MISTÄ INSPIROIDUN SISUSTAMISESSA JUURI NYT

MISTÄ INSPIROIDUN SISUSTAMISESSA JUURI NYT

Joka vuosi, kun valoisa aika koittaa pimeän talven jälkeen, uhraan muutaman ajatuksen oman kotini sisustukselle. Päivittäisinkö vai jättäisinkö ennalleen. Trendejä seuraan sen verran, etten halua kotini näyttävän liiaksi mummolalta. Kevät on minulle uudistamisen aikaa sisustamisessa.

Verhojen uusi tuleminen

Pitkän lähes verhottoman kauden jälkeen olen taas kiinnostunut verhoilla sisustamisesta. Tämä oli selvästi myös yksi Tukholman huonekalumessujen trendeistä. Sieltä sainkin uutta pontta päivittää makuuhuoneen verhot. Ne ovat olleet hankintalistalla jo jonkin aikaa, mutta en vain ole pystynyt päättämään, millaiset ne olisivat. Tavoittelen makuuhuoneeseeni ylellistä hotellityyliä. Nyt, kun meillä on jo Matrin sängyt ja sängynpääty sekä suuri VM-Carpetin Hattara-matto, puuttuu enää tyyliin sopivat verhot. Vaikka alkusysäyksen sainkin Tukholman huonekalumessuilta, yllättäen viime viikolla näin Kevätmessuilla potentiaalisen verhoratkaisun, josta innostuin.


Sissareiden osasto Kevätmessuilla oli sisustettu makuuhuoneeksi. Matrin sänky, pehmeä suuri matto ja Orient Occidentin harmaat tiiviit samettiverhot luovat juuri sitä tunnelmaa, jota tavoittelen omaan kotiini.

Monikäyttöiset huonekalut kiehtovat

Huonekalut, joilla on monta käyttötarkoitusta, ovat ekologisia ja pitkän elinkaaren pelastus. Ne ovat myös käytännöllisiä silloin, kun tilaa on vähän tai budjetti niukka. Innostun aina kuin lapsi, kun markkinoille ilmaantuu uusi monikäyttöinen huonekalu. Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa näin Tablebedin, jossa yhdistyvät kuuden hengen ruokapöytä ja parivuode. Toivon tälle kotimaiselle designtuotteelle menestystä myös vientituotteena. Käytettävyys on parhaimmillaan huoneistohotelleissa, kesäasunnoissa ja missä tahansa tiloissa, joissa on varavuoteen tarvetta tilapäiseen yöpymiseen.


Tablebed esittelyssä. Lisätietoa www.tablebed.fi

Kukkakimput ja viherkasvit

Nykyiseen kotiin muuttaessani otin tavaksi pitää maljakossa aina ajankohtaisia eläviä kukkia. Esimerkiksi vuoden väri, koralli/flamingo, on helppo toteuttaa kukkien avulla. Tuoreet leikkokukat maljakossa sopivat nykyiseen elämäntyyliini paremmin kuin pitkäikäiset viherkasvit, koska matkustelen paljon. Tosin Muurlan lasiset kastelupallot ovat tuoneet helpotusta myös viherkasvien kasteluun. Kastelupallot ovat loistava keksintö, ja sitäpaitsi ne ovat myös kauniit. Niistä riittää vettä tasaisesti viikon, talvella jopa kahden viikon ajaksi. Viherkasveja minulla on kuitenkin tällä hetkellä vain kaksi, ja molempien kastelusta huolehdin kastelupallojen avulla.


Huiskulan kukkakimppu Terassimedian ja Home4You:n osastolla Kevätmessuilla.

Parvekkeen kalustaminen

Kotiini on kuulunut parveke lähes aina, mutta ensimmäisen kerran elämässäni minulla on lasitettu parveke. Kokemusta sen käytöstä on vielä kovin vähän, mutta sen olen jo joutunut toteamaan, ettei parvekekautta enää aloiteta tai lopeteta, se kun jatkuu käytännössä ympäri vuoden. Kalusteet säilyvät lasitetulla parvekkeella paikoillaan vuodenajoista riippumatta. Tuuli tai sade eivät niitä pilaa. Lämpötilan vaihtelut ovat tosin melkoisia. Kesän kuumin päivä nosti lämpötilan lähelle 50 astetta, jos lasit olivat kiinni eikä sälekaihtimia oltu suljettu. Yllättävää kyllä, eräänä tammikuun aurinkoisena päivänä lämpötila kohosi jopa 28:aan asteeseen. Vaikka muuten olenkin innostunut lasitetusta parvekkeestani, se on elävien kasvien, yrttien ja kukkien suhteen liiankin haasteellinen. Sen sijaan kalustamiseen se antaa todella paljon vapauksia. Parvekekalusteideoita oli runsaasti tarjolla Kevätmessuilla. Lyhdyt, oksista punotut eläinhahmot ja kovasti aidoilta näyttävät ikikasvit ovat omiaan tuomaan kodikkuutta ja viihtyvyyttä omalle parvekkeelleni.


Outdoor LIVINGin ART-tuolissa olisi mukava istuskella parvekkeella. Runko ja jalat ovat teakia, kaarevan selkänojan alumiinikehys on punosverhoiltu.

Sisustusideat messuilta ja lomamatkoilta

Kotonani sekoitan mielelläni skandinaaviseen tyyliin italialaista modernia designia ja aasialaisia vaikutteita. Vaikka viihdyn kotona erittäin hyvin, maailmalla on vielä monta ihanaa paikkaa näkemättä. Jotain eksoottista tarttuu ajoittain matkoilta mukaan sisustukseenkin. Lomamatkoilla saatan inspiroitua hotellien ja ravintoloiden sisustuksista, arkkitehtonisista muodoista ja upeista väreistä. Sisustusalan messuilla käyn mielelläni hakemassa ideoita. Kierros alkaa Tukholmasta helmikuussa, jatkuu Helsingin Kevätmessuilla, ja huhtikuun reissu suuntautuu tietenkin Milanoon, Salone del Mobileen. Sinne olen nytkin lähdössä, matkalaukku pakattuna ja jalka ovenraossa.

Marja

0 Comments