HABITAREN KAUNEIMMAT OSASTOT

HABITAREN KAUNEIMMAT OSASTOT

Kylläpäs väänsin otsikon rohkein sanoin. Kauneushan ei ole mikään absoluuttisesti mitattava arvo. Mutta aivan samalla tavalla kuin televisiosarjassa valitaan Suomen kauneinta kotia, päätin valita Habitaren kauneimman messuosaston omilla kriteereilläni ja oman makuni mukaan.

Innolux-koti

Valaistus on sisustuksen tärkein elementti. Itse kiinnitän aina huomiota luonnonvalon määrään ja siihen, mistä ilmansuunnasta sitä kotiini tulee. Suomessa pimeätä aikaa on kuitenkin niin suuri osa vuodesta, että hyvään keinovaloon kannattaa myös panostaa. Sitä hyvää keinovaloa on Innoluxin valikoimissa monien kauniiden designvalaisimien muodossa.

Innolux oli tuonut valaisimensa näytille Habitareen neljä huonetilaa käsittävään Innolux-kotiin. Sisustussuunnittelija Seija Killströmin suunnittelemalle osastolle oli valittu kussakin tilassa parhaiten toimivat valaisimet. Olisin voinut muuttaa tähän kotiin ihan sellaisenaan, huonekaluineen valaisimineen päivineen. Se siis kolahti juuri minun makuuni, ja siksi osasto on mielestäni Habitaren kaunein. Väentungos ei haitannut tarkempaa tuotteisiin tutustumista, sillä seinälle oli askarreltu taulumaiset huonekortit kertomaan kunkin tilan väreistä, materiaaleista, huonekaluista ja valaisimista.

Makuuhuoneen puuterimainen tunnelma tulee seinän sävystä, joka on Tikkurilan 353X. Sen parina muutama vaaleanpunainen tyyny ja muut vuodetekstiilit pehmeän maanläheisin värein. Matrin sänky, yöpöydät ja vuodetekstiilit ovat saaneet seurakseen Gedigon Odda-penkin, Studio Finnan Sointu-peilin ja Sopu-maljakon sekä Antrei Hartikaisen Kukkii-teoksen. Timberwisen parkettilattialle on levitetty Anno-matto. Katosta riippuvat Trek-valaisimet levittävät tasaista valoa.


Yöpöydällä on Innoluxin Tip-valaisin.


Olohuoneen katosta riippuva Ihanne-valaisin ja Senaattori-valaisimet lattia- ja pöytämallina muodostavat kauniin ryhmän. Etualalla Nikarin December XL-tuoli.


Olohuoneen seinä ja Hakolan Lazy-sohva ovat lähes samaa keltaista sävyä. Messinkiset Lisa-valaisimet Anni Pitkäjärven suunnitteleman Kantti-pöydän yläpuolella saavat koko tilan näyttämään siltä kuin siellä paistaisi aurinko koko ajan. Seinällä Essi Peltosen taideteos.


Työhuoneen väriharmonia syntyy seinän sävystä Tikkurila 310X ja Tikaun matosta. Tässäkin huoneessa on Timberwisen vaalea parketti. Kalusteina Arkitecture-pukkijalkapöytä ja October Light -tuoli Nikarilta. Katosta riippuvat Candeo-kirkasvalovalaisimet ja Cafe-kattovalaisimet. Pöydän päällä ovat Harri Koskisen suunnittelemat Valovoima-valaisimet. Pienempi niistä, nimeltään Valovoima Mini, on prototyyppi, tulossa myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Siinä on kätevä nahkainen lenkki, josta valaisimen siirtäminen paikasta toiseen on helppoa. Valaisimen voi myös nostaa lenkistä riippumaan seinälle, jolloin se sopii vaikkapa makuuhuoneeseen lukuvalaisimeksi.


Parveke on viehättävä ja viihtyisä. Hämyisä tunnelma sopii syyskesän iltoihin. Yhteistyö Tikaun kanssa on synnyttänyt kuvassa näkyvät valaisimet, Innolux X Tikau -tuoteperheen. Tässä tilassa seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä 330X. Matto on myös Tikaun, viherkasvit on toimittanut Järvenpään Kukkatalo.

