ASUNTOMESSUT LOHJALLA – NEROKASTA SISUSTUSTA

ASUNTOMESSUT LOHJALLA – NEROKASTA SISUSTUSTA

Esittelin edellisessä blogissa viisi värikästä sisustusta Lohjan Asuntomessuilta. Tässä blogissa kerron, mikä kohde teki minuun ensikäynnilläni suurimman vaikutuksen.

Kohde 10 Joutsela

Lakka Kivitalojen Joutsela on suunniteltu pariskunnalle, jossa lapset ovat jo muuttaneet omilleen, mutta vierailevat usein vanhempiensa luona. Minulta tämä kohde saa arvosanan täysi kymppi niin kuin on kohteen numerokin. Yksitasoisessa talossa on neljä huonetta, keittiö ja sauna, pinta-ala on 172 m2.

Autokatoksessa talon ulkoseinässä on hieno taideteos, joka kuvaa järveen laskeutuvaa joutsenta. Teoksen mukaan talokin on nimetty Joutselaksi. Isäntäväki oli kuulemma saanut idean graafiseen betonitaiteeseen Jyväskylän Asuntomessuilta vuodelta 2014. Siellähän hiihtäjä Matti Heikkisen kotona oli koko seinän kokoinen samalla tekniikalla toteutettu hiihtämiseen viittaava taideteos. Joutsenaihe on valokuvaaja Timo Leppäharjun käsialaa. Se symboloi Hirvosen pariskunnan laskeutumista unelmien kotiinsa Lohjanjärven rantaan.


Oikeaoppisesti valaistun eteisen peilin taakse kätkeytyy talotekniikkaa.

Kohteen irtokalusteet ovat pääosin Harri Koskisen suunnittelemia. Lisäksi Genelec-kaiuttimet, Saari-keittiöiden pölkkyjaloilla seisova Silta-saareke ja olohuoneen tammipanelointi ovat Harri Koskisen kynästä lähtöisin. Oleskelutiloissa on stretch-katto ja lattiassa jättisuuret laatat 120×120 cm. Näin suuria laattoja ei ole ennen asuntojen sisätiloissa käytetty.


Keittiön saareke herättää huomiota, tällaista en ole ennen nähnyt. Keittiön kaapisto on tammiviilua ja tasot sekä välitilan tausta ovat Dektonia, sävynä Laurent. Vetolaatikoihin on sijoitettu kaksi astianpesukonetta helpottamaan arjen pyörittämistä.


Television katseluun ja työskentelyyn on pyhitetty oma huoneensa, joka on erotettu olohuoneesta lasiovin.


Makuuhuone on kuin erittäin kalliin luxushotellin huone – tilava, tunnelmallinen ja ihanan hämyisä. Siellä on VM Carpetin kokolattiamatto ja erikoinen tummanvihreäksi maalattu kolmiulotteinen kasvikuvioitu seinä.


Makuuhuoneen vieressä on pitkä ylellinen pukeutumistila ja hyvin erikoinen suihku, joka koostuu kolmesta pisaranmuotoisesta suihkusuuttimesta.


Sauna on tumma, tunnelma on kuin savusaunassa. Saunan seinäpaneelit ovat Rusticwoodin mallistosta. Saunan Harvia-kiuas on etäohjauksella käynnistyvä. Saunaosaston ikkunoista on näkymät järvelle, mutta niistä näkee vain sisältä ulos, ei ulkoa sisälle. Ei siis haittaa, vaikka joku sattuisi olemaan rantapuistikossa lenkillä isäntäväen saunoessa.


Terassilta avautuvat esteettömät järvinäkymät.

Asuntomessuilla minuun vetoavat uudet sisustusratkaisut, eivätkös messut yleensäkin ole sitä varten – uusien ideoiden esittely- ja koekenttä. Talo Joutselassa oli monia ennen näkemättömiä, mielenkiintoisia ja nerokkaita sisustusuutuuksia. Siksi sen nähtyäni oli todettava, että ”wau”. Arvostan myös rantapuistikkoon rajautuvaa sijaintia ja esteettömyyttä. Tämä Lakka Kivitalo on suunniteltu pitkän elämänkaaren kodiksi.

Marja

0 Comments