YRITTÄJÄN TYÖHUONE KOTONA

YRITTÄJÄN TYÖHUONE KOTONA

Sisustussuunnitteluyritys Cocovisio ennätti toimia viisi vuotta ennen kuin yrittäjänä siirryin nauttimaan eläkepäivistäni. Noina vuosina yrityksen toimisto sijaitsi kotona, huoneessa, joka oli vapautunut nuoremman tyttäreni aikuistuttua ja muutettua omilleen. Huoneen sisustus muotoutui vähitellen palvelemaan yrityksen toimintaa. Siinä välissä huone toimi useita vuosia vierashuoneena ja kodinhoitohuoneena.

Huoneen käyttötarkoituksen muutos toimistoksi

Pitkulaisen mallisen huoneen huonekalut vaihtuivat yksi toisensa jälkeen. Viimeisenä lähti mankeli. Vihoviimeinen jäänne tyttäreni huoneen kalusteista oli pyökkiviiluinen seinähylly. Se ei mielestäni sopinut muuhun sisustukseen ollenkaan, mutta kun en sen paikalle mitään muutakaan ollut ehtinyt vielä laittaa, se vain jäi siihen.


Muutama vuosi sitten Vepsäläisen tarjouskampanjasta hankkimani String Pocket -hylly sopi tyyliini paremmin. Punainen lasiomena ylähyllyllä on minulle rakas koriste-esine. Sain sen tyttäriltäni lahjaksi, kun täytin 50 vuotta. Kuvitelkaa, se on Tiimarista, ja maksoi vain 15 markkaa! Alimmalla hyllyllä olevat Ferm Livingin mukit ostin Lastenhuoneesta. Niiden graafiset musta-valkoiset kuviot ovat niin Cocovisiota.

Työhuoneen kalustus myyntitilanteessa

Sisään astuttaessa oikeanpuoleisella seinustalla oli kaksi kiinteätä komeroa, joista toinen oli liinavaatekomero, ja toisessa säilytin urheiluvaatteita ja käsityötarpeita. Aiemmin tällä seinustalla oli ollut myös kirjahylly. Siihen mahtuivat silloin kaikki sisustusaiheiset kirjani. Nyt niitä oli kertynyt jo niin paljon, että olin katsonut parhaaksi siirtää ne kirjastohuoneeseen. Kirjoituspöytä oli hankittu Askosta, ja sen kaapissa, hyllyillä ja laatikoissa olivat paperit, muistivihkot, kynät ja viivaimet. Pöytävalaisin on Ikean Tisdag ja kannettava tietokone 15,6:den tuuman Asus, jossa kapasiteettia riitti vaikka 3D-kuvien renderöintiin. Pieni Samsungin printteri oli musta-valkoisia A4-tulostuksia varten, ja komeroiden vieressä Ikean Axel-laatikoston päällä sijaitseva Epson tulosti väriprintit jopa A3-kokoon asti. Laatikostossa säilytin asiakastöitteni skissipiirustuksia ja alkuperäiskopioita Mujin kansioihin arkistoituina.


Kattovalaisimen olin voittanut arvonnassa Decolightin golfkisan yhteydessä. Se on ruotsalaisen Zeron Lens-riippuvalaisin. Alunperin työtuolini oli beige Askosta edullisesti hankittu tuoli, johon kyllästyin, kun se alkoi lenkata, eikä korkeussäätö enää toiminut. Vuosi ennen muuttoa hankin Vepsäläiseltä valkoisen pyörällisen Calligariksen Basil-työtuolin. Se on paitsi siro ja nätti, myös kätevä, kun korkeuden voi säätää läppärityöskentelyn ja piirtämisen välillä sopivaksi.

Vasemmanpuoleista seinää hallitsi Ikean Expedit-hylly, johon mahtuivat niin sisustuslehdet kuin monenlaiset esitteet ja materiaalinäytteetkin.

Ikkunan edessä huoneen perällä sijaitsi Ikeasta hankittu lasikantinen piirustuspöytä, ja sen ääressä ne taiat oikeastaan syntyivät. Ikkunasta näkyvä kaunis ja levollinen pihamaisema inspiroi, ja luonnonvalo helpotti tarkkaa piirtämistä. Valoa toi myös musta AJ-pöytävalaisin, merkkipäivälahjani muutaman vuoden takaa. Olin haaveillut juuri tuosta valaisimesta pitkään, ja ilahduin suunnattomasti, kun sen vihdoin sain. Vitran musta työkalupakki säilyttää usein käytettävät piirustusvälineet, ja Ristomatti Ratian suunnittelemaan Palaset-sarjaan kuuluvat kynäpurkit pitävät kynät järjestyksessä.

Piirustuspöydän pukkijalkojen muotoiset leveät jalat olivat mainioita säilytyspaikkoja.

Musta-valkoisen sisustuksen ystävänä en juuri muita värejä työhuoneeseeni kaivannutkaan. Beigenväriseen muovimattolattiaan sointuva beige VM-Carpetin matto on poikkeus. Se on ostettu Mattomyynti Elsestä. Artekin Siena-kuosia olevat verhot olen itse ommellut ja ne sopivat musta-valkoiseen sisustukseen täydellisesti.

Musta-valkoraidallinen kangaskori on ostettu sisustusliike Piirongista. Siinä oli hyvä säilyttää pitkiä lahjapaperi- ja tapettirullia sekä plotteri- ja skissipaperirullia.

Kun kerran Cocovision toimistosta on kyse, on selvää, että seinällä on Coco-juliste. Onhan sisustussuunnittelua tekevän yritykseni nimi peräisin juuri Coco Chanelin ihanteista: musta-valkoisuudesta, graafisista linjoista, laadusta ja yksinkertaisesta eleganssista.

Kun kaupat tästä asunnosta sitten syntyivät, jouduin luopumaan omasta työhuoneesta. Monet yksittäiset sisustuselementit otin kyllä mukaani, ja sijoitin ne johonkin sopivaan paikkaan uudessa kodissani. Millaiset työskentelytilat minulla on nykyisessä kodissani, siitä kerron seuraavassa blogissa.

Marja

0 Comments