YHTEENVETO VUODESTA 2018

YHTEENVETO VUODESTA 2018

Vuosi 2018 alkoi aivan erilaisena kuin yksikään vuosi sitä ennen. Cocovision toiminta yrityksenä ja työntekoni sisustussuunnittelijana päättyi 31.12.2017, ja olin vihdoinkin kokopäiväinen vapaaherratar. Harjoittelin myös elämää uudessa kodissa, vaikka eihän siinä mitään harjoittelemista ollut, uusi asunto tuntui kodilta heti alusta alkaen. Kirjoitin edelleen sisustusaiheisia blogeja, matkustelin, harrastin liikuntaa ja opiskelin italian kieltä. Vuoteen mahtui myös useita tapahtumia ja tapaamisia sisustamisen tiimoilta.

Sisustussuunnittelijasta bloggaajaksi

Blogitahti säilyi suunnilleen samana kuin edellisenäkin vuonna, eli kirjoitin 3-4 blogia kuukaudessa. Sydäntalvella kirjoittelin vähän harvemmin, loppukesästä ja alkusyksystä tiuhemmin. Blogityylini on pikemminkin toimia tiedonjakajana ja vinkkien antajana kuin viihdyttäjänä. Maaliskuussa kirjoitin blogin päivänvalon huomioimisesta sisustuksessa Sissareiden nettisivuille. Linkki blogiin Päivänvalon huomioiminen sisustuksessa. Lännen Median toimittaja huomasi juttuni, ja haastatteli minua samasta aiheesta kirjoittamaansa artikkeliin. Mielipiteeni päätyivät sitten artikkelin asiantuntijaosioon useimpiin Lännen Median 11:sta sanomalehdestä, jotka ilmestyivät eri puolilla Suomea.

Muuton jälkeen otin tavakseni pitää olohuoneen pöydällä aina tuoreita leikkokukkia tai kukkivan ruukkukasvin. Esittelin uuden kotimme sisustusta huone huoneelta pitkin vuotta blogeissa Cocovision omilla nettisivuilla. Linkki blogiin Modernin mummolan keittiö


Olohuoneemme sisustusta.

Sisustusinspiraatiota messuilta

Kuten jo monena vuonna, vuoden 2018 messukäynnit alkoivat Tukholman huonekalumessuilta helmikuussa.


Tukholman huonekalumessuilla.

Milanon messut jäivät poikkeuksellisesti väliin, koska en ollut suunnitellut matkavarauksia ajoissa ja hinnat nousivat liian korkeiksi. Niinpä ennätin hyvin käydä myös Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa huhtikuussa. Messukavalkadi jatkui Porin asuntomessuilla, joihin tutustuin ensin ennakkoretkellä toukokuussa, ja sitten vielä kahdella eri reissulla heinäkuussa. Kirjoitin asuntomessuista useita blogeja eri näkökulmista, mm. seuraavan Mitä jäi mieleen

Syyskuussa kävin Habitaressa messujen jokaisena aukiolopäivänä, ja osallistuin myös muutamiin Helsinki Design Weekin tapahtumiin. Habitaresta kirjoitin mm. seuraavan blogin Habitaren kauneimmat osastot

Todisteena siitä, että olen saanut messuilta inspiraatiota myös oman kotini sisustamiseen, ovat vaikkapa eteisen riippuvalaisimet, jotka näin Habitaressa syyskuussa 2017.

Vuoden 2018 Habitaresta ostin Familonin percalepuuvillaiset valkoiset pussilakanasetit sekä sain mallipalan VM-Carpetin Hattara-matosta, joka nyt niinikään komeilee makuuhuoneemme lattialla. Näillä sisustushankinnoilla sain makuuhuoneeseemme entistä enemmän hotellityyliä.

Matkoja lähelle ja kauas

Italian kielen opiskelu Espoon työväenopistossa jatkui. Keväällä päättyi neljäs lukuvuosi, ja syksyllä alkoi viides. Vuonna 2018 teimme Reijon kanssa kaikkiaan kolme matkaa Italiaan, ja kielitaidosta alkoi jo olla vähän iloakin. Maaliskuussa matkustimme kiertomatkalla Napoliin, Caprin saarelle, Vesuviukselle, Pompeijiin, Sorrentoon, Amalfiin, Positanoon ja Ravelloon. Huhtikuussa oli vuorossa viikon reissu golfaamaan Rooman lähistölle. Lokakuussa kävimme vielä tutustumassa kahdeksan päivän matkalla viiteentoista italialaiseen kaupunkiin Ligurian, Piemonten ja Toscanan alueilla.


