MILANON HUONEKALUMESSUJEN TUNNELMALLISIMMAT OSASTOT

MILANON HUONEKALUMESSUJEN TUNNELMALLISIMMAT OSASTOT

Aikaisempina vuosina olen matkustanut Milanoon heti design-viikon alussa ja käynyt huonekalumessuilla useana ammattilaispäivänä. Tänä vuonna kiertelin messuja eläkeläisenä vain viikonlopun yleisöpäivinä. Ei ollut läheskään niin suurta tungosta kuin on ollut ammattilaispäivinä, liekö sateisella ja viileällä säällä ollut myöskin osuutta asiaan.

Messujen antia seurasin tällä kertaa lähinnä kotisisustajana, mutta entisenä sisustussuunnittelijana monesta eri näkökulmasta tarkasteltuna. Sain valtavasti inspiraatiota ja näin useita uusia tuotteita, jotka lanseerattiin juuri täällä. Valokuviakin kertyi kameran muistikortille taas sadoittain. Tässä ensimmäisessä messublogissa keskityn vain kahteen näytteilleasettajaan, joiden kodikkaat esillepanot jäivät positiivisina yllätyksinä mieleeni.

Zanotta, perinteistä italialaista muotoilua

Zanotta on italialainen huonekaluja valmistava yritys, joka on tullut tunnetuksi ennen kaikkea vuosina 1960-1980 valmistamistaan ikonisista huonekaluista. Jo etukäteen tiesin odottaa näkeväni jotain hienoa Zanottan osastolla. Odotukseni täyttyivät, Zanotta teki vaikutuksen, ja oli yksi lempiosastoistani Milanon messuilla. Zanottan teema oli tänä vuonna “urbaani intohimo”. Se oli toteutettu luomalla kodin eri huoneita, joissa yhdistävänä tekijänä oli suuri valokuvaprintti imitoimassa ikkunaa, josta avautuu kaupunkinäkymä. Huoneet oli kalustettu Zanottan kalustein niin, että tunnelma korreloi aina kuvassa näkyvää kaupunkimaisemaa. Sain matkata kuuden suurkaupungin: Berliinin, Barcelonan, Pariisin, New Yorkin, Shanghain ja Rooman halki. Tervetuloa vierailulle Zanottan urbaaniin kotiin.


Milano+ sohva, Genni-nojatuolit.


Keltaiset Tusa-nojatuolit


Florin-sänky, jossa kukallisella kankaalla verhoiltu sängynpääty


Gala-vuode


Shiki-divaanisohva, Graphium-sohvapöytä


Lasiset Echino-sohvapöydät, joiden jalat ovat saaneet inspiraation doorialaisista pylväistä.

Oli taas uusi ja erilainen oivallus tuo urbaani lähestymistapa, omasta mielestäni erittäin onnistunut. Valtavat kaupunkimaisemaprintit oikealla tavalla valaistuina voivat tuoda ylimääräisen “ikkunan” sinunkin kotiisi. Minä pidin erityisesti New York -tyylisen makuuhuoneen tunnelmasta.

Fritz Hansen, tanskalaista täydellisyyttä

Osaston sisäänkäynnin kohdalla oli teksti, joka kertoi Fritz Hansenin luoneen erikoislaatuista muotoilua jo vuodesta 1872 lähtien. Pyrkimyksenä on ollut tehdä ihmisen arjesta kaunista ja uniikkia – sellaista, joka innoittaa, viehättää ja yllättää. Sisustus on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat erilaisen, kaikin tavoin poikkeuksellisen elämän.

Olohuoneeksi sisustettu huone oli värikäs, kodikas, ja kaikkia yksityiskohtia myöten viimeistelty. Kokonaisuus oli harmoninen, esteettisyyden kruunasi piensisustuksen pieteetti toteutus. Äänimaailmasta oli huolehdittu hillityllä musiikilla laatukaiuttimesta. Mikä rauha – messuhumu ei tilaan kuulunut lainkaan. Tuoksut olivat myös kohdillaan. Sisustus oli siis suunnattu kaikille aisteille! Se ei ollut liian värikäs pohjoismaiseen makuun, mutta tarpeeksi eloisa etelä-eurooppalaisillekin messukävijöille. Tässä huoneessa viihdyin kauan ihastellen sitä joka suunnasta.


Olohuonetta hallitsevat Fritz Hansenin ja Jaime Hayonin yhteistyönä syntyneet Lounge-tuolit JH97. Paljon uutta Planner-sarjaa ja Suspence-riippuvalaisimet.


Planner-hyllykkö ja siinä useita pieniä Planner-pöytävalaisimia. Planner-sarja on uustuotantoa.


Marmorikantiset Planner-sohvapöydät ovat uusia tuotteita.

Ruokailuhuoneeksi sisustetussa tilassa oli kepeä avoin sivuhyllykkö ja rönsyilevästi katettu pöytä, jonka ympärille oli koottu erilaisia Fritz Hansenin ruokapöydän tuoleja.


Planner-hyllykkö toimii myös ruokailutilassa.


Pyöreä ruokapöytä PK-sarjaa. Ympärillä tuolit: Series 7, Drop, Ant, Grand Prix, Little Giraffe ja China Chair. Pöydän yläpuolella Suspence-riippuvalaisin.

Vietin tällä osastolla aikaa pitkään. Mietin siinä samalla, millä sanoin itse sitä kuvailisin. Voisiko sanoa, että Fritz Hansenin sisustus peilasi porvariston hillittyä charmia. Mitä sinä ajattelet, kun katsot näitä kuvia?

Marja

0 Comments