KESÄKODIN SISUSTUSVINKKEJÄ

KESÄKODIN SISUSTUSVINKKEJÄ

Kuluva kesä on tarjonnut paljon inspiraatiota sisustamiseen, niin kaupunkikotiin kuin vapaa-ajan asuntoonkin. Nyt, kun loma-asuntomessuja ei enää vuosiin ole järjestetty, on Kesäkoti-näyttely Fiskarsissa viehättävä lisä vuotuiseen asuntomessukuukauteen. Kesäkodin sisustusvinkkejä voi vieläkin mennä hakemaan, sillä Fiskarsin näyttely on avoinna aina 16.9.2018 asti päivittäin klo 11-18.

Fiskarsin Kesäkoti-näyttely esittelee yhdeksän muotoilijan näkemykset ihailemiensa suomalaistaiteilijoiden kesäkodeista. Kukin muotoilija on sisustanut yhden kesäkodin huoneen tai tilan inspiroituen ihailemastaan taiteilijasta. Suomalainen design on vahvasti esillä näissä sisustuksissa. Myös näyttelyn paikaksi valikoitunut Fiskarsin Viljamakasiini on upea tila, jossa kesäinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa. Tervetuloa mukaan kierrokselle näyttelyyn.

Veranta

Yritys: Nikari. Muotoilija: Samu-Jussi Koski. Taiteilija: Tove Jansson.


Etualalla Samuji Resort 2019 Pom Pom Hat sekä Samuji Drop Glass Vase. Taustalla Samuji Pahkakulho, Riikka Piipon Simpukka-vaasi ja Nikari April-pöytäsetti.


Nikari Linea Perch -jakkarat. Seinällä Samuji Resort 16.


Taustalla Karoliina Hellbergin teoksia. Etualalla Nikari July-jakkara/pöytä.

Ruokasali

Yritys: Iittala. Muotoilija: Aalto + Aalto. Taiteilija: Sasha Huber.


Hyllyillä laaja valikoima Iittalan tuotteita.


Pöydän alla Päre-matto, Mum’s.

Olohuone

Yritys: Artek. Muotoilija: Man Yau. Taiteilija: Howard Smith & Erna Aaltonen.


Vitra Polder-sohva, Artek 2ndCycle Ameeba-pöytä, jonka päällä Veera Ala-Vähälän Dog-veistoksia ja Saija Halkon pieniä maljakoita. Vasemmalla Artek pähkinäjakkaran päällä Tyko Sillanpään veistos.


Sohvan takana Artek 2ndCycle säleseinä. Suuri taulu on Jussi Niskasen maalaus “Joku ajatus”.


Olohuoneen sisustus on runsas ja värikäs.

Makuuhuone

Yritys: Anno. Muotoilija: Ulla Koskinen. Taiteilija: Helene Schjerfbeck.


Makuuhuoneen sisustus on toteutettu utuisen herkillä väreillä.


Anno Kumpu-päiväpeite.


Avata-kaappi by Hanni Koroma, Lokal Collection.

Takkahuone

Yritys: Hakola. Muotoilija: Tero Kuitunen. Taiteilija: Rauha Mäkilä.


Moon Leather -rahi ja Custom-made Round-sohvapöytä. Matto Minni Havas. Seinällä Rauha Mäkilän kehystetty akryylimaalaus “That’s not how to love me” 2018. Takan päällä Veera Kuljun The Party, luuposliini ja popcorn.


Hakolan Noma-lepotuolit, Minni Havas Blanket. Seinällä Tero Kuitusen naamioita. Taustalla Hakolan Edit-hyllyt, matala ja korkea.

Saunatupa

Yritys: Lapuan Kankurit. Muotoilija: Aoi Yoshizawa. Taiteilija: Rut Bryk.


Nikari Koti-penkki. Penkillä Sade-saunatyyny, Sadekuuro-laudeliina, Onni-pesin ja -pesukinnas, Kaste-pyyhe. Roikkumassa Sade-pyyhe, Joki-pyyhe ja Terva-pyyhe. Lattialla Onni-tohvelit.


Kuusio-pöydät, Antrei Hartikainen. Pöydällä Pino-laatikot, Antrei Hartikainen sekä Drop Glass Vase by Samuji. Mukit, lasit ja pullo Tokyo Saikai. Usva-servietti. Hakola Nap-daybed. Päiväpedillä Kaste-blanket, Maija-blanket, Ilta-tyynynpäällinen ja Usva-tyynynpäällinen. Seinällä roikkuu Aino-blanket.

Kylpyhuone

Yritys: Woodio. Muotoilija: Susan Elo. Taiteilija: Ryuichi Sakamoto.


Ryui-peili, Susan Elo. Raw-penkki ja Raw-tuoli, Susan Elo, molemmat pintakäsittelemätöntä kuusta. Katosta riippuu Risukko-valaisin.


Risukko-valaisin, Susan Elo ja Sami Lahtinen. Materiaali: saarni ja puuvaha. Mitat: halkaisija 75 cm, korkeus 36 cm.

Kesäkeittiö

Yritys: Fiskars. Muotoilija: Linda Bergroth. Taiteilija: Vuokko Nurmesniemi.


Jakkara viherkasveille Nikari Seminar-keittiötikas. Keittiöjakkara etualalla Nikari Perch. Liesitaso Gaggenau. Leikkuulaudat Matila Merz, valkoiset astiat Anneli Sainio ja punasaviastiat Jatta Lavi.


Keittiön tasot ja seinä Tiileri tiililaattaa. Pannut, kattilat ja veitset Fiskars Norden, joka lanseerataan elokuussa 2018.

Kasvihuone

Yritys: Fiskars. Muotoilija: Susanna Vento. Taiteilija: Maire Gullichsen.


OGK Daybed, pyökki, design Ole Gjerløv-Knudsen, valmistaja Skovshoved Møbelfabrik. Nikari January-penkki, 175 cm, saarni. Samuji ruukkuja, lajitelma.


Nikari Seminar-pöytä 120 cm, tammi. Nikari Linea Perch High -jakkara, tammi. Viivi Varesvuon maalaus. Habitek Espkär-naulakot, Fiskars-työkalut, Samuji Frilla-hat, Samuji Vasella-bag. Dekastudio Nomad-jakkara.


Daybedin päällä Shuj-torkkupeite, Anno samettityyny, Samuji Net-hat. Lattialla Anno Lauha-matto.

Paras kesätunnelma oli mielestäni makuuhuoneessa, saunatuvassa, kylpyhuoneessa ja kasvihuoneessa. Paljonkos muuta ihminen kesäasumiseen tarvitseekaan.

Marja

0 Comments