MILANON HUONEKALUMESSUT 2019 – PINNALLA NYT

MILANON HUONEKALUMESSUT 2019 – PINNALLA NYT

Järjestyksessä 58:nnet huonekalumessut pidettiin Milanossa tänä vuonna viikolla 15. Messualue on valtava, 20:ssä hallissa on yhteensä 345000 m2 näyttelyalaa, ja hallien välissä kulkeva yhdyskäytävä on yli kilometrin pituinen. Mukavat jalkineet on siis syytä olla jalassa messualuetta kierrellessä. Vuoden 2019 messuilla vieraili 386236 kävijää 181:stä eri maasta. Näytteilleasettajia oli 2418, joista italialaisia oli 66%. Italialaisten näytteilleasettajien lisäksi edustettuna oli 43 muuta maata.

Messuthan ovat ennen kaikkea markkinointi- ja myyntitapahtuma, jossa lanseerataan uusia tuotteita. Mutta Milanon messut ovat niin suuret, että siellä on jokaiselle jotakin, olitpa sitten huonekalu- tai sisustusliikkeen sisäänostaja, sisustusarkkitehti tai -suunnittelija, muotoilija tai muuten vain kiinnostunut sisustamisesta. Sisustustoimittajat, bloggaajat, opiskelijat ja kotisisustajat – kaikki voivat inspiroitua messuilla. Sisustustyylejäkin on joka lähtöön: klassista tyylihuonekalua, kristallia, kultauksia, bling-blingiä ja pompöösiä, mutta myös uutta designia, pelkistettyä ja modernia muotoilua, sekä tietysti viimeisimmät trendit.

Vuonna 2019 sisustamisen tärkeimmät trendit näyttivät olevan ekologisuus ja luonnosta otetut vaikutteet. Tämä näkyi niin materiaaleissa kuin väreissä ja piensisustuksessakin.

Ekologisuus, kierrätys, ympäristöystävällisyys

Kertakäyttökulutus ei ole tätä päivää, kestävän kehityksen periaatteiden vaaliminen on. Huonekalujen suunnittelussa laatuun ja pitkäikäisyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Ympäristöstään välittävät yritykset etsivät uusia materiaaleja huonekaluteollisuuden käyttöön. Muovituotteistaan tunnettu Kartell oli ottanut käyttöön uuden 100%:sesti luonnollisen biohajoavan muovin ikonisten klassikkotuotteidensa valmistukseen.


Kartellin Componibili-kalusteita valmistetaan vallankumouksellisesta biomuovista.

Luonnonmateriaalit, hyvinvointi

Tekstiileissä suosittiin puuvillaa, villaa, pellavaa ja muita luonnonkuituja. Marmoria oli monenvärisenä ja puuta sekä vaaleana että tummana. Lasi on edelleen pinnalla, varsinkin valaisimissa. Eri materiaaleja ja kuoseja oli yhdistelty taidokkaasti.


Bross. Korkeaselkäiset tuolit oli verhoiltu kahdella eri kuosilla.


Ilse Crawford oli suunnitellut Nani Marquinalle tekstiilisarjan, joka kantaa nimeä Wellbeing. Tekstiilit, joista on valmistettu ryijyjä, mattoja, tyynyjä ja torkkupeittoja, ovat käsin kudottuja, valkaisemattomia ja värjäämättömiä. Tuotteiden tarkoituksena on saada ihminen voimaan hyvin kotonaan tuomalla sinne lämpöä, pehmeyttä ja mukavuutta.


Ethnicraft. Kauniisti työstettyä vaaleaa puuta.

Lämpimät, murretut, maanläheiset värit

Poltettu oranssi, sinapinkeltainen, burgundinpunainen, munakoiso, koralli – rohkeita värejä, jotka olivat tehneet tuloaan jo vuosi sitten Milanossa. Niiden lisäksi oli paljon myös ruskeaa, ruskeanharmaata ja vihreää.


Herkullinen korallin värinen siro sohva Softlinen osastolla.


Bonaldon kullankeltaiset tuolit herättivät huomiota.


Maton kuvio ja värit ovat suoraan luonnosta. Zanotta.


Kiva kaksinkertainen sängynpääty ja metsäiset värit. Twils.


Knoll.

Pyöreät, pehmeät muodot

Kodikkuutta ja pesämäistä turvaa oli tehostettu pyöreillä muodoilla. Pyöreyttä oli tasapainotettu muutamilla teräväkulmaisilla elementeillä. Yksittäiset huonekalut oli muotoiltu pienimmätkin yksityiskohdat huomioon ottaen. Huonekaluissa näkyi vaikutteita Bauhaus- ja Art Deco -tyyleistä sekä 1920- ja 1930-lukujen muotokielistä. Messuilla oli monta kaunista tuolia.


Moroso.


Kenneth Cobonpue.


Hoye.


Muuto lanseerasi Milanossa Oslo Side Chair’in.

Valaisimien moninaiset muodot

Vuosi vuodelta yhä vähemmän esitellään muita kuin led-valaisimia. Led-tekniikka on mahdollistanut mitä mielikuvituksellisempien muotojen käytön valaisinten suunnittelussa. Oli suoria putkihäkkyröitä, rinkularöykkiöitä, suorakaiteen muotoisia valolevyjä ja kaikenlaisia hassunhauskojakin valaisimia.


Flos.


Artemide.


Slamp. Monet valaisimet olivat saaneet inspiraation muotoiluunsa suoraan luonnosta. Tämäkin pöytävalaisin on kuin kukkakimppu.


Magis oli tuonut valon Oiva Toikan lintuihin.

Itämaista ja muutakin eksotiikkaa

Monissa huonekaluissa ja sisustuksen pienesineissä oli nähtävissä vaikutteita Aasiasta ja Afrikasta.


Ethnicraft.


Missoni Home.

Viherkasvit valtaavat alaa

Luonnonmukainen sisustaminen oli viimeistelty runsaalla viherkasvien käytöllä.


Huomaa ruukun väri.

Tässä läpileikkaus Salone Del Mobilesta Milanossa. Artikkelikuva on Calligariksen osastolta. Lisää kuvia messuilta näet seuraamalla Instagram-tiliäni Cocovisio.

Marja

0 Comments