ASUNTOMESSUT 2018 – VILLA KARHU

ASUNTOMESSUT 2018 – VILLA KARHU

Porin asuntomessuilla on lukuisia kohteita, joissa sisustus on toteutettu modernein kalustein, osin vieläpä melko hinnakkailla designkalusteilla. Pientaloista kuitenkin yksi poikkesi tästä valtavirrasta. Kohde 19 Villa Karhu on kolmihenkisen perheen tarpeisiin suunniteltu koti, jonka irtokalusteet ja sisustustavarat on hankittu SPR:n Kontti-kierrätystavarataloista ympäri Suomea.

Selkeä pohja

Kastelli-talojen yksikerroksisessa puutalossa on 119 m2 ja se pitää sisällään 4 huonetta, keittiön, kodinhoitohuoneen ja saunan. Laitoin siniset muoviset suojukset kenkieni päälle ja lähdin kierrokselle. Tässä kodissa ei ollut köysiä ohjailemassa vierailijoita lehdistöpäivänä. Leveän eteisen oikealle puolelle sijoittuvat makuuhuone, jonka yhteydessä on pieni vaatehuone, sekä WC. Eteisestä vasemmalle käydään työhuoneeseen, vaatehuoneeseen ja teinipojan huoneeseen. Eteisen päässä avautuu ruokailutila, jonka vasemmalla puolella on keittiö ja oikealla puolella avara olohuone. Vaikka keittiö, ruokailutila ja olohuone liittyvät nykytrendin mukaisesti saumattomasti yhteen, tässä talossa pystyy keittiössä hääräilemään niin, ettei ihan kaikki näy muihin huoneisiin. Ollaan siis jo menossa kohti erillistä keittiötä.

Värikkyys

Värikkyyttä tässä asunnossa riittää. Porista lähtöisin oleva visualisti, valokuvaaja ja sisustussuunnittelija Frida Steiner kertoo sisustuksen lähteneen liikkeelle punaisesta plyyshisohvasta. Punaisia väripilkkuja on maltillisesti sijoitettu eri puolelle asuntoa tukemaan sohvan väriä. Muitakaan värejä ei ole säästelty. En koe sisustusta sekavana, vaan tunnelma on pikemminkin energinen ja mielenkiintoa herättävä. Frida Steiner on pystynyt luomaan kokonaisuuden, joka ei ole mummolatyyliä, vaan siinä on nuorekas ote.

Sisustuksen hinta

Sisustuksen suunnitellut Frida Steiner on nähnyt kovasti vaivaa nyt nähtävän lopputuloksen eteen. Häneltä on kulunut puoli vuotta etsiessään toisiinsa sopivia huonekaluja ja pienesineitä Villa Karhuun. Mutta jos ajalle ja vaivannäölle ei lasketa rahallista arvoa, maksaisi koko asunnon sisustus vain noin kaksituhatta euroa. Siis yhteensä kaksituhatta euroa – eihän sillä summalla saa kuin yhden designvalaisimen!

Persoonallinen, uniikki sisustus

Villa Karhun sisustus on paitsi edullinen, taatusti persoonallinen. Se on myös uniikki, sillä toista samanlaista ei ole kenelläkään. Siksi sitä ei pidäkään lähteä kopioimaan sellaisenaan, vaan kannattaa hakea ideoita ja nähdä, että kierrätystavaroilla voi sisustaa vaikka koko kodin. Tosin kopioiminenkin on jossain määrin mahdollista, sillä kaikki Villa Karhun huonekalut myydään messujen jälkeen.

Kerroksellisuus

Villa Karhun sisustuksessa on käytetty vintage-kalusteita, joilla syntyy boheemi ja kodikas tyyli. Tavaroita on usealta eri vuosikymmeneltä. Esineillä on tarinansa, joita emme ehkä tarkalleen tiedä, mutta sisustus on kerroksellinen eri tyylien hieno sekoitus. Viherkasvit ovat oleellinen osa Villa Karhun sisustusta, mutta niitä ei ole hankittu SPR:n Kontti-tavarataloista, vaan ne on kohteeseen toimittanut paikallinen Antin Kukka.

Tästä teinipojan huoneen kalustuksesta tulee mieleen oma lapsuuteni ja nuoruuteni. Tuollainen kaappi oli meilläkin kotona 1950-luvulla.

Työhuoneen seinällä on varta vasten tähän kohteeseen teetetty tapetti, joka esittää Porin kaupunkia ympäristöineen graafisena karttana. Tapetin ovat valmistaneet Tapetit.fi ja Alvar Carto.

Omat valintani

Itse viihdyn parhaiten modernein huonekaluin sisustetussa ympäristössä. Villa Karhun huonekaluista huolisin itselleni yllä olevissa kuvissa näkyvät valkoisen korkean lasivitriinikaapin sekä siniharmaat Lundia-hyllyköt. Ehkä jopa olohuoneen puurunkoiset nojatuolit ja niiden välissä olevan sarjapöydänkin. Ne olisivat sopivan kulmikkaita ja funktionaalisia myös modernissa skandinaavisessa kodissa.

Rottinkia terassilla

Olohuoneesta on kulku kodinhoitohuoneen kautta terassille. Kodinhoitohuone on saunan ja pesuhuoneen välittömässä yhteydessä ja toimittaa myös pukuhuoneen virkaa. Terassikalusteiksi Frida Steiner oli löytänyt rottinkihuonekaluja, joista oli muodostettu kaksi kodikasta istuinryhmää. Kelpaa siellä kahvitella kauniina kesäisenä päivänä, ja vilvoitella saunan jälkeen.

Tässä kohteessa oli niin paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, että niitä katsellessa vierähtäisi helposti tunti jos toinenkin. Uusi vierailu Villa Karhussa ei tosiaan olisi pahitteeksi.

Marja

0 Comments