GULLED, HYVÄN MUOTOILUN AARREAITTA

GULLED, HYVÄN MUOTOILUN AARREAITTA

Otin iloisena vastaan ammattilaisille suunnatun kutsun saapua aamiaiselle tutustumaan Gulled Showroomin brändivalikoiman uuteen tulokkaaseen, &traditioniin. Gulled on ruotsalainen yritys, joka on toiminut sisustusalalla jo 122 vuotta. Vuodesta 2004 alkaen yritystä ovat vetäneet neljättä sukupolvea edustavat Calle Gulledin pojat, Johan, Henrik ja Bodil. Gulled Showroomeja on Tukholmassa, Göteborgissa, Malmössä ja Helsingissä. Gulledin tiloissa brändit Magis ja Hay ovat tänä vuonna saaneet rinnalleen &traditionin. Olin jo useamman vuoden ajan ihaillut näiden yritysten osastoja Tukholman huonekalumessuilla. Minua oli kuitenkin jäänyt harmittamaan, etten syksyllä 2015 Showroom Walk -kierroksella ollut ennättänyt tutustua Gulledin viehättävään miljööseen. Nyt poistui sekin epäkohta.

Magis

Italialainen Magis on perustettu vuonna 1976. Sillä ei ole omaa tehdasta, vaan tuotanto on ulkoistettu yhteistyökumppaneille. Tunnetuimpia suunnittelijoita ovat Jaime Hayón ja Konstantin Grcic. Magis huomioi tuotannossaan hyvin myös lapset, ja esimerkiksi Eero Aarnion Puppy ja Pingy kuuluvat yrityksen tuoterepertuaariin.


Pöytä on Topsy Bistro, tuolit Chair One, Pina, Pila ja Cyborg club.


Pingy.

Hay

Tanskalainen Hay on vuonna 2002 perustettu yritys. Sen muotoilufilosofia perustuu haluun suunnitella kaunista ja toimivaa sisustusta mahdollisimman monien ihmisten ulottuville. Hayn tuotteet ovat yksinkertaisia, mutta eivät tavallisia. Niissä on jotain leikkisää ja erilaista. Pyrkimyksenä on 1950- ja 60-lukujen laatukäsitteen tuominen nykyaikaan. Gulledin tilassa on todella laaja valikoima pienesineistöä Hayltä kuten tyynyjä, pyyhkeitä, mukeja, henkareita, seinäkoukkuja, kyniä jne. Veljekset Ronan & Erwan Bouroullec ovat yrityksen tunnetuimpia suunnittelijoita.


Hayn tarjotinpöydät ja Can sohva sekä Can nojatuoli. Kevyitä, siirrettäviä, rentoja kalusteita. Esimerkiksi kolmen istuttava sohva kasattuna ja pakattuna kolmeen pakettiin painaa yhteensä vain 60 kg. Kuvitelkaa, kuinka helppoa sen kanssa muuttaminen on.


Palissade Collection. Tuolissa on hyvä istua, testasin sen itse. Vielä mukavamman siitä saa, kun lisää siihen tyynyn, joka pehmentää sekä istuin- että selkänojaosan. Sarjaa saa vihreän lisäksi muissakin väreissä, uutuutena valkoinen.


Brittiläinen taiteilija Richard Woods on maalannut Hayn Wood-mukeihin ja Tree trunk -maljakoihin kuviot, jotka henkivät Afrikka-tunnelmaa.

&tradition

Gulledin edustamien brändien nuorin, vuonna 2010 perustettu tanskalainen &tradition, täydentää showroomin tuotevalikoimaa. Yrityksen designissa pohjoismainen perinne yhdistyy innovatiiviseen muotoiluun. Tunnetuimpia suunnittelijoita ovat Arne Jacobsen, Verner Panton, Jaime Hayón, Space Copenhagen ja Sami Kallio. Magis, Hay ja &tradition ovat tyylillisesti niin lähellä toisiaan, että ne sopivat mainiosti yhteen saman katon alle.


Ruokapöytä ja tuolit In Between. Pöydän yläpuolella Copenhagen-riippuvalaisimet. Takanurkassa Fly-nojatuolit ja pöytä. Pöydän päällä Milk-pöytävalaisin, yläpuolella Flowerpot-riippuvalaisimet ja tuolin vieressä Bellevue lattiavalaisin. Etualalla Cloud-tuolit ja sohva, Blown-riippuvalaisimet, Utzon-riippuvalaisin sekä Palette-pöydät. The Moor -matot ja True Colours -maljakot näkyvät myös kuvassa.


Palette-pikkupöytä. Kolme trendimateriaalia: messinki, punertava marmori ja siniseksi värjätty saarni yhdistyvät tässä kolmetasoisessa sivupöydässä.


Formakami-riippuvalaisimet. Palette-työpöydän päällä Harri Koskisen suunnittelema Working Title -pöytävalaisin.

Gulled sijaitsee Helsingin keskustassa Telakkatie 6:ssa vanhassa teollishenkisessä rakennuksessa. Jo pelkästään paikkana alue ja siellä sijaitseva tehdasmainen rakennus muodostavat Gulled Showroomille mahtavat puitteet. Raffissa, noin 450 m2:n tilassa, niin huonekalut kuin valaisimet, tekstiilit ja pienesineetkin on hyvällä maulla aseteltu esille selkeästi ryhmiteltynä. Yhtä baarituolia lukuunottamatta kaikki tuotteet sopivat niin julkitiloihin kuin kotikäyttöönkin. Showroom on avoinna maanantaista perjantaihin ammattilaisille ja heidän asiakkailleen. Jos kiinnostuit näistä tuotteista ja haluaisit nähdä ne livenä ennen hankintapäätöstä, ota yhteyttä sisustussuunnittelijaan. Mikäli tuote on sinulle tuttu jo ennestään, voit tilata sen myös Finnish Design Shopin verkkokaupasta.

Teksti ja kuvat
Marja Lähde, sisustussuunnittelija

0 Comments