ASUNTOMESSUT 2019 – SYDÄMELLÄ SISUSTETTU

ASUNTOMESSUT 2019 – SYDÄMELLÄ SISUSTETTU

Kaunis, harmoninen tila saa toisinaan aikaan ihastumisen tunteen, sydämessä läikähtää ja iho menee kananlihalle. Seuraavista kohteista voi sanoa, että ne olivat sydämellä sisustettuja, koska ne aiheuttivat minussa edellä mainittuja reaktioita. Tässä blogissa esittelen kuvin Kouvolan Asuntomessujen sykähdyttävimmät huoneet.

Eteinen on kodin käyntikortti


Kaunein eteinen. Kohde 32 Jukkatalo Aina. Trendikäs vihreä seinä, jossa hauskat rottinkipunoskorit seinäkoristeina. Vastapäätä on peililiukuovin varustettu kaappi päällysvaatteita varten.

Kutsuvat olohuoneet ja ruokailutilat


Kohde 21 Dekolaku. Yksitasoisen talon olohuone-ruokailutilan jakaa moderni valkoinen takka, jossa palavaa tulta voi ihailla sekä olohuoneen että ruokailutilan puolelta. Vaalea Hakolan kulmasohva ja kauniit matot tuovat tarvittavaa pehmeyttä. Mustaa on käytetty tehosteena todella vähän. Sisustussuunnittelu Memmu Pitkänen.


Viihtyisä olohuone kohteessa 22 Sievitalo Unto. Päätyseinällä Siparilan Vire-paneeli. Tässäkin olohuoneessa on Hakolan vaalea kumasohva, matto on Cobellosta. Pyöreä punosrahi on erikoinen ja hauska yksityiskohta. Mustaa ja tummanharmaata käytetty antamaan ryhtiä seinän korkuisten ikkunoiden valaisemaan tilaan. Katosta riippuvat Innoluxin Bulbo-valaisimet. Sisustussuunnittelu Linda Baki.


Kohteessa 4 Airon Haave on aistittavissa italialaista eleganssia. Ruokailuryhmän MDF Italia -ruokapöytä ja kauniit tuolit ovat Skannosta. Sisustussuunnittelu Mikko Toppala.

Kaunein ja tehokkain keittiö


Kaunein keittiö. Kohde 21 Dekolaku. Puustellin keittiössä on yhdistelty valkoisia kaapin ovia beigen värisiin. Tasot ja välitila ovat valkoista kvartsia. Lopputulos on mielenkiintoinen ja toimiva, ei liian tasainen ja tylsä. Erityisesti ihastuin tämän keittiön aamiaiskaappiin.

Tunnelmallisimmat makuuhuoneet


Yksi tunnelmallisimmista makuuhuoneista oli kohteessa 13 Talo Korea. Siinä oli avaruutta ja valoa, mutta myös kodikkuutta. Vihreäksi maalattu seinä ja uniikki vanerin jämäpaloista rakennettu sängynpääty ovat hienot. Katosta riippuvat pyöreät valaisimet sopivat kokonaisuuteen.
Kohteen 32 Jukkatalo Aina makuuhuone teki minuun suuren vaikutuksen. Varsinkin pukeutumistilan somistus on erittäin onnistunut. Tummahko sininen seinämaali luo taianomaisen tunnelman.

Toimivin ja kaunein vaatehuone


Kaunein vaatehuone oli kohteessa 22 Sievitalo Unto. Ikkunallisessa vaatehuoneessa oli kokoa ja näköä. Epäsuora valaistus oli nerokkaasti toteutettu LEDien avulla.

Viihtyisin työhuone


Kohde 22 Sievitalo Unto. Tässä huoneessa kaikki sopi kaikkeen. Ikean Stockholm-kaappi ja puukantinen työpöytä, rottinkinen työtuoli ja viherkasvit vihreäksi maalattua seinää vasten rakentavat tilan, jossa todella viihtyy.

Mieleenpainuvin vierashuone


Kohde 17 ABC Mobiili. Vierashuoneen utuinen maisema. Kuvatapetti Morning Fog R15301. Tässä huoneessa yöpyisin mielelläni.

Parhaat lasten ja nuorten huoneet


Kohde 16 ABC Apsi Apina. Yksinkertaisesti sisustettu koululaisen huone, mutta värien ja valon harmonia luo juuri oikeanlaisen tunnelman. Sisustuksen ovat suunnitelleet Mari Jaakkosela ja Suvi-Marja Siljander.
Paras lastenhuone. Kohde 13 Talo Korea. Korkealle sijoitettu sänky, jonka alle mahtuu säilytystä lapsen ulottuville. Huone on harmoninen myös aikuisen silmälle. Huomasin mm. kivat lokerikot seinällä ja kaksiväriset keveät verhot. Sisustussuunnittelusta ovat vastanneet Laura Huusari ja Enni Tolkki.

Kiva oli myös kohteen 32 Jukkatalo Aina viidakkoteemainen lastenhuone. Paljon eläimiä valaisimina, istuimina, tyynyinä, pehmoleluina, jopa matto oli tiikerintaljan muotoinen. Ja lapsen sänky pesämäinen katossänky. Kalusteet Lastenhuone.fi:stä.

Upeat saniteettitilat


Upein WC oli kohteessa 21 Dekolaku. Harmaiden mikrosementtiseinien suojassa musta hana, Quudesignin valaisin ja pampaheinät viimeistelevät koko komeuden.


Sievä pesuhuone oli kohteessa 22 Sievitalo Unto. Erehdyttävästi korkkia muistuttavasta puukomposiitista valmistettu Woodion kylpyamme sopii talon sisustuksen tyyliin. Sen yläpuolella olevat pienet valopisteet muodostavat ikään kuin tähtitaivaan kylpijän katseltavaksi.


Messujen kaunein kylpyhuone sijaitsi kohteen 4 Airon Haave yläkerrassa. Siinä on käytetty neljää erilaista laattaa todella taitavasti. Tila vaikuttaa todellista kokoaan suuremmalta eikä ole ollenkaan levoton. Bath Lifen Ideal Oval -amme soikeine muotoineen on nappivalinta tähän kylpyhuoneeseen.


Yksinkertaisen kaunis sauna oli kohteessa 23 Ainoakoti Villa Lande. Tämän saunan tervaleppälauteiden reunoissa on sopivaa pyöreyttä ilman että selkeä suorakulmaisuus siitä kärsisi. Luonnollinen puunväri on saunassa hyvä.

Nykyään sisustetaan kokonaisvaltaisesti kaikille aisteille. Silmä lepää kauniissa näyssä, mutta se ei riitä. Tuoksu, äänimaailma ja materiaalien miellyttävä tuntu merkitsevät myös paljon. Nämä viimeksi mainitut eivät tosin valokuvista välity. Siksi kannattaa mennä itse paikan päälle aistimaan tunnelmia. Asuntomessut ovat auki yleisölle vielä 11.8.2019 asti.

Marja

0 Comments