NAANTALIN ASUNTOMESSUT – PÄÄMAKUUHUONEET

NAANTALIN ASUNTOMESSUT – PÄÄMAKUUHUONEET

Asuntomessut Naantalissa avautuivat 15.7. ja kohteisiin voi tutustua 14.8.2022 asti. Itse vierailin messualueella avajaisten alla mediapäivänä. Reijon kanssa otimme yhteensä yli tuhat valokuvaa, joten jaottelen blogeja eri aihepiireihin voidakseni julkaista mahdollisimman paljon kuvia. Ensimmäisenä vuorossa ovat päämakuuhuoneet.

Makuuhuoneiden värimaailma koostuu maanläheisistä murretuista väreistä: beigeä, harmaata, ruskeaa, terrakottaa, vihreää, sinistä. Seinät ovat puuta (hirttä tai rimapaneelia) tai maalattuja, vain muutamassa makuuhuoneessa on tapettia. Kokolattiamatot tai suuret lähes koko lattian peittävät matot ovat tulleet takaisin, ei enää pieniä sängynvierusmattoja. Päiväpeitot on taas otettu käyttöön, ne ovat muhkeita tikattuja tai ohuempia vohvelikuvioisia. Toisinaan torkkupeittokin voi riittää petauksen viimeistelyyn. Se voi olla vaikka tekoturkista, ja usein se on heitetty rennosti vuoteen jalkopäähän. Päiväpeiton tarpeellisuudesta voidaan olla eri mieltä, mutta tyynyjä pitää olla – ja monta. Parhaat makuuhuoneet on sijoitettu vaatesäilytyksen ja oman WC:n yhteyteen. Monista makuuhuoneista on näkymät luontoon tai jopa käynti suoraan terassille tai parvekkeelle.

En suite makuuhuoneet

On todellista arjen luksusta, kun makuuhuoneen yhteydessä on oma yksityinen WC. Tällaisia en suite makuuhuoneita on kohteissa 3 Honka Haiku, 8 Betoniviidakko ja 18 Villa Lilla sekä kohteissa 9 Designtalo Auroran Ruusu ja 17 Villa Lilla. Lisäksi monessa kohteessa päämakuuhuoneesta oli helppo kulku vaikkapa pesuhuoneen yhteydessä olevaan WC:hen. Ihan käypä ratkaisu sekin.


Kohde 9, Designtalo Auroran Ruusu. Parivuoteen kummaltakin sivulta on kulku ikkunalliseen vaatehuoneeseen, joka sijaitsee sängyn päätyseinän takana. Koska tässä ratkaisussa yöpöytien sijoittaminen on toisinaan haasteellista, asia on ratkaistu vuoteen päädyn yläpuolelle upotetulla valaistulla syvennyksellä. Sinne voi sijoittaa herätyskellon ja muun tarpeellisen käden ulottuville. Hyvä ratkaisu ja kaunis toteutus. Tässä makuuhuoneessa ilahdutti myös suuri pehmeä matto, joka ulottui reilusti joka puolelle parivuodetta. Pisteenä i:in päälle, vaatehuoneen kautta on kulku omaan yksityiseen WC:hen. Sänky ja vuodetekstiilit: Matri. Matto: VM Carpet. Tehosteseinä Belle Arti, CeboArt Pozzolano effetto travertino: Belle Arti.


Kohde 17, Villa Lilla, Venda 30. Tässä kohteessa on todella panostettu vapaa-ajan luksukseen. Kaukana sähköttömyydestä, kannettavista vesistä ja ulkohuusista. Matri-sängyt ja sängynpäädyt sekä yöpöydät: Loviisan Aitta. Koristetyynyt, torkkupeitot sekä Balmuir-vuodevaatteet: Loviisan Aitta.

Sängynpäädyt


Kohde 21, Lounatuulen Tiira. Sängynpääty Coulisse ja päiväpeitto Songer: Camengo. Tyynyt Djinn, Casamance ja Boucle: Lauritzon. Yöpöytä Samara Gold: Dôme Deco. Riippuvalaisimet Virtus: Axolight. Päiväpeiton ja tyynyjen värit toistuvat taulussa.


Kohde 22, Casa los Pinos. Sängynpääty, koristetyynyt ja heittopeitto: Vallila Contract Oy, mannagroup.fi. Seinävalaisimet: Valaisin Grönlund Oy.


Kohde 31, Lounakallio. Matala sängynpääty näyttävää rimaseinää vasten. Mekanismiverhot: Ihanin/TecDec Marketing Oy. Tekstiilit: Pentik.


Kohde 32A, Lounatuulen Metsä. Kierrätyspuusta valmistettu sängynpääty: puuseppä Johannes Simonen. Valoakustiikkateos: siinne.fi.


Kohde 32B, Lounatuulen Atelje. Kalusteet, tekstiilit ja valaisimet: Jean Vernet.

Seinä sängynpäätynä


Kohde 5, Knaapi. Sängyt: KalusteHeinoset. Pellavatekstiilit, matot: Cobello.


Kohde 12, Talo Pukkila. Tässäkin kohteessa vaatesäilytys on sijoitettu sängyn päätyseinän taakse. Pieni yöpöytä on silti mahdutettu sängyn viereen. Päätyseinää koristaa suuri keraaminen laatta, joka toimittaa taulun virkaa. Pehmeä matto on jalkojen alla, nousitpa sängystä miten päin tahansa. WC on makuuhuoneen vieressä, kulku sinne on heti makuuhuoneen oven takaa. Temp-sänky ja yöpöydät: Helsinki pilleri. Tekstiilit Maricken Shops Oy. Tyynyt Corolle/Casamance.


Kohde 15 Wing. Rennosti pedattu poikamiehen parivuode. Maisema suorastaan työntyy sisään. Hauska yöpöytä: Bendo Living.


Kohde 16, Villa Nåde. Pesämäinen syvennys ottaa sängyn syleilyynsä. ILO-sängyt: Isku. Vuodevaatteet, päiväpeitteet, torkkupeitteet ja koristetyynyt: Anno Collection. Forbo-kokolattiamatto: Värisilmä.


Kohde 27, Talo Corten. Ilbro-yöpöydät: Jysk. Matot: VM Carpet. Verhot ja tyynyt Biloba ja Linus, Lennol Ella-torkkupeitto ja Lennol Vilja-päiväpeite: M-Interior. Globe Lighting Missy -riippuvalaisin: Vepsäläinen. Tönvis-pöytävalaisimet: Ikea.


Kohde 30, Lounakallio. Mekanismiverhot: Ihanin/TecDec Marketing Oy. Tekstiilit: Pentik.


Kohde 35, 1Koti IsoKoskelo. BoConcept-matot: Vepsäläinen, tekstiilit: Anno. Taide: Maiju Tirri.

Tapetit


Kohde 19 Torppa Rauhala. Tämä utuisen sininen makuuhuone on tunnelmaltaan oma suosikkini. Päätyseinän tapetti Eijffinger Natural Wallcoverings 303533.


Kohde 23, Rauhalanrinne. Photowallin tapetti luo rauhoittavan luonnonmaiseman silmien eteen vuoteessa maatessa. Vuodevaatteet ja -tekstiilit sekä matot: Maskun Kalustetalo Oy. Verhot: Eurokangas.

Jo näistä kuvista voi saada inspiraatiota oman kodin sisustamiseen, mutta paljon lisää on luvassa, jos ennätät paikan päälle itse aistimaan ja toteamaan. Voihan olla, että ihastut juuri niihin makuuhuoneisiin, joista en nyt kuvaa tähän blogiin laittanut.

Marja

0 Comments