HABITAREN UUDET TULOKKAAT

HABITAREN UUDET TULOKKAAT

Kävin Habitaressa kaikkina viitenä aukiolopäivänä, enkä päässyt yhtään pitkästymään. Näkemistä riitti, ja myös kuulemista Arena-lavalla. Aluksi ihmettelin joidenkin konkariyritysten poissaoloa tämän vuoden näyttelystä, mutta ilokseni löysin mielenkiintoisia nuoria yrityksiä, joista moni oli Habitaressa ensimmäistä kertaa. Habitaren tämän vuoden teeman “Roots – pintaa syvemmälle” mukaisesti näilläkin vasta versoina esiintyvillä yrityksillä on vahvat juuret, joista yrittäjät ovat ylpeitä ja kertovat mielellään tarinaansa.

Bloun Oy

Bloun on kolmevuotias yritys Sastamalasta. Tuotteet valmistetaan 100%:sesta kierrätyslasista suupuhaltamalla ja käsityönä.

Persoonallisista ja uniikeista eri värisistä sisustusesineistä ja valaisimista kuvissa näkyvät mm. Nest-riippuvalaisin ja Nest-pöytävalaisin sekä kolmijalkainen POD-pöytävalaisin. Kauniita yksilöllisiä valaisimia, maljakoita ym. lasiesineitä voi tilata verkkokaupasta tai teettää tilaustyönä.

Into Interior

Into Interior on keväällä perustettu yritys, joka saa inspiraationsa luonnosta ja pyrkii valmistamaan käytännöllisiä ja kestäviä tuotteita, jotka ovat yksinkertaisuudestaan huolimatta kauniita. Yritys markkinoi kätevää jakkaraansa, kasattavaa tarjotinpöytäänsä ja pinottavia astioitaan.

Mustikka-jakkara ja Puolukka-tarjotin olivat Into Interiorin Habitaressa tapahtuneen brändilanseerauksen päätuotteet. Jakkaran istuinosassa on kätevät reiät, joista jakkaraa on helppo siirtää paikasta toiseen. Jalkarakenne koostuu kahdesta irrotettavasta osasta, jotka lukkiutuvat istuinosan pohjaan napsauttamalla ilman ruuvausta. Näin jakkara on helppo ripustaa vaikka seinälle roikkumaan, kun sitä ei käytetä. Se menee myös tosi litteään pakettiin kuljetuksessa. Tarjotinta voi käyttää erillisenä tai jakkaran jalkaosiin kiinnitettynä. Toki pidin myös mustavalkoisesta sarjasta astioita, jotka on suunniteltu pinottaviksi niin, että ne vievät säilytyksessä mahdollisimman vähän pinta-alaa. Huomio kaikki yksiöissä asuvat: nämä tilaa säästävät jakkarat, tarjotinpöydät ja astiat ratkaisevat pienten tilojen ongelmia.

Koponen Patrikainen Interior Design

Anna Koponen ja Riikka Patrikainen ovat kaksi nuorta sisustussuunnittelijaa, jotka olivat toimineet vuoden 2017 alkupuolelta asti itsenäisinä yrittäjinä. Onnistuneiden yhteistyöprojektien innoittamina he päättivät yhdistää voimavaransa, ja niin syntyi Koponen Patrikainen Interior Design juuri Habitaren kynnyksellä.

Tyylikkään messuosaston pintamateriaalit ja -värit ovat Värisilmästä Espoon Muuralasta, Louis de Portereen matto Catalinasta ja erityisen kauniit senkit Hübschin mallistoa. Näiden naisten käsiin voi huoletta uskoa tilan kuin tilan sisustussuunnittelun, jälki tulee olemaan priimaa, jos osaston sisustuksesta jotain voi päätellä.

Kuovi Oy

Monet tuntevat Birger Kaipiaisen, yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista muotoilijoista ja keraamikoista. Hänelle tyypilliset värikkäät luontoaiheet, ennen kaikkea orvokki ja kuovi, ovat ehkä kaikkein tunnetuimmat. Kuovi on Birger Kaipiaisen perillisten Pekka ja Tanja Kaipiaisen perustama perheyritys, jonka tarkoitus on vaalia ja kehittää Birgerin kulttuuriperintöä. Yritys on perustettu kolme vuotta sitten ja se toimii toistaiseksi vain verkkokauppana.

Tuotevalikoima koostuu erilaisista sisustustekstiileistä, kuten puuvillasatiinikankaista, koristetyynyistä, liinavaatteista sekä keittiön ja saunan pellavatuotteista. Värien ja mallien osalta tuotteilla on ikuinen saatavuustakuu, joten voit luottavaisin mielin aloittaa yhdellä tuotteella ja jatkaa samaa sarjaa muilla yhteensopivilla tuotteilla myöhemmin. Kaipiaisen aihemaailmaa jatkaen ja uusia teemoja ja väriyhdistelmiä samassa hengessä luoden yritys poikkeaa edukseen huomiota herättävän värikkäällä ja leikkisällä osastollaan. Erityisesti mollamaijat olivat minusta aivan viehättäviä, ja niitä valmistetaan vaikka minkä kokoisina.

