NAANTALIN ASUNTOMESSUT – ULKOALUEET JA SISÄÄNKÄYNNIT

NAANTALIN ASUNTOMESSUT – ULKOALUEET JA SISÄÄNKÄYNNIT

Kun saavuin Naantalin Asuntomessuille, huomioni kiinnittyi ensimmäiseksi alueen luontoon, rakennusten julkisivuihin, pihoihin, terasseihin ja sisäänkäynteihin. Tässä blogissa esittelen parhaat palat näistä ensivaikutelmista.

Parvekkeet ja terassit

Koko asuntomessualue on pyritty säilyttämään mahdollisimman luonnonmukaisena. Siksi laajoja nurmikkoalueita sisältäviä pihoja ei ole lainkaan. Vain kohteessa 23 Rauhalanrinne on jonkin verran nurmikkoa. Pihojen korvikkeena toimivat parvekkeet ja terassit, joille on sijoitettu monenlaisia toimintoja kuten kesäkeittiö grilleineen, ruokailuryhmä, aurinkotuolit ja tulisija. Useimmissa kohteissa oli ulkoporeallas. Lasten leikkipaikat sen sijaan löytyvät messualueen leikkipuistosta.


Kohde 3 Honka Haiku. Tässä japandihenkisessä kohteessa on viehättävä atriumpiha minimalistisine istutuksineen ja vesielementteineen. Pihasuunnittelija Hashimoto/Asako Hashimoto. Pieni atriumpiha on myös kohteissa 12 Talo Pukkila ja 24 Palokärki.


Kohde 7 Hirsi-Kastelli Aisti. Terassilla hauska veneen muotoinen sohva, meren äärellä saaressa kun ollaan. Vene ja pehmusteet: Reimann.


Kohde 8 Betoniviidakko. Terassilla on Drop-altaan lisäksi Ethnicraft Jack-aurinkovuoteet ja suuri televisio, joka on pysyvästi asennettu terassille.


Kohde 9 Designtalo Auroran Ruusu. Tämä terassi on yksi kauneimmista ja parhaiten varustetuista. Kalusteet Mindo/Boknäs, grilli Laatugrillit ja ulkoporeamme Pore Laatualtaat (poreamme katetussa terassin osassa kuvaajan selän takana).


Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto. Kohde on viehättävä ja kodikas tavallisen perheen koti. Sen terassi on hyvin monitoiminen alkaen kesäkeittiöstä päätyen nuotiopaikan kautta katetun osan ulkoammeeseen. Cello-puutarhakalusteet ovat K-Raudasta.


Kohde 13 Villa Pinta. Tämän kohteen yläterassi on oma suosikkini. On kokoa (lähes 70 neliötä) ja esteettömät näkymät kauas. Kaunis kuvioitu aita reunustaa terassia ja laadukas kalustus on Boknäsiltä.


Kohde 14 Villa Myötätuuli. Upeasti toteutettu oma terassiparveke päämakuuhuoneen yhteydessä. Rottinkikalusteet Parolan Rottinki. Kuva otettu toisen makuuhuoneen omalta parvekkeelta. Alapuolella on terassia koko talon pituudelta. Sinne on kulku olohuone-keittiöstä ja saunaosastolta.

Kohteen 28 Aurinkolinna työhuoneen ja päämakuuhuoneen yhteydessä on oma yksityinen parveke. Keittiö-olohuone akselilla olevan terassin lattia ei olekaan puuta, vaan samaa suurlaattaa kuin keittiö-olohuoneessakin. 120X120 -senttiset lattian suurlaatat ovat Italgranitin. Terassin erottaa sisätiloista koko julkisivun mittainen liukuovin varustettu lasiseinä.

Kohteen 29 Koti Neulanen terassi on valtava (noin 100 neliötä), luultavasti pinta-alaltaan suurin näillä messuilla. Sinne mahtuu ruokailemaan, grillaamaan usealla erilaisella grillillä, ja nauttimaan porealtaan hierovista kuplista.

Kohteet 30 ja 31 Lounakallio sijaitsevat messualueen reunalla korkeimmalla kohdalla, ja niiden terasseilta näkymät puiden latvojen yli ovat huikaisevat. Täältä näkyy myös golfkenttä.

Sisääntulot ja eteiset

Etupihat muodostuvat erilaisista kiveyksistä, joiden lomassa on pienimuotoisia viheristutuksia. Näyttäviin sisääntuloihin on panostettu aina pihavalaistuksia myöten.


Kohde 15 Wing.

Eteiskalusteet on valittu käyttötarkoituksen mukaan ja sovitettu tilan kokoon. Osassa voi jo eteisen kalustuksesta aistia, millainen sisustustyyli vallitsee muussa osassa asuntoa.


Kohde 3 Honka Haiku. Tämä kaunis ja siro vaalea puun värinen eteiskaluste sopii talon tyyliin erinomaisesti.


Kohde 7 Hirsi-Kastelli Aisti. Eteiskomeroiden väliin jää kaunis aukko, joka toimii laskutasona ja istuimena. Tällaisia ratkaisuja näin useammassakin eteisessä.


Kohde 9 Designtalo Auroran Ruusu.


Kohde 11 Kastelli Kultaranta. Valkoiset kaappien ovet ja puunvärinen syvennys ovat kaunis yhdistelmä.


Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto. Suuren pyöreän peilin puolikasta jakaa paksu, mutta kapea puinen laskutaso. Rimapaneeli tekee ryhmästä kauniin tasapainoisen.


Kohde 21 Lounatuulen Tiira. Pienistä pyöreistä peileistä sommiteltu ryhmä eteisen laskutason yläpuolella. Taitavat olla somistusta pikemmin kuin peilaukseen tarkoitettuja.


Kohde 22 Casa los Pinos. Näyttävä sisääntulo ei niin skandinaaviseen, vaan etelä-Eurooppalaiseen tyyliin. Eteisen konsolipöytä Gresimport Oy, pöytävalaisin More Trade Oy. Sisustussuunnittelu Interior Design Seija Strand Oy/Seija Strand ja Christina Fager.


Kohteessa 35 1Koti IsoKoskelo on koko eteisen seinän pituudelta tummia kaappeja, jotka on toimittanut Unique Home. Ilme ei kuitenkaan ole synkkä, koska kaapistoa keventää syvennys, jonka taustalla on suuri valaistu pyöreä peili lähes kokonaisena. Tällainen pyöreiden peilien jakaminen näytti olevan jonkinlainen trendi. Lisäksi kaapiston ehjää seinämää rikkovat muutamat valaistut ”luukut”.

Kuvat ovat vain osa totuudesta. Jos vain suinkin mahdollista, suosittelen käymään asuntomessuilla, sillä tänä vuonna niiden anti on poikkeuksellisen upea.

Marja

0 Comments