KÄVELYKIERROS TURUN SISUSTUSLIIKKEISSÄ

KÄVELYKIERROS TURUN SISUSTUSLIIKKEISSÄ

Turku on Suomen suurimpia kaupunkeja, ja hyvin omavarainen, mitä tulee sisustushankintoihin. Vien sinut kierrokselle Turun keskustan ja sen ympäristön mielenkiintoisimpiin sisustusliikkeisiin kahdessa osassa. Tässä ensimmäisessä blogissa esittelen Turun keskustan sisustusmyymälät, jotka on helppo käydä läpi kävellen.

Terraviiva, Kaskenkatu 2 C, 20700 Turku

Aloittakaamme kierros Aurajoen toiselta puolelta, sieltä, missä Samppalinna ja Paavo Nurmen patsas sijaitsevat. Lähellä joen rantaa on pieni sisustusliike nimeltään Terraviiva. Keramiikka-alan artesaani Minna Komulainen perusti liikkeen vuonna 2007. Hänen apunaan Terraviivassa työskentelee huonekalumuotoilija Casper Tuomaala. “Pieni laattatehdas”, kuten myymälää myös kutsutaan, valmistaa keraamisia laattoja, pieniä veistoksia sekä lautasia, vateja, kulhoja ja kuppeja.

Laattoja on neljää päätyyppiä. Pintalaatat ovat lasitettuja käsintehtyjä peruslaattoja, joita voi yhdistellä pitsikuvioituihin laattoihin. Tekstilaatat ja piikin avulla kuvioidut laatat sen sijaan ovat lasittamattomia, joten niitä ei suositella käytettäväksi märkätiloissa. Myymälän takahuoneessa sain omin silmin nähdä, miten pitsikuvioiset laatat valmistuivat: apuna käytetään pitsimuotteja, joilla kuviot saadaan aikaan. Periaatteessa voit tuoda vaikka oman pitsiliinasi muotiksi ja saada uniikin käsintehdyn laatan. Laattojen värivalikoima on laaja, ja käsityön leima näkyy. Tuotteita voit ostaa kivijalkamyymälän tai verkkokaupan valikoimasta tai teettää uniikin esineen tilauksesta. Laattoja valmistetaan vakiokoon lisäksi myös suuria kokoja.

duo-living, Kauppiaskatu 3, 20100 Turku

Ylitämme Aurajoen, eikä aikaakaan, kun saavumme viehättävään vanhaan puutaloon, jossa jo parin vuoden ajan on sijainnut sisustuspainotteinen duo-living lifestylemyymälä. Kivijalkamyymälä avattiin alunperin vuonna 2012 toisessa osoitteessa, mutta sijaitsee nyt Kauppiaskadun alkupäässä. Myymälä ei ole kovin suuri, mutta tuotteiden esillepano on selkeä ja kaunis. Tuotteita myydään myös verkkokaupassa, ja liikkeessä on paljon katalogeja, joista voi tilata huonekalujakin.

Pääasiallinen tuotevalikoima koostuu sisustustekstiileistä, piensisustuksesta, herkuista sekä naisten vaatteista ja asusteista. Silmääni osuvat tanskalaista muotoilua edustavat tuotemerkit Tine K Home, House doctor, Bloomingville, Ib Laursen, Nicolas Vahé, sekä etniset Afroartin tuotteet. Vaikka myymälä ja sen valikoima vaikuttaa ensinäkemältä suppealta, siellä on noin kolmenkymmenen eri tuotemerkin edustus.

Tyttö ja Vuohi, Yliopistonkatu 11, 20100 Turku

Tyttö ja Vuohi on perheyritys, joka myy käsintehtyjä etnisiä piensisustustavaroita. Liikeidea juontaa juurensa Nairobissa vietettyihin vuosiin, ja käsittää nykyään kauniita, värikkäitä ja uniikkeja tuotteita muualtakin Afrikasta.

Tyttö ja Vuohi oli ensin pop-up-myymälä, mutta avasi kivijalkamyymälän reilut kolme vuotta sitten Linnankadulle Forum-kortteliin, jossa vierailin viime vuoden toukokuussa ensimmäisen kerran. Nyt liike sijaitsee siis osoitteessa Yliopistonkatu 11. Jos haluat kotiisi pienen palan aitoa Afrikkaa, tämä on se paikka, mistä sitä löytyy.

Ostin parvekkeellemme syysiltoja valaisemaan luonnonmateriaaleista käsityönä valmistetun lyhdyn. Se oli tämänkertaisen Turun reissuni ainoa sisustustuliainen.

