VÄRI-ILOITTELUA JA YKSITYISKOHTIEN RUNSAUTTA HABITARESSA

VÄRI-ILOITTELUA JA YKSITYISKOHTIEN RUNSAUTTA HABITARESSA

Kaiken ei aina tarvitse olla valkoista, ei siitäkään huolimatta, että Tikkurila esitteli Habitaressa uuden perusvalkoisen, joka on hieman vähemmän harmaaseen taittuva kuin maalarinvalkoisena tuntemamme valkoinen. Tämän vuoden Habitare-messuilla oli värejä enemmän kuin muistan aikoihin nähneeni. Värit tuovat iloa ja eloa sisustukseen, joten on ihanaa, että vihdoinkin uskalletaan käyttää värejä. Tikkurilan osasto oli upea esimerkki erilaisista väriyhdistelmistä, jotka oli pantu esille tarkkaan harkittujen yksityiskohtien kera.

    

Trendianalyytikko Susanna Björklundin suunnittelema Signals-osasto oli toinen todella värikäs messuosasto ja sekin oli täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tunnelma vaihteli Rakkaus-teeman herkästä ja vaaleasta makuuhuoneen sisustuksesta räiskyvän värikkääseen ja rajoja rikkovaan Sotku-teeman olohuoneeseen. Timberwisen parkettilattia on tässä saanut aivan uuden rohkean värin.

  

Signalsin Taidetta vai muotoilua -teemahuone esitteli käden taitoja ja yksilöllisiä tuotteita neutraalissa väriskaalassa, johon oli tuotu energiaa pilkahduksilla neonvärejä. Tummimmat värisävyt löytyivät Juuret-teemahuoneesta. Alla olevassa kuvassa Signals-näyttelyä sisustettuna Kuuban värien ja rennon meiningin innoittamana.

  

Jopa kylpyhuonekalusteita valmistetaan trendiväreissä. Tässä esimerkiksi Svedbergsin petroolinsininen allaskaappiryhmä, aika herkullinen mielestäni.

 


SID, Svedbergs Individual Design

 

Marimekolla on aina ollut värikkäitä printtikankaita ja oheinen Aino-Maija Metsolan Marimekolle suunnittelema Tuppura-kangas ”musta-persikka-harmaa” on tämän syksyn väri-iloittelua parhaimmillaan. Mustaan, harmaaseen, persikkaan ja ruskeaan on yhdistetty Pantonen vuoden värejä utuista roosaa ja taivaansinistä.

  

Värejä tunnusti myös tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Vepsäläinen upealla messuosastollaan. Ohessa esimerkki makuuhuoneesta, jossa vaalea vuode piirtyy tummansinistä seinää vasten. Seinälle on ripustettu värikäs plyyshimatto, joten tässä idea sinulle, joka et omista sängynpäätyä. Terrakottaa puolikorkeata seinämää vasten vaalea sivupöytä ja ruskea pikkutuoli viimeistelevät tämän makuuhuoneen lämpimän kodikkaan tunnelman.

  

Muotoilun, arkkitehtuurin ja taiteen opiskelijoiden Habitare-suunnittelukilpailun pääpalkinnon voitti teos SYLI. Se on poisheitetyistä värikkäistä kankaista ja vaatteista kerroksittain koottu pesämäinen rakennelma, jonka sisään voi mennä isommallakin porukalla.

  

Räsymatot ovat jälleen trendikkäitä ja matonkuteita voi käyttää sisustuksessa monin eri tavoin: lattialla mattoina, keinutuolin tai penkin pehmusteena, kaitaliinana ja pöytätabletteina ruoka- tai sohvapöydällä, tyynyn päällisenä koristetyynyissä tai lattiatyynyissä, rahien verhoilussa, seinävaatteena. Keksitkö sinä lisää käyttökohteita? Väriyhdistelmiä on jokaiseen makuun, hillityistä kirkkaisiin, monivärisistä yhden värin eri sävyjä hyödyntäviin. Alla olevissa kuvissa Lungin tyynynpäällisiä eri kokoisina.

  

Seuraavassa kuvassa Koti ja keittiö –lehden osaston somisteita.

  

Ilse Bergin räsymatot loistivat kirkkaissa väreissä.

  

Kaksi helpointa tapaa tuoda väriä sisustukseen on maalipurkki ja tekstiilit. Niiden avulla sisustuksen ilmettä on helppo muuttaa pienillä kustannuksilla ja ilman, että kaikkea tarvitsee vaihtaa kerralla. Ota koppi syksyn väreistä ja bongaa jokin sopiva yksityiskohta oheisista kuvista omaan kotiisi.

 

Teksti ja kuvat:
Marja Lähde
sisustussuunnittelija

0 Comments