NAANTALIN ASUNTOMESSUT – KEITTIÖT

NAANTALIN ASUNTOMESSUT – KEITTIÖT

Tänä vuonna asuntomessualueen keittiöille yhteisiä piirteitä ovat saarekkeet, aamiaiskaapit ja lieteen integroidut liesituulettimet. Joissakin kohteissa suositaan yläkaapittomuutta, toisissa taas ruokakomero tuo lisää toimivuutta säilytykseen. Mikäli välitila on laatoitettu, se on toteutettu pystylaatoituksella. Värikkäät keittiöt ovat syrjäyttäneet valkoiset lähes kokonaan.


Kohde 4 Kannustalon Auma. Puustellin keittiön kaapisto on vaaleaa tammiviilua, välitilan oliivinvihreät helmiäiselle hohtavat Cello Lume -laatat on ladottu pystyyn, ja tasoksi on valittu helppohoitoinen Stalan terästaso.


Kohde 4 Kannustalon Auma. Keittiön valttikortti on ruokakomero eli pantry. Seinien sävy on Tikkurilan M457.


Kohde 7 Hirsi-Kastelli Aisti. Puustellin mattapintaisiin Cashmere-sävyisiin kaapinoviin on yhdistetty tummaoviset korkeat kylmäsäilytyskaapit, musta hana ja pesuallas. Särmää tuo myös erikoinen musta avohyllykkö, joka korvaa yläkaapit. Tasomateriaali jatkuu välitilaan.


Kohde 8 Betoniviidakko. Minimalistisessa sisustuksessa ei yläkaappeja tarvita. Korkeat kaapit kätkevät sisäänsä paljon. Tässä keittiössä ei ole saareketta. Erikoista on myös se, että ei ainoastaan taso, vaan myös ovet ovat keramiikkaa. Aran Kitchen.


Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto. Cello Kasperi-kiintokalusteet vaalean harmaana. Koko taustaseinä on laatoitettu Cellon Lume -laatoilla, jotka on ladottu pystysuuntaisesti. Ylämaan graniitin Coral Clay -kvartsitaso. Yläkaapit on korvattu avohyllyillä.


Kohde 11 Kastelli Kultaranta. Puustellin keittiön kaapisto on tällä kertaa ruskeaksi petsattua koivuvaneria, jolloin puunsyiden lainehtiva kuvio tulee hauskasti esiin.


Kohde 11 Kastelli Kultaranta. Messujen toinen keittiö, jossa on tilava ruokakomero. Tänne on sijoitettu myös jätteiden lajitteluastioita ja pakastin.


Kohde 15 Wing. Keittiön kaapisto on tummaa jalavaa ja taso Cosentinon. Pesualtaan molemmin puolin oleviin laatikoihin on sijoitettu astianpesukoneet. Keittiökalusteet Puuvaja Oy.


Kohde 19 Torppa Rauhala. Noblessan Line-N keittiö, jossa on vuononsiniset easytouch-ovet ja kullanväriset vedinkourut. Tulikiven valkoiset dekton-tasot. Ei yläkaappeja eikä välitilaa. Tässä keittiössä voi joka aamu ihailla maisemia aamiaisbaarin ääressä. Kuvan oikeassa reunassa, vesipisteen vasemmalla puolella oleva ikkuna toimii anniskeluluukkuna terassilla ruokailijoille. Kaiken kaikkiaan aivan ihana keittiö!


Kohde 20 Neljäs Tiira. Sisustussuunnittelija Päivi Kaivolan itselleen ja puolisolleen suunnittelema koti. Topi-keittiöiden kaapistossa yhdistyvät musta ja pähkinänsävyinen puuviilu. Tasot Ylämaan graniitin. Keittiön ja olohuoneen välisen saarekkeen Dekton-tasossa on aukko televisiolle. Laitteen ollessa piilossa saarekkeessa aukon peittää pähkinän värinen puulaatta, joka näyttää erehdyttävästi leikkuulaudalta. Kun televisio nostetaan esiin, tila muuntautuu TV-huoneeksi. Tämäpä onkin nerokas ratkaisu!


Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna. Näyttävän keittiön on toteuttanut RS-Insinöörit Oy. Vinokulmaisten yläikkunoiden kautta tilaan saadaan luonnonvaloa toisestakin suunnasta. Sisäkorkeutta talossa on paikoin jopa neljä metriä.


Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna. Talon seinät on rakennettu puoli metriä paksuista betoniharkoista. Sen vuoksi on ollut mahdollista upottaa keittiötason takana olevat hyllyt 20 senttiä seinän sisään.


Kohde 29 Koti Neulanen. Noblessan näyttävä Line-N -keittiö, jossa on grafiitinmustat easytouch-ovet ja mustat vedinkourut. Kvartsitasot Tulikivi, välitilan laatat Equipe Cerámics.


Kohde 34 1Koti IsoKoskelo. Puustellin vaaleassa keittiössä on kaunis tammirimapaneeli saarekkeen ulkosivussa. Keraaminen taso Tulikiven. Lieteen on integroitu Bora Pure -liesituuletin, tässä värivalinta on ollut jadenvihreä. Väriä voi helposti vaihtaa vaikkapa oranssiin.

Kaikki kohteet kiertäneenä lopuksi vielä muutama tilastollinen havainto.
Valkoisia keittiöitä on vain kuudessa kohteessa, kun taas mustia on 11. Tummanharmaita tai tummanruskeita on lisäksi neljässä kohteessa. Hyvin ovat edustettuina myös vaalean puun väriset, beiget ja vaaleanharmaat keittiökaapistot, niitä on yhteensä 12. Valtavirrasta poikkeavat värinsä puolesta yksi tummansininen ja yksi tummanvihreä keittiö.
Keittiötoimittajista suosituin on ylivoimaisesti Puustelli kymmenellä kohteellaan. Neljään kohteeseen keittiön ovat toimittaneet sekä Kvik että Topi-Keittiöt. Aran Kitchenin keittiö on kolmessa kohteessa, kun taas Noblessan, Lumokeittiöiden ja Okmatekin keittiön voi bongata kahdessa kohteessa. Näiden lisäksi on yksi Cello-keittiö, yksi Lupin-keittiö, yksi OK-keittiö, yksi Petra-keittiö, yksi RS-insinöörien keittiö sekä kolme eri puuseppien valmistamaa keittiötä.

Marja

0 Comments