ASUNTOMESSUT 2018 – BUNKKERI

ASUNTOMESSUT 2018 – BUNKKERI

Asuntomessukohteisiin tutustumiseni median toukokuisena ennakkoretkipäivänä alkoi kohteesta 16, joka sattui olemaan sopivasti kohdalla, kun sain turvallisuussyistä jaetun keltaisen huomioliivin ylleni. Messualuehan on vielä rakennustyömaata heinäkuun alkuun asti.

Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus kunnostetaan asuinkäyttöön vanhaa kunnioittaen. Tiilestä rakennettu talo on Bunkkeri, Porin asuntomessujen kohde 16. Tästä alunperin vuonna 1937 rakennetusta korjausrakennuskohteesta tulee koti Juha Heinolle ja hänen pojalleen. Rakennuttaja ei ole tyytynyt kompromisseihin minkään remontoitavan osan kohdalla. Luodakseen tulevaan kotiinsa mahdollisimman autenttiset puitteet hän on jopa matkustanut Pariisiin hakemaan taloon sopivia patteriventtiilejä. Takkakaakeleita hän on noutanut Lontoosta. Kun itselleen pieteetillä rakentaa, ei ole ihme, että jälki on priimaa.


Talon sisällä on siellä täällä jätetty tiili- ja betonipintoja paljaaksi.


Alakerran olohuonetta sisustettuna.

Itse rakennus ja tarina sen historiasta jo riittävät tekemään tästä kohteesta kiinnostavan. Pääsuunnittelija, rakennuttaja Juha Heinon tinkimätön kädenjälki on omiaan lisäämään kohteen vetovoimaa. Luulenpa, etten ole väärässä väittäessäni, että Bunkkeri tulee olemaan tämän kesän asuntomessujen kiinnostavin ja kuvatuin kohde.

Lähes valmiiksi sisustettu koti on esteetikonkin silmään todella kaunis. Toisaalta sisustus on hieman yllätyksellinen. En osannut odottaa, että talon alkuperäisen hengen vastakohdaksi sisustus olisi näinkin modernia. Bunkkerin sisustuksen on suunnitellut Hakolan luova johtaja, muotoilija Annaleena Hämäläinen.

Puinen kattovalaisin nimeltään Cocktail on nuoren muotoilijan, Hanna Anosen suunnittelema. Valaisin on saanut innoituksensa värikkäistä cocktail-juomista. Hanna Anonen esitteli valaisimiaan tänä vuonna myös Milanon huonekalumessuilla. Hakolan Lazy-sohva on verhoiltu vaaleanpunaisella sametilla.

Karun kuutiomaisen tiilitalon sisältä kuoriutuu sisustus, jossa on klassisia ja moderneja piirteitä yhdistettynä boheemiuteen. Pääosa huonekaluista on Hakolan mallistoa. Uusinta Hakolaa edustavat Heikki Askan suunnittelema safarityylinen nahkainen Noma-tuoli ja Samuli Helavuon suunnittelema Edit-hylly.


Komea portaikko johtaa yläkertaan.


Portaiden yläpäässä on pienempi Cocktail-valaisin.


Yläkerran olohuone. Taideteokset on lainattu Helsinki Contemporaryltä. Pöydällä Elina Ulvion suunnittelema Lampi-peili.

Viimeistään yläkertaan päästyäni minulle valkenee, ettei sisustusta olekaan suunniteltu talon tuleville asukkaille, isälle ja pojalle, vaan kuvitteelliselle perheelle, jonka kotoa pois muuttaneen aikuisen tyttären ja hänen vanhempiensa makuuhuoneet sijaitsevat yläkerrassa. Tässä siis selitys vaaleanpunaisen värin runsaudelle ja naisen korkokengille makuuhuoneen avohyllyssä.


Makuuhuoneessa on Matrin Lempi-sarjan sängynpääty.


Seinällä Tero Kuitusen suunnittelemat peilit. Lattia on Timberwisen Tammi Rustic/Vintage Ylläs.


Toinen makuuhuone. Matrin sänky ja seinällä Hakolan Lempi-hylly, jonka on suunnitellut Anni Pitkäjärvi. Valaisimet ovat Finnish Design Shopista.


Toisen makuuhuoneen nurkka. Marokkolaiset matot ovat Nest Factorystä.

Tähän taloon ja kotiin haluan tutustua vielä uudestaan heinäkuussa. Silloin katsastan myös talon keittiön ja saniteettitilat.

Marja

0 Comments