Maricken Shop, Yliopistonkatu 13, 20100 Turku

Maricken Shopin Turun avara myymälä on oikea sisustajan aarreaitta. On huonekaluja, valaisimia, taide- ja koriste-esineitä, lattiamateriaaleja, maaleja, tapetteja, sisustuskankaita, mattoja, jopa keittiö- ja kylpyhuonekalusteita.

Lue tarkempi kuvaus Maricken Shopista ja sen tuoterepertuaarista täältä yhteistyossa-sissarit-ja-maricken/

Sisustuksen koodi, Linnankatu 19, 20100 Turku

Sisustuksen koodi on palvellut Turun keskustassa sisustajia jo kaksikymmentä vuotta. Minulle on tullut tavaksi viimeisten kymmenen vuoden ajan aina Turussa käydessäni piipahtaa Linnankadun ja Kauppiaskadun kulmassa sijainneessa valoisassa liikkeessä. Hämmästykseni oli suuri, kun tänä vuonna liike ei enää sijainnutkaan tutulla paikallaan. Showroom ja myymälä löytyy nykyään Linnankadun varrelta, muutaman korttelin päästä entisestä sijaintipaikastaan. Muutto on tapahtunut viime vuoden lopulla. Myymälässä tuoksui vieläkin uudelta ja tuotteiden esillepano oli tyylikkäästi ja raikkaasti toteutettu. Sisustuksen koodissa voit ihailla skandinaavisen modernin muotoilun ja klassikoiden helmiä. Palvelevalta henkilökunnalta saa myös sisustussuunnittelua.

Alakerrassa oli muun näyttelytilan ohessa selkeinä kokonaisuuksinaan ihana Bedesign showroom sekä Porin Villa ja peite showroom.

Ottomaani, Linnankatu 9-11, 20100 Turku

Vuonna 1980 perustettu Ottomaani on Turun vanhin sisustusliike. 38 vuotta ja yli 40 tuotemerkkiä – vaikuttavia lukuja. Vuosien kuluessa turkulaiset ovat oppineet tuntemaan Ottomaania pyörittävät Vesteriset. Omistajat ovat myös oppineet tuntemaan asiakkaansa, heidän sisustusmakunsa ja -tarpeensa. Kun haluat kotiisi jotain uutta, kannattaa siis aloittaa etsiminen täältä. Suomalaiseen kotiin sopivia huonekaluja, tekstiilejä, valaisimia ja piensisustusta on mistä valita, osa sellaisia, mitä muista Turun sisustusliikkeistä ei saa.

Kuvassa uutuudet Syfcon Big Boy sohva, Andersenin C5 coffeetable ja sohvan taustalla Pierre Freyn Shaman black -kangas. Sohvan yläpuolella David Trubridgen bambuvalaisin ja lattialla Woodnotesin matto. Tyylikäs kokonaisuus, jonka huomaa heti liikkeeseen astuessaan.

Lexington-tuotteiden laaja valikoima. Myös Lexingtonin perinteisistä väreistä poikkeavat uudet värivaihtoehdot löydät Ottomaanista.

Ottomaanin omaa mallistoa, Design Senja Vesterinen. Raikkaat puuvillaverhokankaat.

Viimeksi myymälässä poiketessani sinne oli juuri saapunut paljon uusia tuotteita, mistä johtuen kaikki tavarat eivät vielä olleet löytäneet paikkaansa. Selkeiksi inspiroiviksi kokonaisuuksiksi ne kuitenkin päätyvät, jolloin ne on helppo liikkeestä löytää. Kannattaa seurata Ottomaanin facebook-sivuja, sinne päivitetään aina uusin tuotetieto.

Minulla on monia syitä matkustaa silloin tällöin Turkuun. Reijo on sieltäpäin kotoisin. Lastenlasten syntymäpäivä- ja joululahjat hankitaan ihanasta lelukauppa Casagrandesta. Turun arkkitehtuuri, taide, museot ja teatteri kiinnostavat. Turusta Tukholmaan on hyvät yhteydet meriteitse. Hyvin hoidettujen golfkenttien viheriöt kutsuvat. On viehättäviä hotelleja, ravintoloita ja kahviloita. Niin, ja sitten vielä nuo sisustusliikkeet, jotka tarjoavat jotain samaa ja jotain erilaista kuin meillä pääkaupunkiseudulla, mutta aina niin kiehtovaa ja inspiroivaa.

Marja

0 Comments