STAYCATIONILLA HELSINGISSÄ

STAYCATIONILLA HELSINGISSÄ

Kaipasimme Reijon kanssa pientä breikkiä kotoiluun. Keksimme sille myös hyvän syyn: ystävänpäivä on hääpäivämme, ja sitä halusimme jotenkin juhlistaa. Niinpä matkustimme viime viikolla Espoosta naapurikaupunkiin Helsinkiin. Vuorokauden irtiotto arjesta onnistui erinomaisesti Hotel Lilla Robertsissa. Keskellä viikkoa ihmisiä oli liikkeellä vähän, ja turvavälit oli helppo pitää.

Kotitalomme ala-aulassa valmiina reissuun. Ulkona oli kova pakkanen, joten oli pukeuduttava lämpimästi. Ajattaren loppuunmyynnistä ostamani ulsteri pääsi ensimmäistä kertaa käyttöön.

Historiallinen rakennus muuntui hotelliksi

Hotel Lilla Roberts sijaitsee Helsingin Design District -alueella Kasarmitorin kupeessa. Korkeavuorenkadun ja Kasarmikadun sisustusliikkeet sekä Designmuseo ovat kivenheiton päässä hotellista.

Rakennus, jossa hotelli sijaitsee, valmistui vuonna 1909 Helsingin kaupungin energialaitoksen käyttöön. Sisäpihalle rakennettiin laajennusosia vuosina 1913 ja 1926, ja lopullisen ja samalla nykyisen ulkomuotonsa talo sai vuonna 1931. Vuosina 1974-2012 Helsingin Poliisilaitos oli siinä vuokralla. Oltuaan muutaman vuoden tyhjillään, rakennukseen avattiin hotelli vuonna 2015.

Art deco -tyyliä

Hotellin sisustusta voisi kuvailla sanalla dramaattinen. Siinä on glamuuria ja luksusta, aivan kuin olisin astunut osaksi elokuvaa tai teatterinäytöstä. Sisustuksessa voi havaita paljon tyypillisiä elementtejä Art deco -tyylistä: geometrisia muotoja kuten nelikulmioita, kolmioita ja siksak-muotoja. Mustavalkoinen salmiakkiruutuinen laattalattia on vaikuttava ja herättää huomiota heti sisääntulossa. 1920-30 -lukujen vallitseva sisustustyyli sopii erinomaisesti tämän talon arkkitehtuuriin. Rytmikkäitä ja särmikkäitä muotoja, paljon erikoisia yksityiskohtia. Peilejä, kiiltäviä lakattuja pintoja, kromattua metallia.

Art deco -aikakaudelle olivat ominaisia myös helmikorut, ja helmiä imitoiva reunus on tässäkin sivupöydässä.

Eläinaiheet, kuten norsut ja hevoset näkyvät aulan ja aulabaarin Bar Lilla e:n valaisimissa. Suurikokoinen hevosvalaisin respan tiskin vieressä ja pienemmät hevospatsaat pöytävalaisimien jalkoina eivät jää huomaamatta.

Aulatilan kalustuksessa on käytetty ylellisiä materiaaleja ja intensiivisiä värejä yhdistettynä tummaan puuhun ja mustavalkoisiin yksityiskohtiin. Takassa loimottavat elävän näköiset led-kynttilät luovat tunnelmaa.

Pehmeä loistavan punainen sametti ja kovat, kiiltävät pinnat synnyttävät vahvan kontrastin.

Hotellihuoneet

Hotel Lilla Robertsin 130 huonetta edustavat viittä eri tasoista huonetyyppiä. Kaikki ovat yhtä elegantisti sisustettuja, joten valitsimme pienimmän Comfort-huonetyypin. Huoneemme sisustus poikkesi kovasti kotimme makuuhuoneesta. Huoneen tummat värit sekä leveä ja korkea vuode veivät kotioloista seuraavalle tasolle. Ylelliset vuodetekstiilit kuten kahisevat valkeat lakanat, sängynpäädyn nahkainen ja helmalakanan mokkanahkainen tuntu, tekoturkiksesta valmistetut sisustustyynyt ja heittopeitto hemmottelivat meitä. Nukuimme hyvin ja pitkään.

Huoneemme kylpyhuone henki Art deco -tyyliä. Norsuaihe näkyi suihkuseinässä, saniteettituotteet oli aseteltu tyylikkäisiin mustiin pikkupulloihin valkoiselle tarjottimelle. Entäpä mustavalkoinen lattia sitten, miten ihana se olikaan! Siihen katseeni kiinnittyi ensimmäisenä, kun avasin oven.

Ravintola Krog Roba

Hotellin tarjoamaan pakettiin sisältyi kolmen ruokalajin illallinen hotellin ravintolassa, Krog Robassa, joka on rento pohjoismainen ravintola. Myös aamiainen nautittiin täällä. Kolmen ruokalajin illallinen suositusviineineen oli juuri sitä, mitä tähän hetkeen kaipasinkin. Oli ihanaa istua valmiiseen pöytään tarvitsematta miettiä, mitä valmistaisi ruuaksi. Illallinen täytti kaikki odotuksemme, jopa ylitti ne. Emme olisi parempaa valintaa voineet tehdä hääpäivämme juhlistamiseksi.

Panin merkille ravintolan sisustuksellisia elementtejä: marokkolaistyyliset laatat lattiassa, tukevat puukantiset pöydät, mustat sirot Ton-tuolit ja muhkeat sohvat. Takaseinällä oli paljon peilipintaa ja tummaa verhoa. Pitkulaisen tilan kauniista ikkunoista tulvi ravintolaan paljon luonnonvaloa, kun nautimme kaikessa rauhassa aamiaistamme.

Unohtumaton juhlahetki rakkaani kanssa illallisineen, yöpymisineen ja aamiaisineen oli juuri sitä, mitä sieluni kaipasi pitkittyneen koronapandemian keskellä.

Marja

0 Comments