Näkymä Ravellosta merelle.

Italian matkojen ohella kävimme kolme kertaa “päivä Tukholmassa” -risteilyllä, ja kolme kertaa laivalla Tallinnassa. Tosin ensimmäisellä Tallinnan reissulla, 28.2. oli niin kovat paukkupakkaset, ettemme poistuneet laivalta lainkaan maihin, vaan suuntasimme Megastarin lounge-luokassa saman tien takaisin Helsinkiin. Kolmas Tallinnan retkemme olikin sitten pidempi. Vietimme yön hotellissa ja tutustuimme Tallinnan joulutoriin sekä illalla että päivällä.


Hotel Palace, Tallinna.

Lisäksi teimme golfmatkat Ruotsiin toukokuussa, Espanjaan lokakuussa, ja Gran Canarialle joulukuun alussa.


Kuten joka vuosi, matkustimme kesäkuukausina vain kotimaassa. Kuvassa Tertin kartano lähellä Mikkeliä.

Museokortti ahkerassa käytössä

Vuonna 2018 kävin museoissa Suomessa 18 kertaa, joten museokortille on ollut käyttöä. Erityisesti haluan hehkuttaa käyntejä Alvar Aallon kotitalossa ja ateljeessa Munkkiniemessä sekä tutustumista Villa Maireaan Noormarkussa, jotka kylläkään eivät olleet museokorttikohteita. Villa Maireasta kirjoitin myös blogin Alvar Aallon jalanjäljillä – Villa Mairea


Alvar Aallon kotitalon sisustusta Helsingin Munkkiniemessä.

Ateneumin taidenäyttelyissä kävin sekä keväällä että syksyllä. Syksyn näyttely “Kohtaamisia kaupungissa” oli erityisen mielenkiintoinen. Sieltä jäi parhaiten mieleen tämä taideteos, joka kuvaa 1930-luvun kaupunkikodin sisustusta.


Sulho Sipilä, Woman Playing the Piano.

Golfia ja kuntosalitreeniä

Saimme viettää Suomessa aivan uskomattoman hellekesän. Keväällä nivelrikosta kärsivät polveni alkoivat kipuilla niin, että pelasin ensimmäisen täyden golfkierrokseni Suomessa vasta heinäkuussa. Parin kävellyn golfkierroksen jälkeen päätin turvautua golfautoon. Näin pelaaminen oli paitsi kivuttomampaa, myös vähemmän hikistä, mutta toki myös kalliimpaa. Golfia tuli pelattua vuonna 2018 vain reilut 30 kierrosta. Näin vähän kierroksia en ole pelannut sitten vuoden 2010.


Kuva huhtikuiselta golfmatkalta Rooman liepeillä. Castelgandolfo Golf Club.

Kotiin ja sieltä pois pääsee nykyään ilman portaita. Liikunta jää siis vähemmälle kuin edellisessä asunnossamme. Niinpä päätin aloittaa kuntoilun Reijon kaverina Esport Arenassa heti helmikuun alussa. Kävin juoksuradalla kävelemässä ja sen perään kuntosalilla innokkaasti 2-3 kertaa viikossa. Välillä oli matkustelun vuoksi vähän taukoa, ja kesäkuukausina kävin sisäliikunnassa vain kerran viikossa.

Samoissa merkeissä jatketaan jo alkanut vuosikin. Kuntosalikortti on aktivoitu ja käyttö aloitettu. Messumatkat Tukholmaan ja Milanoon on tilattu, samoin kevään golfmatkat Agadiriin, Roomaan ja Eskilstunaan. Kevään kuluessa minusta kirjoitetaan taas printtimediassa. Paljon muutakin tulee mahtumaan vuoteen 2019, aika näyttää, mitä.

Marja

0 Comments