ASUNTOMESSUT 2018 – FISKARHEDENVILLAN POHJANVALO

ASUNTOMESSUT 2018 – FISKARHEDENVILLAN POHJANVALO

Porin asuntomessujen kohde 4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalo, oli toukokuun alkuun mennessä sisustettu jo lähes valmiiksi. Kaksikerroksisen puutalon sisustussuunnittelusta on vastannut Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä. Suunnittelija iloitsi siitä, että toisin kuin viime vuonna Mikkelissä, hän oli saanut sisustettavakseen talon, joka sijaitsee yhdellä messualueen parhaista tonteista joenrannan tuntumassa.

Kun astuu pääovesta sisään, eteisen vasemmalla puolella on WC ja kahden suihkun suihkutila.

Eteisestä aukeaa avara ja valoisa yhtenäinen tila, joka käsittää olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön.

Olohuoneessa on lähes koko seinän kokoisena kaunista Innofusorin The Gran RU Collection -akustiikkaa.

Ruokaillessa voi ihailla jokimaisemaa.

Suuressa mustassa saarekkeellisessa keittiössä huomaan Beja Flor -tuotteita, muunmuassa lattialla Beja Florin vinyylimaton.

Sisustuksessa on käytetty paljon pehmeitä ja pörröisiä tekstiilejä. Taljat, villalangat ja huovutusvillat ovat Perkkiön tilalta.

Alakerran pieni makuuhuone, jonne kuljetaan keittiön sivusta portaiden takaa, on sisustettu työhuoneeksi. Työhuoneen ilmoitustaululla esitellään sisustuksessa käytettyjä värejä, materiaaleja ja brändejä. Hauska idea!

Yläkerrassa on oleskelutila, kolme makuuhuonetta ja ylellinen saunaosasto. Olohuoneiden sohvat ovat HTCollection-mallistoa. Kaikki taulut ovat taiteilija Anna Bülowin teoksia. Niiden rauhallinen tasapainottava värimaailma sopii muun sisustuksen väreihin.

Makuuhuoneessa Niimaarin kierrätyslaatikko Ecosmol, design by Friends of Industry Harri Koskinen.

Päämakuuhuoneen himmeli on Ekoartin himmelistin Eija Kosken käsialaa. Huoneeseen on kuulemma vielä tulossa kauniit yöpöydät.

Saunaosastolla on saunan lisäksi kaksi suihkua, kylpyamme, kaksi pesuallasta ja WC-istuin. Saunassa on ikkuna ja toinen ikkuna on kylpyammeen kohdalla.

Annarina Yöntilän sisustukset ovat joka vuosi asuntomessujen ihanimpia. Hänellä on varma ote, jonka tuloksena syntyy erilainen, kodikkaan pesämäinen kokonaisuus. Yöntilä käyttää murrettuja, keskitummia, maanläheisiä värisävyjä, pehmeitä tekstiilejä ja suosii luonnonmateriaaleja. Kun tähän pehmeyteen yhdistää taidokkaasti rouheutta syntyy tunnelma, joka on ainutlaatuinen. Sisustuksessa on käytetty rinta rinnan tanskalaisen Muubsin ja kotimaisten pienyrittäjien tuotteita. Ripauksen etnisyyttä tuovat suomalaisen brändin, MAdesignin marokkolaiset nahkarahit. Mitään ei ole kopioitu eikä trendien perässä laukattu turhan orjallisesti. Tämän kodin tunnelma täytyy kokea itse, joten tervemenoa asuntomessuille Poriin!

Marja

2 Comments

2 thoughts on “ASUNTOMESSUT 2018 – FISKARHEDENVILLAN POHJANVALO

  1. Kari Salonius kirjoitti:

    Hei tässäkö talossa ei kuunnella musiikkia kuin puhelimella ja kuulokkeilla? Yllättävää, ettei erittäin olennaiseen viihtyvyystekijään ole
    mitään panostusta tai ne ovat hienosti piilotettu. Itse en osaisi kuvitella asuvani tälläisessä ”väkisin moderniksi tehdyssä
    muotituotteessa”.

  2. Marja Lähde kirjoitti:

    Kuvat otettu ja blogi kirjoitettu 8.5. vallinneesta tilanteesta, jolloin suurin osa sisustuksista oli vielä kesken. Toimittajille, kuvaajille ja bloggaajille suotiin mahdollisuus raottaa vähän yleisölle, mitä ensi kesänä on odotettavissa asuntomessuilla. Fiskarhedenvillan Pohjanvalo ei tuolloin ollut vielä aivan valmiiksi sisustettu, joten kenties äänimaailmakin päivittyy vielä ennen kuin messuportit avautuvat 6.7.

Comments are closed.