ASUNTOMESSUT 2018 – KASTELLI HERUKKA

ASUNTOMESSUT 2018 – KASTELLI HERUKKA

Kolmantena kohteena toukokuisen pressipäivän sisustuksista nostan esille Herukan, kohteen 5. Asuntomessujen pienin omakotitalo, Kastellin vaalea puutalo, on suunniteltu iäkkäämmän pariskunnan kodiksi. Mikä olisikaan paremmin sopinut omaksi ykköskohteekseni tällä reissulla, kuulunhan itse kohderyhmään. Asuntomessualueella oli aikaa kierrellä vajaat kolme tuntia, eikä kaikkia taloja millään ehtinyt käydä läpi. Herukka valikoitui kiinnostavaksi kohteeksi senkin vuoksi, että menomatkalla kuulin tämän talon sisustuksen olleen jo jonkin aikaa täysin valmis.

Herukka on rakennettu yhteen tasoon, huoneistoala on 82,5 neliötä, ja talossa on kolme huonetta ja keittiö. Pihan puolella on lisäksi 60 neliön lisärakennus, joka sisältää 40 neliön verran autotallia ja varaston. Talon isäntä kuulemma harrastaa vanhojen autojen kunnostusta, joten tilaa autoille tarvitaan. Herukan emäntä sen sijaan haluaa hoitaa hyötypuutarhaa omalla pihallaan.


Pihan puoleisen eteisen kaunis peili.

Saunassa, suihkutilassa, kodinhoitohuoneessa, keittiössä ja päämakuuhuoneessa oli hillityin sävyin ja minimaalisin kalustein tehty seesteinen sisustus. Niissä tosin oli yllättävän laadukkaat Fretten ja Himlan luxushotelleissakin käytettävät pyyhkeet, kylpytakit ja vuodetekstiilit. Vinkiksi teille, jotka haluatte sisustaa hotellitunnelmaa omaan kotiinne.

Astuessani olohuone-ruokailutilaan ja toiseen makuuhuoneeseen tyyli muuttuu runsaammaksi, värikkäämmäksi ja leikkisämmäksi. Enää en ollut varma, kenen kotona oikeastaan olin. Sisustaja ja sisustussuunnittelija Marjut Tolonen Nord Designista sanoikin, että oli halunnut ihan tarkoituksella rikkoa rajoja ja tehdä jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

Nord Design on valinnut äänentoistoon yhteistyökumppanikseen kotimaisen huippubrändin Genelecin. Olohuoneessa on valkoiset Genelec G Three -sarjan kaiuttimet, ja harraste-/vierasmakuuhuoneessa pinkit Genelec Two aktiivikaiuttimet.

Ruokapöytä on yllättävän suuri, mutta koostuukin kahdesta yhteen liitetystä pukkijalkaisesta pöydästä. Se on katettu isoja pitoja varten todella runsaaksi. Tarjolla olevat vekkulit lasiset jäätelöpuikot jäävät erityisesti mieleen.

Herukan sisustus on hauska sekoitus laatuun panostavaa ajatonta sisustusta ja runsasta, riehakkaan leikkisää tyyliä. Vaikka koti on pieni, mielenkiintoisia yksityiskohtia riittää tarkasteltavaksi pidemmäksikin aikaa. Tämä sisustus ei ole tylsä, ja sopii yhtä hyvin nuorille ja nuorekkaille kuin varttuneeseen ikään ehtineille asukkaille.

Marja

0 Comments