HABITARE 2019 – POIMINTOJA

HABITARE 2019 – POIMINTOJA

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare valtasi jo 18. kerran Messukeskuksen viime viikolla viideksi päiväksi. Edellisenä vuonna tapahtumassa oli yli 400 näytteilleasettajaa ja lähes 60 000 kävijää. Tässä blogissa esittelen vuoden 2019 Habitaren kiinnostavimmat ständit ja uutuustuotteet.

Bo LKV

Kiinteistönvälitysyritys Bo LKV oli sisustanut pienen kodin eri huoneet todella viehättävästi, hyvällä maulla ja laadukkain kalustein.


Olohuoneen kalustuksessa Kuusilinnan uusin sohvamalli Pesä on yhdistetty Interfacen pyöreälinjaisiin Pilleri-lepotuoleihin. Kokonaisuus toimii, kun kaikissa istuimissa on neutraali vaalea verhoilu. Sisustukseen tulee myös enemmän eloa, kun sohva ja lepotuolit ovat eri mallistosta.

Fredericia


Tanskalaiselta Fredericialta löytyy toinen toistaan ihanampia tuoleja. Varsinkin nämä ruskeat pesämäiset Swoon Lounge Petit -nojatuolit herättivät huomioni Habitaressa.

Hakola


Joanna Laajisto on suunnitellut Hakolalle Bobo-kalustesarjan, johon kuuluu sohva ja nojatuoli. Uutta ja erikoista näille istuimille on, että niiden jalkoihin voi sujauttaa kangassäärystimet. Toki ne saa myös pois, ellei halua niitä käyttää.

Kuusilinna

Kotimaisen sohvayrityksen osasto oli kaikessa yksinkertaisuudessaan sykähdyttävän kaunis. Taustan kuusimetsää esittävä kuvatapetti sitoo ständin sohvat kodikkaaksi kokonaisuudeksi.


Vuonna 2014 suunniteltu Ilma-sohva on sirolinjainen. Uusin malli Pesä erottuu siitä pyöreämpien ja muhkeampien muotojen kautta. Muut Kuusilinnan sohvamallit ovat nimeltään Tuuli, Pilvi ja Tyyni. Kaikki sohvat valmistetaan käsityönä laadukkaista materiaaleista.

Skanno

Huonekaluliike Skannolla on pitkät perinteet Suomessa. Monia eurooppalaisia design-merkkejä löytyy kotikulmillani nimenomaan Skannolta.


Kuvan tuoli on hollantilaisen Moooin Hana-tuoli, ja sen takana näkyvä Minima Moralia -tilanjakaja on saksalaisen Dante – Goods and Badsin. Tilanjakajathan ovat nyt kovin suosittuja varsinkin pienissä asunnoissa.

Muoto2

Muotoilijat Kirsi Pasanen ja Mikko Kenttä perustivat yrityksensä Muoto2 vuonna 2010. Pieni, mutta pippurinen yritys tuo markkinoille jatkuvasti uutta muotokieleltään yhtenäistä sisustustuotetta. Tämän vuoden uutuus on Hanna Särökaarin suunnittelema Sola-seinähylly.


Kuvassa Sola-seinähylly mustana, ja sen alapuolella Laine senkki L.


Kaari-peilit, Turn-hylly ja Baletti-sohvapöydät.

Nikari

Puukalusteistaan tunnettu Nikari oli osa suurta Asun-kompleksia.


Taka-alalla Linea Akademia -tuolit tammen ja saippuoidun tammen sävyisinä. Nurkassa Skandinavia-tilanjakaja. Ständillä myös December XL -tuolit ja April-pöydät.

Woodnotes

Alunperin opin tuntemaan Woodnotesin paperinarumatoistaan. Tuoterepertuaari on tänä päivänä paljon laajempi. Kaikille tuotteille on edelleen yhteistä se, että ne ovat ajattomia ja aisteja miellyttäviä. Tuotteiden valmistuksessa käytetään luonnonläheisiä materiaaleja, värejä ja pintakuvioita. Henkäyksen ohuiden tilanjakajien avulla osiin jaettu ständi oli kaunis ja seesteinen.


Kuvassa Twiggy-pöydät ja Ulla Koskisen suunnittelema ulkokäyttöönkin soveltuva Laveri-penkki. Kalusteiden alle levitettynä Grid-matto, väriltään kameli-valkoinen. Matto on käsin solmittu ja sen pintakuvio on verkkomainen muodostuen aina kahdesta väristä, joista toinen on valkoinen. Materiaalina on käytetty 90% villaa ja 10% puuvillaa. Sama matto edellisessä kuvassa Nikarin osastolla musta-valkoisena.

