HYVÄÄ KANNATTAA KIERRÄTTÄÄ

HYVÄÄ KANNATTAA KIERRÄTTÄÄ

Muutto pienempään asuntoon merkitsee joistakin huonekaluista luopumista. Ensimmäisenä päätin kierrättää kirjastohuoneen vuodesohvan ja työhuoneissa sijainneet säilytyskalusteet. Taisi muuten olla elämäni ensimmäinen kokemus kierrätyksestä. Alun kompuroinnin jälkeen tilanne on ihanan seesteinen.

Kierrätyksestä hyvä mieli

Jo heti alussa tiesin, etten halua myydä tarpeettomaksi jääneitä kalusteitani millään kirpputorilla. Näin osittain siksi, että olen joko huono tai laiska myymään, osittain siksi, että olen mielestäni nauttinut huonekaluistani niiden täyden arvon verran. Olihan minulle kertynyt yhteiseloa niiden kanssa jo 15 vuotta, ja niin ollen ne olivat kyllä hintansa haukkuneet. Yritin ensin saada tavaran liikkeelle laittamalla ilmoituksen oman taloyhtiöni rappukäytävien ilmoitustauluille sekä läheisen kauppakeskittymän ilmoitustaululle. Viikossa ei tapahtunut mitään.

Seuraavaksi soitin Lähetystori Fidalle, että olisi noudettavaa. Fidan valitsin siksi, että heidän lähin toimipisteensä sijaitsee vain puolen kilometrin päässä kotoamme. Jo samana päivänä järjestyi nouto, mutta pojat eivät huolineet kyytiin muuta kuin kahden istuttavan vuodesohvan, jossa oli nukuttu 3 kertaa ja istuttu ehkä noin 30 kertaa. Kunto oli siis moitteeton, kuosi ja malli toki vähän vanhahtavat. Hyvä, kun kelpasi.

Toimistokalusteet eivät liiku

Säilytyskalusteita Fidan noutajat eivät ottaneet matkaan. Kuljettajien mielestä olivat liiaksi toimistokalustemaisia, joita on vaikea saada kaupaksi. Tuollaiset kalusteet eivät heidän mielestään liiku.

Hetken kävi mielessäni ajatus, että kierrätä siinä sitten, kun ollaan niin nirsoja, ettei hyväkuntoinen ja ehjä tavara kelpaa. Pakko kai ne on pilkkoa kappaleiksi ja panna roskiin eli kaatopaikalle. Rohkaistuin kuitenkin laittamaan ilmoituksen tori.fi -sivuille osastolle Annetaan.

Loppu hyvin, kaikki hyvin

Ilmoituksessa varoin käyttämästä toimistokäyttöön viittaavia nimikkeitä kuten kirjahylly tai arkistokaappi. Kyseessähän olivat siistit pyökkiviiluiset kalusteet, jotka soveltuvat monenlaiseen säilytykseen. Kotikalusteita myyvästä huonekaluliikkeestä ne oli aikoinaan ostettukin. Siispä: annetaan avohyllykkö ja ovelliset kaapit astioille, leluille, liinavaatteille, TV-tasoksi jne.

Ensimmäisen tunnin aikana sain ensimmäiset kyselyt. Kaikkia kolmea ilmoitusta oli katsottu vajaan vuorokauden aikana kutakin 80-180 kertaa, eniten kiinnosti puolikorkea ovellinen kaappi. Sain sähköpostilla 19 yhteydenottoa, ja ennen kuin vuorokausi oli kulunut ilmoitusten jättämisestä, oli kalusteet jo haettu pois. Olen vakuuttunut, että ne pääsivät hyvään kotiin ja saavat siellä ns. toisen elämän.

Taisivat Fidan pojat olla väärässä – kyllä hyvät tavarat kiertävät. On vain nähtävä niiden monikäyttöisyys. Markkinointi- ja myyntitaidoistakaan ei ole haittaa. Onnistunut kierrätyskokemus saa minut harkitsemaan vakavasti kierrättämistä jatkossakin. Liityin jo “Leppävaara kierrättää” -facebook-ryhmään.

Teksti ja kuvat
Marja Lähde, sisustussuunnittelija

0 Comments