MUOTINUKEN VAATEKAAPPI – OSA 2

MUOTINUKEN VAATEKAAPPI – OSA 2

Barbie-nukke on kestänyt aikaa yli kuusikymmentä vuotta. Suosion salaisuus on ainakin osittain se, että nuken ulkonäköön on tehty pieniä muutoksia aina ajan hengen mukaisesti. Barbie sai vuonna 2016 kolme uutta vartalotyyppiä alkuperäisen rinnalle: pienen, pitkän ja kurvikkaan. Cocovisio Ateljéessa ommellaan käsin vaatteita kaikille vartalotyypeille. Esittelyvuorossa pitkän (vastaa noin 186 senttistä naista) Irene Laura Isabellan vaatekaapin sisältö.

Iltapuvut ja juhlamekot

Aina ostaessani uuden Barbien sen on oltava erilainen kuin edeltäjänsä. Joskus nukke löytyy suoraan kaupan hyllyltä, joskus netistä löytämäni nuken etsintään joutuu näkemään enemmän vaivaa. Barbie Fashionistas Doll 52 löytyi netistä, ja nuken ostin Imatran Citymarketista. Kauniskasvoinen nukke oli pidempi kuin aikaisemmin hankkimani, eli vartalotyyppiä pitkä. Pitkäraajaiselle nukelle pitää ommella pidempiä iltapukuja kuin muille.


Siniseen kapealinjaiseen paljetti-iltapukuun kuuluu kauniisti liehuva silkkisifonkilaahus sekä satiinirusetti vyötäröllä. Inspiraationa on ollut elokuva ”Paholainen pukeutuu Pradaan”. Oikeanpuoleisen paljettiasun keksin ommella, kun katselin televisiosta ”Tanssii tähtien kanssa” -ohjelmaa.


Irenelle olen ommellut useampia edustusasuja, jotta hän voi osallistua Miss Barbie Beauty -kilpailuun. Vasemmanpuoleinen graafinen musta-valkoinen leninki on puuvillasatiinia, kun taas kullankelta-ruskea kukallinen luomus on polyestersatiinia.


Pikkumusta paljettimekko sopii virallisiin cocktail-tilaisuuksiin. Sen erikoisuutena on ohuesta keinonahasta valmistettu vyö, johon nappasin näyttävän strassisoljen joulukortista. Unikonpunainen sifonkimekko on passeli iloisempiin juhliin.

Uimapukuja ja bikineitä


Fuksianpunainen kokouimapuku ja kovasti käytössä kuluneet uimapuvun kaavat, jotka olen itse suunnitellut ja piirtänyt.


Ruskeat rimpsukoristeiset bikinit ja moniväriset bikinit pareon kera.

Työssä ja vapaalla

Irene on ammatiltaan johdon assistentti. Mitään varsinaista työasua ei tässä tehtävässä vaadita, siisti pukeutuminen riittää.


Arkityöasu, ruutuhame ja musta T-paita. Asua piristää monivärinen helmikaulakoru. Kun Irene lähtee töistä suoraan illanistujaisiin tai vaikkapa teatteriin, on musta nahkahame ja harmaa twinset paljettikoristeineen riittävän juhlava asukokonaisuus.


Edustamistakin työssä joskus on. Valkoinen Chanel-tyylinen jakkupuku on saanut mustat somisteensa maskien kuminauhoista. Valkoisen housupuvun jakku on takkimainen. Sen erikoiset napit löytyivät Eurokankaan jäännösnappilaatikosta. Jakkutakin takana on tamppi, jossa on vielä kaksi samanlaista nappia kuin edessä.


Eläinkuviolliset housut, terrakotta poolopaita ja musta nahkaliivi muodostavat asukokonaisuuden, joka käy niin töihin kuin vapaa-aikaankin. Oikeanpuoleinen asu soveltuu sisäliikuntaharrastuksiin.

Hellekesän vaatteita


Leopardikuvioinen kietaisuhame rimpsuineen on nätti ja vilpoinen. Yhdistin siihen terrakotasta trikoosta ommellun spagettiolkaimisen topin. Toiseen trikootoppiin käytin taas hyväkseni mustien maskien kuminauhoja, joista tein olkaimet ja somisteen. Samaa trikookangasta riitti vielä minihameeseenkin.

Talven paksummat vaatteet


Talvinen kotiasu: mustat farkut ja punainen trikoopusero lumiukkokoristeella, johon käytin eriväristä askarteluhuopaa. Talvipakkasilta suojaa ulkona leopardikuvioinen tekoturkki ja siihen sopiva musta lierihattu, joka on ommeltu askarteluhuovasta. Hatun koristeena leoparditurkista.

Marja

0 Comments