MUOTINUKEN VAATEKAAPPI – OSA 3

MUOTINUKEN VAATEKAAPPI – OSA 3

Maailman ensimmäisen Barbie-nuken syntymäpäivää vietetään tällä viikolla, ja juhlan kunniaksi on taas Barbie-blogin vuoro. Olen jo esitellyt kahden keskenään eri vartalotyyppisen Barbien vaatekaapit. Nyt ovat vuorossa kurvikkaille Barbie-nukeilleni ompelemani vaatteet.

Iltapuvut ja juhlamekot

Omistan kolme kurvikasta muotinukkea. Ne voivat surutta käyttää toistensa vaatteita, mutta aina löytyy joku kangas, väri tai kuosi, joka sopii parhaiten jollekin tietylle nukelle. Aloitin ompeluharjoitukseni iltapuvuista, jolloin Tiialle valmistui ensimmäinen kaavoilla ompelemani iltapuku. Käytin siihen jäännöspalan samaa vihreänharmaata taftia, josta olin aikoinaan ompeluttanut makuuhuoneeseen verhot. Kangas on hienosti shiftaavaa, mutta pienessä mittakaavassa se on niin jäykkää, että suorastaan seisoo itsestään nuken päällä.


Vasemmanpuoleisessa kuvassa Tiia on pukeutuneena suureen juhlaan taftipuvussaan. Ompelin siihen myös mustasta uimapukutrikoosta irtohihat, jotka sopivasti peittävät käsivarsien niveliä, ja ovat muutenkin kuin pitkät juhlahansikkaat. Kaulakoru on nilkkaketjuni, joka on nukella lainassa. Oikeanpuoleisessa kuvassa Tiia on pukeutunut morsiuspukuun. Miehusta on joustavaa pitsiä, helmaosa polyestersatiinia. Ompelin viime kesänä kaikkiaan seitsemän erilaista morsiuspukua, joista vain tämä yksi sopii kurvikkaalle vartalotyypille.


Kuten jo edellä mainitsin, kaikki kolme kurvikasta Barbietani voivat käyttää toistensa vaatteita. Niinpä tämä vasemmalla oleva turkoosi paljetti-iltapuku on ommeltu Kaisalle, vaikka kuvassa mallina onkin Tiia. Potut pottuina – artikkelikuvassa Kaisa seisoo sohvan takana Tiian turkoosissa lyhyessä juhlamekossa. Oikeanpuoleisessa kuvassa Kaisalla on yllään juuri hänelle ommeltu lyhyt juhlamekko.

Uimapukuja ja bikineitä


Vasemmalla Tiian uimapuku ja oikealla tankini.


Kaisan uimapuku ja bikinit.

Työssä ja vapaalla

Tiia on luokanopettaja, joten hänelle en ole ommellut erillistä työvaatetta. Kaisa on ammatiltaan kondiittori ja kahvilayrittäjä, ja pukeutuu toisinaan sievään valkoiseen pikkuessuun työssään. Nita käyttää työssään optikkona pitkää valkoista työtakkia, johon löysin kaavat kirjasta Annabel Benilan, Barbie Boutique.


Kaisalle ompelemani valkoisen essun alla oleva mekko ei ole minun tekemäni, toisinaan nukkejen mukana tulee ihan kivoja käyttökelpoisia asuja ja asusteita. Oikeanpuoleisessa kuvassa optikko Nita itselleen valitsemissa silmälaseissaan esittelee aurinkolaseja. Valkoisen työtakin alla siniset farkut ja meleerattu sininen T-paita.


Viime syksynä Tiia otti vastaan uudet oppilaansa, pienet ekaluokkalaiset tässä helposti lähestyttävässä asussa. Kotona hän pukeutuu rentoon oloasuun, jossa käpertyy sohvalle lukemaan.


Tiia pitää kunnostaan huolta kuntosaliharjoittelulla. Siihen sopii vasemmanpuoleisessa kuvassa oleva asu. Oikeanpuoleisessa kuvassa on villapaita, kaulaliina ja pipo, jotka kudoin Tiialle lähes vuosi sitten. Harmaa ruudutettu vekkihame on paksuhkoa villasekoitekangasta, josta olen ommellut muille nukeilleni pitkiä housuja ja takin.


Kaisan kotiasu koostuu legginseistä ja väljästä merinovillaisesta poolopuserosta, joka on ommeltu Eurokankaan merinovillaneuloksesta. Samasta materiaalista ompelin myös lämpöiset sukat. Nitan kotiasuna on vekkihame ja villapusero, joka on kudottu pinkistä langasta erotuksena Tiian roosanväriseen neulesettiin.

Kepeämpiä vaatteita


Artikkelikuvassa ovat kurvikkaiden tyttöjen mekot: Tiialla kaksiosainen perhoshihainen punainen vilpoinen viskoosimekko, Kaisalla turkoosi uimapukutrikoosta ommeltu juhlavampi mekko, ja Nitalla tummanvihreäpohjaisesta kukikkaasta collegetrikoosta ommeltu holkkihihainen mekko. Huomaa myös Nitan kermanväriset mokkasiinit, nekin olen itse ommellut.

Takit asusteineen


Tiian A-linjainen takki valmistui tummansinisestä trikoosametista. Asuun kuuluu reilunkokoinen baskeri samasta kankaasta. Kaisan takin ompelin myös trikoosametista, mutta vielä leveämpänä ja tummansinisen sijaan tummanvihreästä. Lierihattu on tummanruskeata askarteluhuopaa.


Nita pukeutuu violettiin ulsteriin, jossa on vyö. Vyön solki on peräisin juomatölkin kannesta. Lierihattu, joka keikkuu pään päällä, ei juuri lämmitä, mutta on aika tyylikäs. Oikeanpuoleisessa kuvassa Nitan yllä terrakotan kirjavat legginsit ja mustasta paksusta collegetrikoosta ommeltu tunika. Asu sopii vaikka takin alla pidettäväksi, kun pitää piipahtaa ulkona vuoden kylmempinä päivinä. Mustat mokkasiinit olen myös itse ommellut.

Marja

0 Comments