MIKKELIN ASUNTOMESSUT 2017 – YLELLISET MAKUUHUONEET

MIKKELIN ASUNTOMESSUT 2017 – YLELLISET MAKUUHUONEET

Useimmat suomalaiset haluavat makuuhuoneeseen ylellistä hotellimaista tunnelmaa. Siltä ainakin näytti, kun kiertelin asuntomessuilla Mikkelissä. Vuoteen petaamiseen ei tuhlata aikaa. Päiväpeitto on vanhanaikainen, ja sitä paitsi vuode tuulettuukin paremmin, kun se jätetään yön jälkeen petaamatta. Vuoteen yleisilme on rento, siinä on laadukkaat yksiväriset puuvilla- tai pellavalakanat. Torkkupeitto on huitaistu jalkopäähän. Ja tyynyjä – niitä pitää olla paljon.

Viime vuoden asuntomessuilla Seinäjoella sängynpääty oli se juttu, jolla erottauduttiin. Mikkelissä sängynpäädyt olivat yksinkertaisia ja pelkistettyjä tai sellaista ei ollut ollenkaan. Joissakin kohteissa koko taustaseinä toimitti sängynpäädyn virkaa.

Kokosin Mikkelin Asuntomessuilta makuuhuoneet, joita luonnehtisin ylellisiksi sen vuoksi, että niiden yhteydessä on ’walk-in’ -vaatehuone tai kunnollinen pukeutumistila sekä ’en-suite’ -kylpyhuone tai yksityinen WC. Yllättäen tällaisia makuuhuoneita löytyi noin joka toisesta kohteesta. Esittelen näistä kuvien avulla 12 kohdetta.

Kohde 3 Omatalo Ajatus


Sängynpäädyn molemmin puolin on kulku vaatehuoneeseen, jossa kummallekin nukkujalle on oma vaatehuone. Makuuhuoneen vieressä on ovi kodinhoitohuoneeseen, jonka kautta kuljetaan pesuhuoneeseen ja saunaan.

Kohde 5 Wave


Päämakuuhuone sijaitsee upealla paikalla olohuoneen vieressä. Parivuoteesta on makuultakin esteetön näkymä Saimaalle. Sängynpäädyn vierestä on kulku tilavaan vaatehuoneeseen ja sieltä edelleen peseytymistiloihin ja saunaan. Kuvassa näkyy osa vaatehuonetta.


Ylellinen ja kaunis kylpyhuone.

Kohde 6 Kannustalon Harmaja Saimaa


Päämakuuhuoneesta on suora kulku terassille ja ’walk-in’ -vaatehuoneeseen.


Makuuhuoneen yhteydessä on oma yksityinen WC.

Kohde 8 Villa Saimaanhelmi


Päämakuuhuone sijaitsee omassa rauhassaan yläkerrassa. Sängynpäädyn toiselta puolelta on kulku tilavaan vaatehuoneeseen ja saunaosastolle, toiselta puolelta yksityiseen kylpyhuoneeseen. Ja mitkä näkymät avautuvatkaan vuoteessa lepäävälle!

Kohde 9 Villa Sukka


Talossa on oma siipensä makuuhuoneelle, vaatehuoneelle ja kylpyhuoneelle, jotka ovat yhteydessä toisiinsa.


Vaatehuone.

Kohde 10 Honka Ink


Tilava makuuhuone sijaitsee yläkerrassa vinon katon alla. Sen yhteydessä on kylpyhuone, jonka läpi kuljetaan vaatehuoneeseen.


Makuuhuoneeseen mahtuu hyvin kaunis rottinkinen nojatuoli, joka helpottaa pukeutumista.

Kohde 11 Kontio Toive


Yläkerrassa sijaitsevat vain tilava makuuhuone ja sen yhteydessä oleva kylpyhuone. Makuuhuoneeseen mahtuu paljon vaatekomeroita ja niiden eteen jää tilaa pukeutumiseen.


Yläkerran kylpyhuone.

Kohde 15 Fiskarhedenvillan Ajaton


Yläkerrassa sijaitsevan makuuhuoneen yhteydessä on tilava vaatehuone. Peseytymistiloihin on kulku viereisestä ovesta.

Kohde 18 Casa Wellikulho


Vanhempien makuuhuone sijaitsee alakerrassa rannan puolella. Sen yhteydessä on vaatehuone ja kylpyhuone.

Kohde 20 Passiivikivitalo Skaala


Yksitasoisen talon makuuhuoneen sängynpäädyn takana on yhtenäinen ikkunallinen vaatehuone, jonne pääsee kulkemaan vuoteen molemmilta puolilta. WC on käytävän toisella puolella vastapäätä makuuhuoneen sisäänkäyntiä.

Kohde 24 MinunVALO


Parivuoteesta on esteetön näkymä Saimaalle.


Parivuoteen vieressä on kaunis vaatehuone, jota ei ole peitetty ovella. Liukuoven virkaa toimittaa ilmava musta metalliristikko. Ratkaisu hivelee silmää kauneudellaan, mutta kauneus katoaa, ellei muista pitää vaatteita järjestyksessä.


Vuoteen päädyn vierestä kuljetaan yksityiseen kylpyhuoneeseen.

Kohde 26 Kotikontti


Päämakuuhuone, jonka sängynpäädyn takaa löytyvät laittautumis- ja pukeutumistila, WC sekä kodinhoitotila.


Makuuhuoneen yhteydessä oleva laittautumistila.

Löysitkö näistä oman suosikkisi? Minä ihastuin useampaankin, kolmen kärjen muodostavat kohteet 5, 8 ja 24. Tosin kohteen 8 valoisuus vähän arveluttaa, tuleeko uni, jos tuntuu, että pitää nukkua lasiakvaariossa?

Teksti ja kuvat:
Marja Lähde, sisustussuunnittelija

0 Comments