SISUSTUSIDEOITA KESÄN ASUNTOMESSUILTA

SISUSTUSIDEOITA KESÄN ASUNTOMESSUILTA

Sisustuksessa pienilläkin yksityiskohdilla voi olla suuri merkitys kokonaisuuteen. Itse näen ensin kokonaisuuden, sen jälkeen kiinnitän huomiota detaljeihin. Keräsin tähän blogiin mielenkiintoisimmat sisustusideat, jotka on toteutettavissa vähällä vaivalla ja suurin osa hyvinkin pienellä budjetilla. Ideat kokosin valokuvista, jotka olin ottanut Porin Asuntomessuilla.

Kasvit, kukat, yrtit

Innostus viherkasveilla sisustamiseen vain kasvaa. Luonnonmukaisuus ja ekologisuus on valtatrendi, joka väkisinkin ohjaa sisustajia. Luonnon voi tuoda sisätiloihin ja terasseille monin tavoin, tässä muutama idea.


Kohde 5 Herukka. Kapeisiin lasiputkiloihin sijoitetut viheroksat koristelevat koko seinän.


Kohde 15 Kastelli Viva. Kukkatelineeksi somistettuja polkupyöriä oli tasaisin välein messutalojen pihoilla.


Kohde 23 Luoto. Keinuamppeli terassilla. Ei taida toimia tuulisella paikalla, mutta esimerkiksi lasitetulla terassilla tai parvekkeella ihan kiva idea..


Kohde 31 RTV-pintamateriaalitalo. Veneen muotoiset kukkahyllyt toivottavat tervetulleeksi kuistilla.

Ripusta seinälle

Säilytysongelmia ei kai koskaan saada lopullisesti ratkaistua, siltä ainakin tuntuu omassa kodissani. Tavaramäärä tuntuu paisuvan sitä mukaa kun keksimme tavaroillemme säilytyspaikan. Seinäpinta-alaa kannattaa hyödyntää ripustamalla tavaroita seinähyllyihin, naulakoihin ja ripustuskoukkuihin. Ripustusideoita löysin asuntomessuilta vaikka millä mitalla!


Kohde 6 Designtalo Noste. Eteisen naulakko.


Kohde 6 Designtalo Noste. Kätevä teline makuuhuoneeseen. Siihen voi ripustaa yöksi sekä päiväpeiton että käytössä olevat vaatteet.


Kohde 18 OPn Kotoisa. Nämä järeät ripustuskoukut kestävät varmasti koulurepun painon.


Kohde 18 OPn Kotoisa. Ripustuskoukut, jotka saavat iloiselle mielelle. Luulisi lastenkin huomaavan ja tykkäävän.


Kohde 27a Solid House Kodit. Pitkään tuijotin makuuhuoneen takaseinää. Tulin siihen tulokseen, että kyllä ne ovat ripustuskoukkuja!


Kohde 28 Villa Poiju. Mielikuvitusta on käytetty näidenkin ripustuskoukkujen suunnittelussa.


Kohde 30 Casa Terde. Hauska idea pesuhuoneen avosäilytykseen.


Kohde 30 Casa Terde. Lastenhuoneen ripustuskoukut.

Valaisimet

Messuilla oli paljon erilaisia valaisimia, joiden kuvia olen julkaissut aikaisemmin kirjoittamissani blogeissa. Esimerkiksi kohteen 16 Bunkkeri, ja kohteen 10 Pori Energia Valovoima erikoiset valaisimet. Valaisin muuttaa helposti koko tilan tunnelman ja tyylin. Alla muutama valaisin, jotka herättivät huomioni.


Kohde 18 OPn Kotoisa. Saunatupa, jota käytetään myös vierashuoneena, oli somistettu lierihatuilla. Niitä oli sommitelmana seinällä, ja yhdestä oli tuunattu kiva valaisin.


Kohde 20 Casakivi. Astuessani sisään, jähmetyin hetkeksi paikalleni eteiseen. Katseeni kiinnittyi ensimmäiseksi upeaan riippuvalaisimeen. Kattoon integroidut viivamaiset led-valaisimet antoivat lisävaloa, mutta eivät vieneet huomiota tältä kauniilta riippuvalaisimelta.


Kohde 24a As Oy Porin Villa Sun. Jazz-valaisin kattokruununa ei jää huomaamatta. Tällaista ei löydykään joka kodista.

Muita ideoita


Kohde 6 Designtalo Noste. Akustoivat taulut on teetetty perheen lemmikkikoirien kuvista.


Kohde 7 WinNovan Tähti. Erilainen sängynpääty ja tyyliin sopiva yöpöytä.


Kohde 7 WinNovan Tähti. Terassin kaiteet voivat olla köyttä.


Kohde 9 Jukkatalon Taimi. Tämä idea tuli itselleni vähän liian myöhään, mutta jos nukkekoti on ajankohtainen, se kannattaa toteuttaa näin. Laatikot pääsevät muuhun käyttöön, kun nukkekodilla leikkimisen aika menee ohi.


Kohde 14 Goto Gloria. Eivät kaikki lattiat ole puuta, eikä epoksi ole ainoastaan teollisuustilojen lattiapinnoite. Tässä kohteessa oli kaksiväritekniikalla toteutettu epoksilattia. Lopputulos muistuttaa erehdyttävästi marmoria.


Kohde 16 Bunkkeri. Talon arkkitehtuuriin sopivat patteriventtiilit on haettu Pariisista.


Kohde 25 Kodin Terra -talo. Suloinen mustavalkoinen lammas ovistopparina. Idea sinänsä ei ole uusi, meillä on siili ovistopparina.


Kohde 30 Casa Terde. Makuuhuoneen omaperäinen yöpöytä, jonka avohyllyllä on pelkistetty valaisin.


Kohde 30 Casa Terde. Kohteen hyvin varustetulla terassilla on juomia varten oma cooleri, tottakai.


Kohde 30 Casa Terde. Terassin lyhdyt on ripustettu teräslankaristikon avulla ruokapöydän yläpuolelle. Hauska idea!

Oliko näistä vinkeistä hyötyä sinulle? Heräsikö innostus päivittää sisustusta jollain pienellä jujulla? Syksy on hyvää aikaa sisustaa. Lisää sisustusideoita löytyy varmasti Habitare-messuilta, jotka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-16.9.2018. Sinne siis suuntaan seuraavaksi, tule sinäkin!

Marja

0 Comments