Finarte

Kaikki Finarten matot valmistetaan tänä päivänä kierrätetyistä tai luonnonmateriaaleista. Matot valmistetaan eettisesti Intiassa.


Kuvassa päällimmäiseksi on levitetty Atrium Grey -villamatto, joka on uutta tämän syksyn mallistoa. Sen on suunnitellut Studio Smoon Marianne Huotari. Mattoa valmistetaan kolmessa eri koossa. Pidän maton yksinkertaisesta kuviosta, eikä hintakaan päätä huimaa.

Anno

Moni jäi aikoinaan suremaan, kun Anttilassa myynnissä ollut Anno-mallisto hävisi hetkeksi markkinoilta Anttilan myymälöiden lopettamisen myötä. Kuinka iloisia olimmekaan, kun Anno jatkoikin elämäänsä ilman Anttilaa.


Annon harmoninen, vaalea, luonnonvärejä hyödyntävä osasto oli kutsuva. Esillä olivat muiden muassa uusi Särkkä-puuvillanukkamatto ja uusi Aika-niminen mallisto, johon kuuluu mattojen lisäksi sisustustekstiilejä ja koriste-esineitä.

Lapuan Kankurit


Tong Rengin suunnittelema Metsä-mallisto on tämän vuoden uutuus. Uusia tuotteita ovat myös Kaarina Tiaisen Saimaannorppa-kuosi sekä Elina Heleniuksen suunnittelemat ihanan pehmoiset ja pörröiset Revontuli-mohairhuovat.

Deko

En malttanut olla ottamatta tähän blogiin kuvaa Dekon osastosta, joka on hyvin ajankohtainen kaarevine muotoineen. Seija Killströmin suunnittelema osasto esittelee mielenkiintoisella tavalla Tarkettin uuden pilkullisen IQ Surface -materiaalin.


Karkkimainen hento vaaleanpunainen yhdistyy hyvin valkoiseen, harmaaseen ja utuisen harmaanvihreään. Vaaleanpunaiset tuolit pöydän ympärillä ovat Samuli Helavuon Hakolalle suunnittelemat Mama-tuolit, ergonomisesti hyvät istua.

Hemmo Honkonen


Habitaren kansainvälinen ystävä vuonna 2019, Alberto Alessi, valitsi Talentshopin puolelta tämän nuoren suunnittelijan ständin Habitaren parhaaksi. Vaikken ihmeemmin herran muista valinnoista perustakaan, niin tämä valinta kyllä osui nappiin. Alessi perusteli valintaansa sillä, että Honkosen osastolla oli laatutuotteita, eikä mitään turhaa ylimääräistä. Lisäksi soittimien rakentamistakin opiskellut Honkonen on nerokkaasti yhdistänyt suunnittelemiinsa kalusteisiin äänen. Ajatelkaapa – soiva nojatuoli tai jakkara!

Laura Väre


Block-osastolla oli Vuoden nuoren muotoilijan, Laura Väreen kaunis ständi. Minusta on tullut hänen ihailijansa ennen kaikkea Väreen suunnittelemien valaisinten kautta, joista kuvassakin näkyy yksi. Sessakin valikoimista tykästyin kauniiseen ja herkkään Laaka-valaisimeen, joka on jo jonkun aikaa ollut markkinoilla.

Lisäksi mainittakoon vielä seuraavat syksyn sisustusuutuudet, jotka esiteltiin Habitaressa:
Svedbergs Selfie-peili ja Savon-amme
Sessak Jenni Inkeroisen suunnittelemat Louhi- ja Lehmus -valaisimet
Tapio Anttila Collection Frendi-vuodesohva ja Aski XL-J säilytyspöytä jalallisena
Timberwise 185 mm leveä Tammi Old Vintage lankkuparketti
Bora Classic 2.0 ja Pure -liesituulettimet
Isku Curve-sohva, suunnittelija Ilari Jääskeläinen
Keittiömaailma A la Carten uutuuskeittiö Rigato
Pentik uusi syysmallisto Puisto
K-rauta Van Gogh -tapetit ja Cello Magma -seinälaatta
Pukkila Arabesque Amber -seinälaatta

Marja

0 Comments