8 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA KODIN TILOISTA

8 KYSYMYSTÄ JA VASTAUSTA KODIN TILOISTA

En ole pitkään aikaan kirjoittanut blogia, mikä johtuu siitä, että virikkeet aiheiksi ovat olleet vähissä, kun koronan takia en ole käynyt juuri missään. Kun Modernisti kodikas -blogin Kerttu haastoi kirjoittamaan suhtautumisesta kodin tiloihin, pistän nyt minäkin lusikkani soppaan, sen verran kutkuttava aihe on.

Paikka, jonka sotkuisuus ärsyttää ensimmäisenä?

Kotimme työhuone ei ole suuren suuri, mutta kahden ihmisen on mahduttava siellä työskentelemään. Aluksi ajattelimme, että se toimii hyvin näin, koska olemme molemmat jo eläkkeellä, mutta yllättävän paljon istumme tietokoneen äärellä, varsinkin Reijo. Ehkäpä juuri siksi työhuoneessa on yksinkertaisesti vain liikaa tavaraa, eikä työn alla olevia asioita tule pantua aina paikoilleen. Huoneen ovea ei normaalisti pidetä kiinni, koska työhuoneen kautta eteiseen tulee edes vähän päivänvaloa. Ärsyttää, kun aina kotiin tullessa tai sieltä poistuessa tulee luoneeksi silmäyksen sotkuiseen työhuoneeseen.


Näin siistinä työhuonetta näkee harvoin.

Paikka, jossa viihtyy koko perhe?

Meidän pieni kahden aikuisen muodostama perhe viihtyy parhaiten saunan lauteilla. On terapeuttista saunoa säännöllisesti kaksi kertaa viikossa. Saunatuokion yhteydessä kerromme parhaat vitsit ja juttelemme milloin mitäkin. Olemme vannoutuneita kerrostaloasujia, silti meille oma sauna oli ehdoton vaatimus, kun viimeksi kolme vuotta sitten etsimme itsellemme uutta kotia.

Paikka, joka kaipaisi remonttia?

Kun muutimme tähän kotiin, talo oli vasta seitsemän vuotta vanha. Akuuttia remontin tarvetta ei ollut. Vaihdoimme kuitenkin heti makuuhuoneen ja työhuoneen komeroiden ovet liukuoviksi saadaksemme huoneisiin lisää tilaa ja toimivuutta. Seuraavaksi varmaan remontoidaan keittiötä ja kylpyhuoneen kalusteita, mutta minkäänlaista kiirettä ei ole. Kaikki toimii nykyisellään, remontti tehdään lähinnä esteettisistä syistä. Uuteen keittiöön ei ainakaan tule yhtään avohyllyä, ja ovimalli saisi olla modernin pelkistetty.

Paikka, jota haluat sisustaa seuraavaksi?

Makuuhuonetta on sisustettu eniten viime aikoina. Sängyt ovat uudet, yöpöydän valaisimet, matto ja penkki on myös ihan hiljattain hankittu. Vanhat verhot modifioin tänne sopiviksi ompeluttamalla jatkopalat verhojen yläosaan. Työ ei kuitenkaan ollut ihan moitteetonta, joten makuuhuoneeseen haluan kyllä uudet verhot. Vasta sen jälkeen olen tähän tilaan täysin tyytyväinen.

Paikka, jossa rentoudut parhaiten?

Yllätys, yllätys: rentoudun parhaiten makuuhuoneessa. Sen jälkeen, kun jäin pois työelämästä, olen voinut nukkua useampiakin päivätorkkuja päivittäin. Ilmeisesti minulla on myös hyvät unen lahjat, koska uni tulee nopeasti melkein milloin vain. Vai olisiko se hyvän sängyn ja huoneen oikeanlaisen tunnelman ansiota? Tosin elämässäni ei nykyään ole kiirettä eikä stressiä, silläkin saattaa olla osuutensa nukkumisen laatuun. Entä ne unet sitten – ei mitään painajaisia, vaan vaihtelevia ja miellyttäviä unia. Niistä saisi aika monta mielenkiintoista tarinaa!

Paikka, johon olet erityisen tyytyväinen?

Olen jokseenkin tyytyväinen nykyisen kotini paikoista käytännössä kaikkiin. Erityismaininnan ansaitsee kuitenkin sisääntulon jälkeen kohti oleskelutiloja johtava käytävä, josta sain sisustettua gallerian ja kirjaston yhdistelmän. Tämä on kolmen huoneen ja keittiön huoneistossa kuin ylimääräinen huone, yllätysbonus.

Paikka, jossa olette, kun teillä on vieraita?

Vieraiden kanssa oleskelemme yhtenäisessä olohuone-ruokailutilassamme. Vieraat nauttivat ruokapöydän ääressä emännän tarjoilemista herkuista. Olohuoneen puolella lastenlapset leikkivät, pelaamme vieraiden kanssa lautapelejä ja vaihdamme kuulumisia. Tärkeämmissä tilaisuuksissa, joita on viime aikoina muutama ollut, myös taloyhtiömme ylimmässä kerroksessa (21. kerros) sijaitseva kerhohuone keittiöineen ja kattoterasseineen palvelee meitä. Siellä olemme viettäneet tupaantuliaiset, joulun puurojuhlan, Halloween-lounaan sekä Reijon ja minun 70-vuotisjuhlat.

Paikka, josta on paras näkymä (sisälle tai ulos)?

Paras näkymä ulos on parvekkeelta, mutta myös olohuoneen sohva on sijoitettu niin, että siinä istuessa näkee ulos. Muistan hyvin, kuinka ensimmäisenä iltana purkamattomien muuttolaatikoiden keskellä istahdin Reijon kanssa sohvalle ihailemaan olohuoneen ikkunasta näkyviä Sellon ostoskeskuksen mainosvaloja. Parhaat, tosi huikeat näkymät yli koko Leppävaaran aina Helsinkiin asti ovat kuitenkin taloyhtiömme ylimmästä kerroksesta, kattoterassilta. Sinne kokoontuu uudenvuodenaattona suuri joukko taloyhtiömme asukkaita vieraineen ihailemaan ilotulituksia. Niin varmaan teemme tänäkin vuonna, jos koronatilanne vain vieraat sallii.

0 Comments