SISUSTUSINSPIRAATIOTA THAIMAASTA

SISUSTUSINSPIRAATIOTA THAIMAASTA

Lähinnä sydäntäni on skandinaavinen sisustustyyli, mutta jotta lopputulos ei olisi kovin lattea, haen mielelläni kontrastia aasialaisilla huonekaluilla ja piensisustusesineillä. Etenkin jämäkkä tumma puu tuo vaihtelua keveisiin vaaleisiin skandihuonekaluihin.

Hotellien sisustustaminen

Matkustan paljon, ja matkoillani pidän silmäni auki etsien ja kuvaten kiinnostavia sisustusasioita. Tammikuu on hyvä kuukausi matkustaa aurinkoon katkaisemaan Suomen talven pimeys ja koleus. Tänä vuonna matkani suuntautui Thaimaahan, missä vietin lomaa kolmessa eri kohteessa pääasiassa golfaten. Hotelliöitä kertyi kustakin kaupungista neljä, ja yhdeksän erilaista huippukuntoista golfkenttää ja golfklubia tuli koettua ja nähtyä.

Neljän tähden The Bayview Hotel Pattaya oli hotelleista kodikkain ja persoonallisin. Sijainti oli erinomainen vastapäätä yömarkkinoita, rannan tuntumassa, Hotel Hiltonin vieressä. Hotellin tiloista etenkin paikka, jossa monipuolinen buffet-aamiainen nautittiin, oli tunnelmaltaan valloittava. Aamiaispöydästä avautuva näkymä uima-altaalle ja veden solina – niitä jäin kaipaamaan.


Hotellin aulan kalustuksessa oli raikkaat värit. Kutsuva istuinryhmä tuli tutuksi monena aamuna, kun odottelin kuljetusta golfkentälle.


Mielenkiintoiset katosta riippuvat valaisimet kiinnittivät huomioni.


Kukkaistutuksia oli siellä täällä, yksi mielenkiintoisimmista oli puuveneeseen istutettu suurempi kukkakeidas.


Polkupyörät ovat olleet viime aikoina suosittuja sisustuselementtejä erilaisissa tehtävissä. Mikä sopisikaan thaimaalaiseen isoon hotellin aulaan paremmin kuin paikallinen riksataksi.


Tässä massiivisessa puusohvassa on istumasyvyyttä melkein maattavaksi asti. Sohvan yläpuolella on kaunis seinäkoriste, puusta tehty sekin.


Aulan lukunurkkauksen kiinnostavin huonekalu oli höyläpenkki, johon oli sijoitettu rivi kirjoja.

Bangkokissa majoituin viiden tähden The Westin Grande Sukhumvit -hotelliin, joka kuuluu Marriott-ketjuun. Loistohotelli, kaikin puolin luksusta, mutta sisustuksellisesti ei niin inspiroiva. Hotelli oli sisustettu mahtipontisesti standardein joka puolelle maailmaa levinnein kalustein, jotka olivat omaan makuuni kalseat ja tuntuivat vierailta. Oli silti ihanaa kokea tämäkin tyyli ja elää muutama päivä kuin kuninkaallinen.


Mieleen jäi parhaiten tämä ala-aulan vesiaihe. Hieno oli myös ravintola, jossa sain nauttia miltei kaikkea mahdollista aasialaista aamiaisherkkua. Kuvaa ravintolasta en pystynyt ottamaan, sillä asiakkaita oli jatkuvana virtana aina siitä asti, kun aamiaistarjoilu kello kuudelta aamulla alkoi.

Palasin neljän tähden hotellivalikoimaan, kun majoituin Dusit Princess Chiangmaihin. Tämäkin hotelli sijaitsi keskeisellä paikalla, jälleen yömarkkinoita vastapäätä. Hotellin aulatilat olivat vaikuttavat, mutta ikkunaton aamiaisravintola ei ihan samaa tasoa. Huoneita oli jonkin verran uusittu, mutta ainakin meidän huoneemme sähköt olivat aivan onnettomat, ja pistorasioiden sijainti oli estänyt kalustamasta muuten tilavaa huonetta järkevästi. Ai että olisin halunnut siirtää huonekalut uuteen toimivampaan järjestykseen, mutta tuskin sitä olisi hyvällä katsottu.


Ihmettelen suuresti, että sähköt edes jotenkuten toimivat, kun sähköjohdot on viritetty näin holtittomiksi vyyhdeiksi.


Heti sisään astuttaessa hotellin avara korkea aula teki vaikutuksen. Katsokaa, miten upeat valaisimet katosta riippuvatkaan!


Aulassa oli useita istuinryhmiä, joissa kaikissa erilaiset tuolit.


Tässä istuinryhmä hieman toisenlaista tyyliä. Aasialainen sisustus käyttää rohkeasti värejä.


Norsupatsaat ovat tyypillistä thaimaalaista piensisustusta. Niitä oli kaikkialla.

Golfklubien sisustuksia


Bankokissa sijaitsevan Alpine Golf Clubin klubitalon sisustus oli luksusta. Klubirakennuksessa oli jopa hissi. Tuo kullanvärinen seinä valaisimineen on mielestäni hieno.


Ravintolasali Chiangmai Highlands Golf and Spa Resortissa. Tämä klubitalo oli todella viihtyisästi sisustettu kaikin puolin. Oli kukka-asetelmia, viherkeitaita, norsupatsaita yms. Tumma puu ja paksut rottinkipunokset olivat tunnelman peruselementtejä.


Minä olen se hullu nainen, joka kuvaa myös toiletit, sillä onhan tämäkin käsienpesuallas aika originelli, kaunis, ja sopii ympäristöönsä täydellisesti. Chiangmai Highlands Golf.

Valaistus ulkona


Tämän valopuun juurelta lähdimme jokilaivan kyytiin illallisristeilylle Chao Phraya -joelle Bangkokissa. Tunnelmallinen ja paikkaan sopiva valaisinrykelmä, jollaisen voisi toteuttaa omalla lasitetulla parvekkeellakin. Pieneksi jääneet tai muuten vain vähän käytetyt olkihatut voivat saada uuden elämän valaisimina.

Marja

0 Comments