Nuppu Print Company Oy

Nuppu Print Company on kahden naisen unelma kauniista arjesta. Nupun kuosit ovat Sadun käsin maalaamia. Jenni ompelee Sadun luomista kasvi- ja kukkakuoseista mekkoja, ja samoista malleista tehdään kankaita, tapetteja, erilaisia paperituotteita, ja verhoillaan jopa huonekaluja. Kuosit ilmestyvät mallistoittain 2-4 kertaa vuodessa. Keväällä 2016 perustettu yritys on ennättänyt luoda jo kuusi mallistoa, joista viimeisin on nimeltään syksyllä 2018 lanseerattu “Iltakävely”.

Osasto oli kuin kesäinen puutarha ihanine kukkakuoseineen, jotka kertoivat omaa tarinaansa. Kaiken kukkuraksi yrittäjät itse esiintyivät kukkamekoissa, jotka olivat yksi yhteen taustaseinän tapetin kanssa. Syyskuun puolivälissä on auennut kangaskauppa Salapakka osoitteessa Katariinankatu 1, Helsinki. Sieltä saa Nuppu Print Companyn kankaita!

3rd HandMade

Start-up alueella kuutoshallin ja seiskahallin rajapinnassa oli kolme mielenkiintoista mikroständiä. Niistä ensimmäisenä esittelyyn pääsee 3rd HandMade, joka keskittyy hyödyttömän materiaalin muuntamiseen entistä laadukkaampaan uuteen muotoon. Muotoilija Liisa Ojasen ja tekstiiliartesaani Helena Laitisen käsissä pois heitetyt ja hylätyt tekstiilit ja sisustusesineet saavat uuden elämän.

Kaikki Habitaren ständillä näkyvät tuotteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista suomalaisia käsityöperinteitä kunnioittaen. Mielenkiintoinen kombo sisustussuunnittelijan silminkin katsottuna!

KARU

KARU on kahden nuoren naisen vuonna 2016 perustaman yrityksen markkinointinimi. Pia ja Kirsi suunnittelevat huonekalut itse, ja ne valmistetaan Euroopassa puusepän työnä. Päämateriaalina on kierrätyspuu, jota yhdistetään metalliin. Lyhyessä ajassa on valmistunut neljä erilaista mallistoa: Barn Wood, Black Pipe, Hairpin ja Black on Black. Mallistot sisältävät industriaalishenkisiä pöytiä, tasoja, penkkejä, hyllyjä ja peilejä.

Kuvassa on Barn Wood -malliston Räminki-sivupöytä. KARU-tuotteet ovat juurevia, mutta ne on päivitetty tähän päivään sopiviksi – KARUn kauniita esineitä, vaikkakin aika hintavia. Niitä myydään pääsääntöisesti verkkokaupassa, mutta on niitä otettu myyntiin Kirkkonummella sijaitsevaan Lugnet Life & Living -sisustusliikkeeseenkin. Osaston ilme oli hyvällä maulla suunniteltu: herkän hennot heinäkasvit harmaata betoniseinää vasten muodostivat vahvan kontrastin. Pöydän alla kumollaan oleva peltiämpäri siitä karanneine värikkäine vihanneksineen oli somisteena KARUn tyyliä.

Papurino Oy

Vuonna 2013 perustettu yritys on keskittynyt puisten kaupunkikarttojen valmistukseen. Ne leikataan koivuvanerista lasertulostimella. Papurino Oy on kolmen yrittäjän, Anna Tuomelan, Olli Tuomelan ja Kaarlo Koivun, kädentaitoja ja nykyaikaisia tekniikoita hyödyntävä yritys. Sisustustuotteita luonnonmateriaaleista valmistava yritys toimii Hämeessä maaseudulla.


Vanerinen kartta on hieno taideteos tummaa seinäpintaa vasten, eikö olekin.

Enää ei harmita, etten nähnyt Vepsäläisen isoa kaunista osastoa, Tikkurilan upeita väri-installaatioita, Timberwisen hienoja lattioita ja puuhuonekaluja, Ikean uutuuksia tai Balmuirin ihania nahkaisia sisustusesineitä ja laadukkaita sisustustekstiilejä. Kieltämättä on totta, että isoon omaan osastoon satsaaminen joka vuosi on kova ponnistus työmääränsä puolesta, ja myös iso investointi. Yllä mainittujen yritysten tuotteita näkyi kuitenkin Habitaressa muiden yritysten osastoilla, kun tarkkaan katsoi. Hyvä niin, sillä tällä tavalla nuoret pienet yritykset pääsivät paremmin esiin ja toivottavasti saivat Habitare-näkyvyyden myötä kunnon buustia toiminnalleen.

Marja

0 Comments