ASUNTOMESSUT 2020 – KERROSTALOASUNTOJEN SISUSTAMINEN

ASUNTOMESSUT 2020 – KERROSTALOASUNTOJEN SISUSTAMINEN

Asuntomessuilla esitellään rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen uusimmat materiaalit, tekniikat ja trendit. Kohteista valtaosa on omakotitaloja, mutta joukkoon mahtuu muutama paritalo ja rivitaloasuntokin. Townhouse-tyyppiset talot ovat ensimmäistä kertaa esillä tänä vuonna Tuusulan Asuntomessuilla. Kerrostaloasuntoja on esitelty vähäisessä määrin ennenkin, mutta mielenkiinto niihin on herännyt enemmän vasta puukerrostalojen tultua mukaan kuvioihin. Itseäni kerrostalossa asuvana ilahdutti kovasti nähdä, etteivät kerrostaloasuntojen sisustukset enää ole samasta muotista. Nykyään tuleva asukas voi jo kerrostalon rakennusvaiheessa valita sisustuksen kiintokalusteet ja pinnat erilaisten sisustusteemojen mukaan.

Kohde 9-11 BoKlok Tuusulan Tähtipolku

As Oy Tuusulan Tähtipolku on kaksikerroksisista puukerrostaloista koostuva kortteli keskeisellä paikalla asuntomessualueella. Neljän pienkerrostalon keskelle jää suojaisa piha, viljelypalstoja ja pihasauna. Kohteen kolmestakymmenestäkahdesta asunnosta esiteltiin neljän huoneen ja keittiön koti, joka oli sisustettu perheelle, johon kuuluu kaksi aikuista, leikki-ikäinen poika ja poikavauva. Huoneet ovat nykytrendin mukaan pieniä, neliöitä on yhteensä vain 74,5. BoKlok on erilainen asumisen konsepti, jonka Skanska ja IKEA ovat yhdessä kehittäneet. Siinä sisustus on toteutettu kokonaan IKEAn kalusteilla. Tämän kohteen sisustuksesta ovat vastanneet IKEA Vantaan ammattitaitoiset sisustussuunnittelijat. Sisustus on leikkisän värikäs ja nuorekas. Bambusta valmistettuja esineitä on runsaasti. Nuoret lapsiperheet pitävät IKEAn sisustustyylistä ja tuotteista, joiden hinta-laatusuhde on verraton.


Tuusulan asuntomessukohteiden keittiöistä noin joka toinen on musta. Tähän kotiin on kuitenkin valittu valkoinen IKEA-keittiö. Viherkasvit, bambusta valmistettu Ilsbo kattovalaisimen varjostin ja muutamat mustat yksityiskohdat luovat kontrastia. L:n mallinen keittiö on yhdeltä sivultaan avoin olohuoneeseen päin.


Olohuoneen värit ovat luonnosta: terrakottaa, keltaista, vaaleita hiekan sävyjä, vihreää ja akvaa. Kattovalaisimena tuttu ja suosittu Ilse Crawfordin suunnittelema bamburistikkoinen Sinnerlig.


Värikylläisen sisustuksen punainen lanka tässä asunnossa on makuuhuoneen seinälläkin näkyvä keltainen väri. Se sitoo koko kodin väripaletin yhteen, eikä vaikutelma ole levoton, vaan iloisen pirteä. Kattovalaisin on Knixhult, bambua sekin.