Eikös ollutkin kotoisa tämä Innolux-koti? Mielelläni nostan sen ykköseksi Habitaren kauneinta messuosastoa valittaessa. Osasto oli saanut kunniamaininnan myös Sisustustoimittajat ry:ltä, eikä varmasti suotta.

Grado

Suomalaiset rakentavat paljon kaksikerroksisia omakotitaloja, ja niihin tarvitaan kauniit portaat. Gradon osasto ei ollut suuri, mutta siinä oli kaikki oleellinen, kauneimmat porrasmallit yhdistettynä niukkaan ja selkeään kalustukseen. Flosin 2097/30-valaisimessa on juuri sitä samaa juhlavuutta kuin Gradon portaissakin. Ja entäs osaston värit sitten: vaaleaa puuta, mustaa, vihreää – kaikki omia lempivärejäni sisustuksessa. Näyttävä valaisin ja portaikon kaiteiden ilmavuus ja läpinäkyvyys pitävät huolen siitä, että kokonaisuus ei ole täyteen sullottu.


LEIJU-portaat.


LOFT-portaat.

On tavallaan hassua, että valitsin Gradon kolmen kauneimman messuosaston joukkoon, sillä itselleni on viimeisen vuoden ajan ollut todella vaikeaa ja kivuliasta käyttää portaita. En siis missään nimessä enää asuisi kodissa, jossa on portaita. Esteetikko minussa ei kuitenkaan ole lakannut ihailemasta portaikkojen geometrisia muotoja. Gradon taitavasti suunniteltu messuosasto kiinnittää katseen ja jää messukävijän mieleen.

Laulumaa

Kauneimman messuosaston kunniamaininnan saa minulta Laulumaan osasto. Jo ensi näkemältä se herätti minussa ihastusta ja ennen kaikkea ihmetystä. Oli pakko palata kyselemään, mitä Laulumaalle oikein on tapahtunut, sillä sen ilme messuilla oli, no, ei ihan sitä perinteistä Laulumaata.

Sain kuulla, että vuonna 2016 on tapahtunut omistajan vaihdos, kun Marika ja Aki Alenius ostivat Rauno Laulumaan vuonna 1988 Lahteen perustaman yrityksen. Kahden vuoden aikana mallisto on kehittynyt muuttuvien kulutustottumusten ja ajan hengen myötä. Muutos on tuonut huonekalumarkkinoille klassisen, mutta samalla nuorekkaan malliston. Edelleen laadukkaat huonekalut ovat muotoilultaan ajattomia, toimivat arjessa, ja ne valmistetaan korkealaatuisista aikaa kestävistä materiaaleista. Näihin tyylikkäisiin huonekaluihin on tavallisella keskituloisella perheellä ja eläkeläiselläkin varaa.


Valkoisen värin tilalle on tullut paljon mustaa, ja monia trendikkäitä yksityiskohtia löytyy nykyisistä Laulumaan huonekaluista, kuten esimerkiksi lipaston nahkavetimet.

Osaston esillepanon on suunnitellut omistajapariskunnan rouva, Marika Alenius, ja täytyy myöntää, että se on onnistunut. Vai mitä päättelette näiden messuosastolta ottamieni kuvien perusteella?

Yllä mainittujen osastojen lisäksi oli monia muitakin kauniita messuständejä. Suuret, tunnettujen henkilöiden stailaamat osastot on jo moneen kertaan esitelty muissa blogeissa, joten en siksikään halunnut niitä tähän tuoda. Pienien uusien tulokkaiden joukossa oli muutamia huomioni herättäneitä harmonisia esillepanoja, ja niistä kerronkin erikseen seuraavassa blogissani.

Marja

1 Comments

One thought on “HABITAREN KAUNEIMMAT OSASTOT

  1. Marika kirjoitti:

    Kiitos käynnistä Laulumaan
    osastolla ja ihanasta
    kannustavasta palautteesta.
    Yst. Marika Alenius

Comments are closed.