LEMPIPAIKKANI KOTONA

LEMPIPAIKKANI KOTONA

Talouteeni kuuluu ikänsä puolesta yksi riskiryhmäläinen, enkä kaukana ole tuosta rajapyykistä itsekään. Palasimme toistaiseksi viimeiseltä ulkomaan matkaltamme maaliskuun alussa. Arabiemiraatit ei vielä silloin ollut epidemia-aluetta, joten karanteenista ei puhuttu. Kun Suomen valtiovalta 13.3. kehotti matkoilta palanneita ja iäkkäitä pysyttelemään kotona, olimme jääneet vapaaehtoiseen karanteeniin jo muutamaa päivää aiemmin. Alkoi koronakotoilu, jota on kestänyt tauotta tähän päivään asti.

Nukkuminen on lisääntynyt

Päätellen siitä, mitä teen eniten vuorokaudessa, minun pitäisi ilmoittaa lempipaikakseni kotona sänky, ja ehkä se sitä tavallaan onkin. Kahdeksan tunnin yöunien lisäksi nukun nykyään tunnin aamupäivänokoset ja tunnin iltapäivänokoset. En ole niin väsynyt, mutta päivä vain kuluu paremmin niin. Olen nimittäin lahjakas unennäkijä. Unissani voin tehdä kaikkea sellaista, mitä koronakaranteenissa en muuten voisi. Melkein päivittäin teen jonkun matkan, tapaan läheisiäni ja ystäviäni.

Televisio viihdyttää

Edellisessä kodissani vietin paljon aikaa sohvalla, ja nojatuolissa istuivat etupäässä vieraat. Nykyään peffani on kuluttanut ansiokkaammin nojatuolia. Se sijaitsee strategisesti oikeaan suuntaan televisioruutuun nähden, ja katson paljon sellaisiakin hömpänpömppäohjelmia, joita en katsoisi, ellen joutuisi olemaan kotona koko ajan.

Nojatuoli on lukutuoli

Nojatuolissa istun myös selailemassa sisustuslehtiä tai lukemassa kirjaa. Nojatuolin vieressä on Kanto-lehtiteline, jossa viimeisimmät lehdet ovat käden ulottuvilla. Jotenkin lukeminen harrastuksena on jäänyt opintoja lukuunottamatta aikuisiällä vähemmälle, mutta nyt olen taas innostunut siitä uudestaan, kun aikaa on. Minua kiinnostavat erityisesti elämäkerrat. Viimeksi luin Jukka Jokiniemen elämäkerran ja nyt odotan innolla pääseväni aloittamaan vasta ilmestynyttä Kirsti Paakkasen elämäkertaa.

Nojatuolissa näkee tehdä käsitöitä

Jos vietän vuoteessa kymmenen tuntia vuorokaudessa, niin nojatuoli on hyvä kakkonen: istun siinä kuusi tuntia päivässä. Television katselun ja lukemisen ohella siinä on hyvä tehdä myös käsitöitä. Seuraava käsityöprojektini on vauvan vaunupeiton neulominen, sillä odotan kovasti vielä yhtä lapsenlasta ilokseni ja hemmoteltavakseni. Toivottavasti tällä kertaa kaikki menee hyvin.

Nojatuolin ylle kaareutuu viisivartinen kaarivalaisin, joten siinä istuessa näkee hyvin tehdä tarkkaakin askaretta mihin vuorokauden aikaan tahansa. Sisustaminen on enää vain sisustustyynyjen ja koriste-esineiden vaihtamista sekä tuoreiden kukkien ostamista. Ei ole mitään syytä siirrellä huonekaluja, sillä ne toimivat parhaiten juuri niillä paikoilla, missä ne nyt ovat.

Marja

0 Comments