Kohde 32-34 As Oy Tuusulan Metsänkuningas

As Oy Tuusulan Metsänkuningas on puukerrostalo, jossa on asuntoja kolmessa kerroksessa. Vain talon kantavat rakenteet huoneistojen välillä on rakennettu betonista ja julkisivut ja muut osat ovat puuta. As Oy Tuusulan Metsänkuningas on yhteisöllinen, ekologinen ja esteetön talo. Siksi se sopii niin sinkulle, perheelliselle kuin liikuntarajoitteisellekin. Talon ensimmäisestä kerroksesta löytyy kylmäsäilytystila, johon asukkaat voivat tilata ruokakauppaostoksensa. Lisäksi talossa on etätyöskentelytila, kortteli-spa, pyöränhuoltotila ja tila, jossa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia kuten esimerkiksi perhejuhlia. On myös latauspaikat sähköpyörille ja -autoille, pihasauna sekä kasvihuone. Asunnoissa on kauko-ohjattavat sähkölukot, älyilmastointi, robotti-imuri ja hälytysjärjestelmä. Vesikiertoinen lattialämmitys on todella harvinaista kerrostaloissa, mutta tästä kohteesta löytyy sekin. Lattiaan saakka ulottuvat suuret ikkunat on voitu toeuttaa, kun ei ole lämpöpattereita sitä estämässä. Kaikissa asunnoissa on koko asunnon levyinen lasitettu parveke, joka lisää tilantuntua ja antaa paljon luonnonvaloa. Talossa on yhteensä 18 huoneistoa. Esiteltävien kohteiden sisustaja on Cubesta Oy, ja sisustussuunnittelusta on vastannut Verdeco Oy/Lotta Sydänmaa. Metsänkuninkaan sisustuksen kolme teemaa ovat Hanko, Halti ja Saimaa. Teemojen nimet on valittu Suomen luonnosta ja sen värimaailmasta.

Kohde 32 on suurin talon huoneistoista: 4h + kt + s, 74 neliömetriä. Se on sisustettu Hanko-teeman mukaan vaalein sävyin. Oheisista kuvista tuleekin mieleen merenrantatunnelma ja kesä. Puuta, rottinkia, juuttia ja muita luonnonmateriaaleja on käytetty sisustuksessa. Myös viherkasvit näyttelevät suurta roolia niin sisätiloissa kuin parvekkeellakin.


Väripaletti on vaalea ja harmoninen. Puustellin Miinus -keittiökalusteet ovat raikkaan valkoiset. Olohuoneen Boho-tyylinen kattovalaisin on piste iin päälle. Tyyliin sopivat kalusteet ja sisustusesineet löytyvät Parolan Rottingilta ja Lapuan Kankureilta.


Makuuhuoneen tunnelman kruunaa maisematapetti sängyn päädyssä.


Tähän asuntoon oli sisustettu myös teeman tyyliin sopiva työhuone.


Viihtyisäksi sisustettu viherkasvein kuorrutettu parveke on olohuoneen jatke lähemmäs luontoa.

Kohde 33 on tupakeittiön ja alkovin muodostama 26,5 neliöinen yksiö. Halti-teeman mukainen sisustustyyli on jylhän tumma, ja etenkin metsänvihreitä sävyjä on paljon mustan rinnalla. Enpä ole ennen nähnyt näin pienessä asunnossa mustaa keittiötä.


Jo sisään astuessa näkee, kuinka pieni asunto on kyseessä. Taustalla näkyy ovi kylpyhuoneeseen ja makuualkovin pääty.


Komea musta keittiö on Puustellin Miinus -mallistoa. Valoa tulvii asuntoon koko seinän pituiselta parvekeseinältä.


Jos on itse asunto ahdas, tilaa löytyy neliökaupalla lisää lasitetulta parvekkeelta.

Kohde 34 on kooltaan 3h + kt + s, 60,5 neliömetriä. Sisustuksen Saimaa-teema on kuulautta, harmoniaa ja sinisiä värisävyjä. Yleisvaikutelma on tummempi kuin Hanko-teemassa, mutta selvästi vaaleampi kuin Halti-teemassa. Tämä sisustus inspiroi minua eniten.


Eteisestä aukeava näkymä. Puustellin Miinus -keittiön väritys on vaaleata puuta ja valkoista. Silmään pistää myös muutama klassinen design-huonekalu ruokailutilassa.


Raikkaasti sisustettu olohuone. Olen pitkään ihaillut tuota Flos’in kattokruunua, mutta en olisi uskonut, että sen voi sijoittaa näin pieneen ja matalaan tilaan.


Makuuhuoneessa on unenomaiset värit, maisematapetti tehosteseinänä ja kauniit valaisimet. Yöpöydät ovat minun makuuni liian erikoiset, valitsisin käytännöllisemmät.


Ihana parveke tässäkin asunnossa.

Kyllä kerrostalokodissakin voi sisustaa kauniisti, toimivasti, nykyaikaisilla materiaaleilla, tekniikoilla ja trendien mukaisesti. Ainakin yllä esitellyt kodit oli sisustettu hyvällä maulla niin, että haetun tunnelman pystyi hyvin aistimaan. Ja mikä parasta, sain nähdä ja kokea neljä erilaista tyyliä sisustaa.

Marja

0 Comments