TURUN YMPÄRISTÖN SISUSTUSLIIKKEET

TURUN YMPÄRISTÖN SISUSTUSLIIKKEET

Sisustustarjontaan tutustuminen Turussa ja sen ympäristössä vie helposti kaksi päivää. Edellisessä blogissani teimme kävelykierroksen Turun keskustan sisustusliikkeissä. Nyt tutustumme lähiympäristössä sijaitseviin myymälöihin, ja tällä kertaa tarvitaan jo autoakin.

Valaisin Grönlund, Voivalantie 22, 20780 Kaarina

Valaisin Grönlund on Turun kupeessa Kaarinassa sijaitseva laadukkaiden sisustusvalaisimien ja lampunvarjostimien valmistaja ja maahantuontiyritys. Suuressa myymälässä on esillä niin omaa Design by Grönlund -mallistoa kuin Design by Frandsenin, Verner Pantonin ja Böhmer Leuchtenin valaisimia.

Lue lisää tästä upeasta showroomista blogista täältä Yhteistyössä sissarit ja Valaisin Grönlund

Belle Arti, Voimakatu 5, 20520 Turku

Vähänpä tiesin seinien ja lattioiden pintamateriaaleista ennen vierailuani Belle Artin tiloissa Turussa. Yritys tuo maahan italialaisia luonnonmukaisia, ympäristöystävällisiä tuotteita, kuten hartsi-, kalkki- ja stuccopinnoitteita sekä efektimaaleja.

Belle Artin tuotteilla saat yksilöllistä, saumatonta ja elävää pintaa melkeinpä mihin tahansa. Tuotteet sopivat julkitiloihin yhtä hyvin kuin koteihinkin, eikä pohjapinnan materiaali aseta rajoituksia niiden asentamiselle. Valitse samettimaista mattapintaa tai metallinhohtoista pintaa tai jotain siltä väliltä. Värivalikoima on laaja. Belle Arti avasi showroomin myös Helsinkiin tammikuussa tänä vuonna. Osoite on: Länsisatamankatu 24, liiketila 3, 00220 Helsinki. Jos et Turkuun asti ennätä, käy vaikka täällä. Ylläty ja ihastu niinkuin minulle kävi.

Mattoliike Sepri, Juhana Herttuan puistokatu 19, 20100 Turku

Mattoliike Sepri on perustettu jo vuonna 1975, ja vuodesta 2008 alkaen sitä on luotsannut Toni Stening. Perhe on täysillä mukana yrityksessä, ja lisäksi siellä työskentelee parisen kymmentä alaan erikoistunutta ammattilaista. Vaikka yrityksen nimi antaakin niin ymmärtää, Sepri ei enää ole vain mattoliike. Se myy ja asentaa kaikkia pintamateriaaleja lattiasta kattoon. Sieltä saat esimerkiksi tapetit, parketit, kokolattiamatot, tekstiililaatat ja läpivärjätyt design-betonituotteet saman katon alta.

Alakerrassa sijaitsee tyylikäs ja valoisa myymälätila, ja yläkerrasta löytyy varasto- ja työskentelytilaa. Tilaukset voivat liittyä suuriin projekteihin tai pienimmillään viet vaikka oman vanhan mattosi uudelleen kantattavaksi – kyllä onnistuu. Toden totta, Seprin yläkerrassa on ompelukone, joka ei ole mikään koriste, vaan aktiivisessa käytössä.

Seprissä palvelu todella pelaa. Saat moitteetonta laatua, sovittuun paikkaan ja sovittuun aikaan.

Sisustusliike Avelia, Hevoskarintie 23, Ruissalon Telakka, 20100 Turku

Matkamme jatkuu valaisinten ja pintamateriaalien maailmasta hieman toisenlaiseen miljööseen. Saavumme Ruissaloon, jossa vanhassa telakkarakennuksessa majaa pitää Sisustusliike Avelia. Yritys aloitti toimintansa Turun keskustassa vuonna 2011, mutta kun tilat kävivät ahtaiksi, muutettiin vuonna 2014 nykyisiin tiloihin. Tänne saatiin mahtumaan pieni kahvilakin, josta yllä kuvaa. Kahvitella voi myös kahdella terassilla merellisessä ympäristössä.

