HURMAAVA LEIKKIMÖKKI ASUNTOMESSUILLA

HURMAAVA LEIKKIMÖKKI ASUNTOMESSUILLA

Minut oli kutsuttu tutustumaan Seinäjoen asuntomessuihin lehdistöpäivänä, päivää ennen kuin messut virallisesti avattiin yleisölle. Komiaa oli rakentamisen ja sisustamisen jälki, ja useampikin kohde sai sydämeni sykähtämään. Pienin niistä oli kohteen 25 (Cubo) pihalla sijaitseva leikkimökki. Mökki on valkoinen ja kuutiomainen ja istuu sellaisena mainiosti päätalon pihapiiriin. Leikkimään voi mennä paitsi kävellen, herkullisen vaaleanpunaisella potkuautolla. Messujen toinen vaaleanpunainen auto, Kia-merkkinen henkilöauto, seisoo muuten melkein naapurissa, kohteen 28 (Ainoakoti Jekku) pihalla.

 



 

Tärkeät postit löytyvät leikkimökin oven pielessä sijaitsevasta mustasta postilaatikosta. Ja mitä ihanuuksia sisällä onkaan! Sisustuksen perustana on käytetty samaa mustavalkoista väriteemaa kuin päätalossakin on. Herkin pastellivärein on tuotu joukkoon lisää väriä. Perheen poika ja tyttö varmasti keksivät tekemistä ja viihtyvät tässä viehättävässä pikkutalossa. Leikkimökin on suunnitellut arkkitehti Antti Talvitie ja rakentanut Teri-Talot Oy. Kalusteista sekä sisustuksen suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut Emma’s & Mama’s. Kaikki virkatut tuotteet on toimittanut Emma’s & Mama’s mittatilaustyönä kohteeseen. Hienoja ovat, vai mitä sanotte värikkäistä virkatuista leivonnaisista, jotka ovat erehdyttävästi aidon näköisiä? Mökissä voi leikkiä kauppaa tai kattaa kahvikutsut pienelle pöydälle. Kekseliäät sienijakkarat toimivat herkutteluhetkien istuimina. Pieni ihminen mahtuu pötköttelemään parvisänkyyn. Minun lapsuudessani hyvällä säällä telttailtiin kotipihalla ainakin muutama yö kesässä, sama homma hoituu mukavasti tässä leikkimökissä. Sateen ropistessa kattoon voi mökissä rentoutua vaikkapa sarjakuvalehtiä lueskellen.

 



 



 



 



 

Niin täysillä eläydyin kodikkaaseen ja virikkeelliseen tunnelmaan, että joutuessani jatkamaan matkaa varsinaisiin kohteisiin ajattelin sisimmässäni: ”Olisinpa vielä itsekin lapsi!”

 

Teksti ja kuvat:
Marja Lähde
sisustussuunnittelija

0 Comments