ASUNTOMESSUT 2018 – SUOSIKKIKOHTEENI

ASUNTOMESSUT 2018 – SUOSIKKIKOHTEENI

Muiden bloggaajien tapaan minäkin haluan kertoa, mitkä asuntomessujen kohteet ovat muodostuneet suosikeikseni kierreltyäni valmiiksi rakennettua aluetta lehdistöpäivän ja avajaispäivän ajan. Aikaisemmin jo kirjoitin ennakkoretkitunnelmista kohteessa 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo, kohteessa 5 Herukka ja kohteessa 16 Bunkkeri. Nämä kolme kuuluvat edelleen suosituslistalleni, mutta ei niistä tässä kohtaa enää sen enempää.

Kohde 13 Talo Lintula

Melkein kaikissa messukohteissa on jotain mielenkiintoista, olipa kyseessä sitten keittiö, lastenhuone, makuuhuone, spa-osasto tai terassialue. Nostan seuraavaksi tarkempaan tarkasteluun Talo Lintulan, jonka pohjaratkaisu ja sisustus kokonaisuutena oli mieleeni. Itse talo on puurunkoinen valkoiseksi rapattu yksitasoinen asunto, jossa on suojaisa atriumtyyppinen terassi. Sisustukseltaan koti on esteetön, avara, valoisa ja ajaton – siis ilmiselvä moderni ja urbaani mummila.

Sisäpintojen materiaalina on käytetty paljon puuta, mikä tekee lämpimän ja kodikkaan vaikutelman. Alvar Aaltomaiseen tyyliin asunnossa on puiset liukuovet ja ikkunanpokat, puiset sälekaihtimet, lattiat tammisäleparkettia, keittiön kaapeissa valkoiseen on yhdistetty tammiviilua, ja eteisen ja olohuoneen välissä on pätkä rimaseinää.

Olohuoneen kalustus on toteutettu tavanomaisesta poiketen ilman sohvaa. Oleskeluryhmä muodostuu viidestä Bröderna Anderssonin Swing Gunga -lepotuolista ja niiden keskellä sijaitsevasta pyöreästä tammipintaisesta sohvapöydästä. Siinä on mukava vaihtaa kuulumisia tai vaikkapa pelata korttia. Rimaseinää vasten nojaa tyyliin sopiva Tapio Anttilan suunnittelema Linkki-hyllystö valkoisin etusarjoin. Istuinryhmän kokoaa valkoinen VM-Carpetin Elysee-muotomatto.

Olohuone yhdistyy ruokailutilan välityksellä valkoiseen keittiöön, jonka kaapeista osassa on käytetty tammiviilua. Seinälle sijoitetut puiset avohyllyt sointuvat niiden vieressä olevien ikkunoiden puisiin ikkunanpokiin. Lämmintä puunsävyä on mm. saarekkeen ruokailutilaan avautuvassa etusarjassa ja aamiaiskaapin sisäosassa. Aamiaiskaapin sisällön saa katseilta piiloon valkoisten taitto-ovien avulla. Keittiön on valmistanut Gloria-Keittiöt mittatilaustyönä. Soikean tammisen ruokapöydän ympärillä ovat Vitran DSW-tuolit ja ruokapöydän yläpuolella Flos Tatou S2 -riippuvalaisin.

Toki asunnosta sohvakin löytyy, mutta sen paikka on TV-huoneessa. Harmaan istuinryhmän kaverina on Beni Quarain Aicha-matto. Sohvan vieressä oleva ovi johtaa tilavaan ikkunalliseen vaatehuoneeseen, joten säilytystilaakin tuntuu tässä kodissa olevan runsaasti.

Kuten oikeaan mummilaan kuuluu, on lastenlapset otettu sisustuksessa huomioon. Heille on varattu oma huone, jossa on vuodepaikat neljälle lapselle kerrossängyissä. Askartelupöytä tuoleineen on myös riittävän suuri neljälle lapselle. Seinällä oleva värikäs maailmankartta on Art4u:n tuotantoa. Se on sijoitettu Mr Perswallin Secret Cities tapetin päälle. Tuosta kirjaintapetista lapset voivat lukea eri kaupunkien nimiä, joten siinä onkin alkuun heille hauskaa puuhaa.

Vakituisten asukkaiden, Lintulan pariskunnan makuuhuoneen yhteydessä on oma pieni vaatehuone ja kylpyhuone. Makuuhuoneesta on kulku pariovien kautta suoraan terassille. Tämä jos mikä on sitä arjen luksusta, josta itsekin pitäisin. Sängynpääty on kaunis ja käytännöllinen, ja puusta työstettynä sopii juuri tähän kotiin. Siihen on integroitu pienet laatikolliset yöpöydät ja Caravaggio Read Wall -seinävalaisimet.

Erityisen hienosti ja Alvar Aalto -tyyli nykypäivään tuoden on toteutettu pukuhuone, pesuhuone ja sauna. Pukuhuoneen kodikas tunnelma syntyy runsaasta puun käytöstä. Kalusteina ovat perinteisen oloiset puupenkit ja seinähylly. Pesuhuoneeseen vievän pyöreällä pikkuikkunalla varustetun puuoven on valmistanut Mäntykaluste Nikkonen. Samaa tyyliä ovat myös pukuhuoneen ja saunan seinät.

Terassilla on ulkoporeallas ja takka, jonka edusta on liuskekivilaatoitettu. Pari kiinteää puista istutuslaatikkoa kasveineen rajaavat terassia. Tontin rajalla on taideteos, jota terassilla oleskellessa voi ihailla.

Muut suosikit

Lopuista messujen suosikkikohteistani kirjoitan omat bloginsa, mutta kerronpa kuitenkin jo nyt, mitkä ne ovat.

Kohde 19 Villa Karhu kiinnostanee teitä, jotka ette halua tuhlata sisustukseen suuria summia rahaa, ja pidätte vintage-huonekaluista.

Kohde 26 Talo Haltiatar, josta presidenttiparikin oli kiinnostunut, on muista taloista poikkeava rakennustavaltaan ja sisustukseltaan. Puupintaa on paljon, käy katsomassa, miten se on kesytetty muilla sisustuselementeillä, ja tunnistatko aistiesteettömyyden sisustuksessa.

Kohde 1 Luoto. Tämä ikäihmisten palvelutalo ja hoivakoti on ainutlaatuinen asuntomessujen historiassa. Ihanan persoonallisesti sisustetut Arvin, Tyynen ja Einon huoneet kannattaa tsekata.

Marja

0 Comments