Aveliaa voisi luonnehtia myymäläksi, jonka tuoterepertuaari koostuu rouheista, aidoista materiaaleista valmistetuista piensisustusesineistä. Tuotteet ovat uniikkeja kappaleita ja pääosin eurooppalaista alkuperää. On mattoja, valaisimia, lasitavaraa, kynttilöitä sekä huonekaluja. Kaikki sointuvat yhteen, ja voisivat muodostaa vaikkapa merenrantahuvilan sisustuksen. Tunnelma on uskomattoman viehättävä, eikä tästä liikkeestä haluaisi ollenkaan lähteä pois.

Loviisan Aitta, Vahdontie 600, 21290 Rusko

Seuraava kohteemme sijaitsee hieman kauempana Turun keskustasta, Ruskossa. Sisustus- ja lahjatavaraliike Loviisan Aitta viettää tänä vuonna juhlavuottaan 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Tallilyhdyistä se alkoi, ja aluksi toimittiin vanhan navetan tallinpäädyssä, kertoo liikkeen omistaja. Maine kasvoi, tilat kävivät ahtaiksi, ja niin myymälä laajeni kattamaan koko navetan ja vieläpä vieressä sijaitsevan vanhan kuivurinkin.

Loviisan Aitan myymälä on elämyksellinen ympäristö, jossa on esillä vaatteita, asusteita, koruja, valaisimia, tekstiilejä, huonekaluja ja piensisustusta. Tunnetut tuotemerkit, kuten Riviera Maison, Lexington, Balmuir ja Linum ovat muiden muassa hyvin edustettuina.

Loviisan Aitta pitää sisällään myös verkkokaupan, ompelu- ja sisustussuunnittelupalvelut sekä viehättävän kahvilan.

Adalmiinan Helmi, Veikkarintie 116, 21530 Paimio

Vanhassa kivinavetassa sijaitsee vuonna 2004 toimintansa aloittanut sisustusliike Adalmiinan Helmi. Tila on kompaktimpi kuin Loviisan Aitta, mutta ei häviä sille tunnelmassa piirun vertaa. Adalmiinan Helmessä on talonpoikaisantiikkia ja paljon uniikkeja piensisustustavaroita luonnonmukaisen maalaisromanttisen sisustuksen ystäville.

Myymälästä löydät Arte Puran italialaiset pellavatuotteet, Durancen tuoksutuotteet, Cotton Ball -pallot ja valonauhat.

Siellä täällä näkyy omaperäisiä sisustusratkaisuja ja somisteita, kuten vanhoista sinkkiämpäreistä valmistetut riippuvalaisimet ja vanhat sukset.

Navetassa sijaitsevan sisustusputiikin rinnalla toimii verkkokauppa. Adalmiinan Helmen omistaja Annarina Yöntilällä on silmää sisustamiselle, ja sen huomaa myymälän harmonisesta esillepanosta. Sen huomaa myös asuntomessutalojen sisustuksista, joita Annarina on jo useana vuotena peräkkäin tehnyt Fiskarhedenvillan-taloihin. Tänä vuonna voit ihailla hänen käden jälkeään Porin Asuntomessuilla kohteessa numero 4.

Design Hill, Vaskiontie 418, 24800 Salo

Matkalla Turusta pääkaupunkiseudulle päin kannattaa vielä poiketa iltapäiväkahville ja design-löytöjä tekemään Design Hilliin. Paikka on helppo löytää, kunhan ei aja liittymän ohi, sillä se näkyy moottoritielle asti. Täällä on sisustus- ja lahjatavaraa, vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ja askartelutarvikkeita. Suomalaiset huippubrändit ovat hyvin edustettuina: Aarikka, Finlayson, Fiskars, Globe Hope, Iittala, Lumene, Marimekko, Nanso, Pinetta ja Ristomatti Ratia.

Myös ulkomaisia merkkituotteita, kuten esimerkiksi Pappelinan matot, Alessin keittiötarvikkeet ja monia muita löytyy Design Hillin valikoimista. Alakerrassa on Ihanin-kaihtimia ja matto.fi outlet. Hyviä tarjouksia on lähes joka reissulla osunut kohdalle.

Mieleenpainuvinta paikassa on kuitenkin sen kahvila, jossa jopa pelkän kahviannoksen saa kauniisti tarjoiltuna pöytään.

Kaikki tiet vievät Turkuun. Ja vaikkeivät veisikään, suosittelen lämpimästi poikkeamaan esittelemissäni sisustusliikkeissä, jos Turun huudeilla satut liikkumaan.

Marja

0 Comments