IDYLLINEN HOTELLI KANARIAN SAARILLA

IDYLLINEN HOTELLI KANARIAN SAARILLA

Olen jo pitkään halunnut löytää matkoiltani esittelyn arvoisen hotellin. Koska olen yleensä majoittunut modernisti sisustettuihin hotelleihin, sellaista ei ole vielä löytynyt. Joulukuun golfmatkani Gran Canarialle alkoi hotellissa, joka teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Siksi se ansaitsee nyt tulla esitellyksi.

Historia, rakennus ja sijainti

B&B-majoitusta tarjoava Rural Hotel Cortijo San Ignacio Golf on restauroitu hotelliksi vanhaan, vuonna 1730 rakennettuun taloon. Rakennus on toiminut ensin jesuiittaluostarina, ja sen jälkeen maatalona ennen kuin siitä tuli hotelli. Espanjankielinen sana “cortijo” tarkoittaa maatilaa.

Sisäänkäynnin puoleinen ovi on koristeltu keltaisen ja okran sävyin, ja on siten tyypillistä andalusialaista tyyliä. Vihreät puiset säleikköluukut suojaavat ikkunoita. Toiselta puolelta talo edustaa kanarialaista tyyliä tummanruskeine puisine parvekekaiteineen.

Rakennus sijaitsee Teldessä, Gran Canarian itäosassa. Sijainti on keskellä “ei-mitään”, joten sinne ei tavallinen turisti helposti eksy. Etäisyys saaren pääkaupungista Las Palmasista samoin kuin lentokentältäkin on noin kymmenen kilometriä. Melenara Beachille meren rantaan on noin viisi kilometriä, ja sieltä löytyy muutama kiva ravintola. Lähin suurempi ostoskeskus, Shopping Center Las Terrazas, sijaitsee kolmen kilometrin päässä hotellista.

Vieraana perhehotellissa

Kun ajoimme hotellin parkkipaikalle, emme vielä tienneet, mikä meitä odotti. Korkea valkoiseksi rapattu muuri erottaa rakennuksen ja piha-alueet omaksi kokonaisuudekseen. Kun soitimme suuren tummanruskean umpipuisen portin vieressä olevaa kelloa, ystävällinen Osvaldo tuli avaamaan ja toivotti meidät tervetulleiksi. Astuimme hotellin pihalle, jossa oli useita istuinryhmiä kookkaiden vehreiden puiden ja suihkulähteen lomassa.

Ensimmäiseksi meille esiteltiin uima-allasalue. Sinne noustaan pihalta leveitä portaita pitkin. Reilun kokoisen ja suojaisan uima-altaan toisessa päädyssä on viihtyisästi sisustettu katoksen alla sijaitseva oleskelualue, jonka yhteydessä on pienoiskeittiö. Siellä on hyvin varusteltu jääkaappi, josta sai ottaa virvokkeita ja viiniä merkitsemällä vihkoon ottamansa tuotteet ja huoneen numeron. Lasku hoituisi huoneen luovutuksen yhteydessä. Jääkaapissa oli lupa säilyttää myös omia juomia ja ruokatarvikkeita, kunhan merkitsi nekin huoneen numerolla, etteivät joudu muiden asukkaiden käyttöön.

Saimme heti idean viettää lähtöiltana hotellilla pool-partyn, jossa nauttisimme itse hankkimiamme juomia ja tapaksia auringon laskua seuraten.

Osvaldo huolehtii hotellin vieraista aina viikonloppuisin. Kuubasta lähtöisin oleva ystävällinen ja huumorintajuinen mies esitteli meille hotellin yleiset tilat ennen kuin kirjauduimme sisään ja vetäydyimme huoneisiimme.

Eteinen

Pieni eteinen on sisustettu niin kuin olisimme astuneet jonkun kotiin. Siellä on suuri eteispöytä, jolle on aseteltu tietoja hotellin ja lähiseudun palveluista. Eteisestä on kulku keittiöön ja olohuoneeseen. Keittiön ovi samoin kuin olohuoneeseen aukeava pariovi ovat keskenään samaa tyyliä kukkakuvioituine ovilehtineen.

Olohuone

Rakennuksen se osa, jossa hotellivieraiden yhteisessä käytössä olevat tilat sijaitsevat, on hyvin kodinomainen. Talon omistaa nykyään vanhempi pariskunta, ja hotellin johtajatar on keski-ikäinen tyylikäs nainen, jonka tapasimme myöhemmin. Olohuone on sisustettu siirtomaatyyliin tummanruskein antiikkikalustein.

Suurelle sohvapöydälle on pinottu kirjoja, joita saa vapaasti lukea. Olohuoneessa voi myös kuunnella musiikkia ja katsoa televisiota. Silmä tavoittaa paljon valokuvia, jotka esittävät hotellia pyörittäneitä henkilöitä ja siellä vierailleita kuuluisuuksia. Sisustus on toteutettu huolella pienimpiäkin yksityiskohtia myöten. Kaiken kaikkiaan, ilmapiiri lumosi minut täysin.

Pelihuone

Seuraava huone, johon astuimme, oli nimetty pelihuoneeksi. Siellä on varmaan joskus pelattukin korttia ja lautapelejä, ja niitä siellä on mahdollista pelata vieläkin.

Ruokasali

Pelihuoneen vieressä on keittiö, jota emme nähneet, vaan siirryimme seuraavaksi ruokasaliin. Täällä saisimme aamulla nauttia aamiaista. Mikä miljöö! Tumma puinen puukatto, kiiltäviksi lakatut puulattiat, ja upea suuri jykevä ruokapöytä, jonka ääreen mahtuu aamiaiselle jopa kaksitoista henkilöä.

