henkareihin kätevästi ripustettua päällysvaatteet.

 



 

Kaikenlaiset nahkanarut ja nahkalenkit sekä vaikka nahkaa oleva vyö käyvät sisustuksen pienesineiden somisteiksi. Alla olevassa kuvassa on keksitty kietoa yksivärisen tyynyn ympärille konjakinvärinen nahkavyö ja saatu aikaan hauska katseen kiinnittävä yksityiskohta, eikös vain?

 



 

Tummien mausteisten maali- ja tekstiilipintojen piristeinä luonnonvärinen rottinki ja konjakinvärinen nahka näyttävät todella hyviltä. Eikä niiden lumo haihdu mihinkään, vaikka trendit kuinka vuosien saatossa heilahtelisivat. Aika ajoin ne pulpahtavat kuitenkin uudestaan vahvoiksi suosikeiksi sisustuksessa. Neutraalinvärisinä materiaaleina ne ovat siis turvallinen valinta minkä tahansa tyylin ajattomaan sisustukseen.

 

Teksti ja kuvat:
Marja Lähde
sisustussuunnittelija

0 Comments