Ruokasalissa on lisäksi muutama pienempi kahden hengen pöytä, samaa tyyliä nekin. Ruokasalia reunustaa kahdelta sivulta parveke, jossa on myös mahdollista nauttia aamiaista kahden hengen pöydissä.

Aamiaistarjoilusta huolehtii joka arkipäivä hienostuneesti ja ripeästi Diego. Valkoisessa takissaan hän palveli meitä kuin olisimme olleet kuninkaallisia. Jokainen vieras sai kananmunansa keitettynä juuri niin monta minuuttia kuin toivoi. Ravintolatoimintaa tässä hotellissa ei ollut, vaan lounaat ja päivälliset oli nautittava hotellin vieressä sijaitsevassa golfklubin ravintolassa tai läheisen ostoskeskuksen ja Melenara Beachin ravintoloissa. Vuokra-auto oli siis meillä tällä reissulla kovassa käytössä.

Virkistys- ja lepotila

Ruokasalin vieressä on pitkulainen tila, johon on sisustettu muutamia istuinryhmiä. Korkeat ikkunat avautuvat vehreään puutarhaan.

Täällä me nautimme itse ostamiamme iltatapaksia eräänä iltana, kun hotellin johtajatar meidät tänne opasti. Saimme olla ihan omissa oloissamme. Itse asiassa emme kolmen vuorokauden oleskelumme aikana tavanneet muita vieraita ollenkaan. Vastaanottohuoneen seinältä toki näin, että oman seurueemme kahden huoneen lisäksi kahdessa muussakin huoneessa oli matkustajia. Aivan uskomattoman hiljainen hotelli, aivan kuin kaikki olisi ollut vain meitä varten.

Alttari

Oli ollut viisasta säilyttää rakennuksessa alun alkaen sijainnut alttarihuone, joka oli luonnollisesti ollut jesuiitoille välttämätön tila. Nykyään hotellissa järjestetään paljon pieniä häitä ja ristiäisiä, jolloin koko seremonia voidaan toimittaa samassa rakennuksessa. Kaunis alttarihuone on siis hyötykäytössä edelleen.

Hotellihuoneet

Hotellihuoneet sijaitsevat omassa siivessään pitkän käytävän varrella. Huoneessamme oli rakennuksen pohjapiirustus, joka havainnollisti minulle huoneiden sijainnit ja lukumäärän.

Päärakennuksessa on 11 vierashuonetta kylpyhuoneineen, ja sivurakennuksessa sijaitsee vielä viisi huonetta lisää. Päärakennuksen kaikissa huoneissa, niin hotellihuoneissa kuin yhteisissä tiloissakin, on komea tummanruskea puinen kasettikatto. Matkakumppaneidemme huoneessa se oli erityisen hieno, ja todella korkealla.

Huoneemme oli hyvän kokoinen, ja tunnusomaista sen sisustukselle olivat takorautaiset sängynpäädyt.

Huoneemme varustukseen kuului tilava kylpyhuone suihkuineen ja kylpyammeineen, sekä kerrankin tarpeeksi laskutilaa pyörien päällä olevassa liikuteltavassa tasohyllykössä. Meillä oli myös tilava ’walk-in’-vaatehuone, johon mahtuivat kaikki vaatteemme ja laukkumme.

Huoneemme viihtyisyyttä lisäsi seinäsyvennykseen sijoitettu hyllykkö, jossa oli kauniita esineitä katseltavana.

Rentoutumista ja harrastusmahdollisuuksia

Me, kaksi ystäväpariskuntaa, olimme Gran Canarialla golflomalla. Golfin harrastajille Rural Hotel Cortijo San Ignacio Golf on oivallinen majoitusvaihtoehto, sillä vain muutaman sadan metrin päässä hotellilta on El Cortijo Golfin klubirakennus. 18-reikäinen golfkenttä on lay-outiltaan mielenkiintoinen, onpa siellä pidetty joskus PGA-tason kilpailujakin. Vähällä käytöllä oleva range ja pieni puttiviheriökin löytyvät harjoittelua varten. Kentän kunto oli hyvä ja Kanarian saarten hintatasoon nähden green-fee-hinnatkin olivat varsin kohtuulliset.

Hotellissa on puutarhan ympäröimä uima-allas sekä kymmenen ulkotenniskenttää. Hotelli soveltuu siis yhtä hyvin harrastelomailuun kuin rauhoittumiseen ja rentoutumiseen vaikkapa kirjoja lukien tai kortti- ja lautapelejä pelaten.

Miten sitten onnistuimme löytämään tällaisen helmen? Tuttavapariskunnallamme oli aikaisemmilta matkoiltaan hyviä kokemuksia ruotsalaisesta golfmatkojen järjestäjästä Golf Servicestä, jonka kautta El Cortijoon päädyimme. Kolmen vuorokauden golfpaketti B&B-majoituksineen oli elämys, jota en hevin unohda.

Marja

2 Comments

2 thoughts on “IDYLLINEN HOTELLI KANARIAN SAARILLA

  1. Pirjo Koskela kirjoitti:

    Täydellinen kuvaus kyseisestä
    paikasta. Se oli juuri niin ihana
    kuin kuvasit 👌!

  2. Marja Lähde kirjoitti:

    Niin, eikös ollutkin ihana paikka. Harvoin törmää tällaisiin.

Comments are closed.