MAKUUHUONEEN VERHOJEN PÄIVITYS

MAKUUHUONEEN VERHOJEN PÄIVITYS

Makuuhuoneen verhojen uusiminen on ollut pitkä ja kivinen tie. Viimeinkin se on saatu päätökseen. Verhojen hankinta poiki myös petaustekstiilien päivitystä.

Muutos vanhaan on iso

Noin kymmenen vuotta sitten Eurokankaassa teettämäni ja kolme vuotta sitten paikallisen ompelijan pidentämät vihreänharmaat taftiverhot ovat nyt historiaa. Kyllä minua jo on ärsyttänytkin ompelijan aikaan saama verhojen epätasainen pituus. Piti oikein vaihtaa toiselle puolelle parisänkyä nukkumaan, ettei tarvitsisi katsella verhojen epätasaista helmaa, joka ei paikoin ulottunut lähellekään lattiaa.

Nyt meillä on harmaa tiiviskudoksinen hotellimainen verho, joka on juuri oikean pituinen ja kauniisti laskeutuva. Jos tafti muistutti silkkiä, on uudessa verhossa pehmeä säämiskämäinen pinta. Muutos entiseen on iso.


Entiset verhot olivat jäykät ja niitä oli vaikea saada laskeutumaan hyvin. Niiden väri sopi täydellisesti päiväpeittoon.


Uusi verho on oikeaa verhokangasta ja väri on neutraali harmaa. Siihen on helppo yhdistää kaikenvärisiä vuodetekstiilejä.

Hasta Dokie XL

Tilasin Hasta pimennysverho Dokie XL:n Ellokselta yhtä aikaa olohuoneen maton kanssa, mutta sain sen viisi päivää myöhemmin ilman erillisiä toimituskuluja. Verho on todella edullinen, eihän sen hinnalla olisi saanut Eurokankaasta kuin kaksi metriä normaalileveää verhokangasta. Tilaamani verho on samaan hintaan tuplaleveä (270 cm), riittävän pitkä (283 cm) ja huolellisesti ommeltu verhonauhaa myöten. No okei, helmapäärmeen jouduin itse ompelemaan, mutta niinpä sain verhosta millilleen oikean pituisen.

Hotellityylinen Dokie-verho on pehmeää polyester-kangasta, joka on 95-prosenttisesti pimentävää. Verhossa on valmiiksi ommeltuna Hastan monitoiminauha, joka mahdollistaa ripustuksen neljällä eri tavalla: modernin Wave-ripustuksen, laskosverhon ripustuskoukuilla, rypytysnauhaverhon rypytysnauhakoukuilla tai ripustamisen suoraan tankoon valmiilla lenkeillä. Hankin verhoa varten Prismasta Hastan ripustuskoukut ja kiinnitin ne kymmenen senttimetrin välein. Reijo ripusti verhon tasaisesti aaltoilevaksi, itse en olisi ylettynyt.

Harmaa hurmaa, vai hurmaako?


Paljon harmaata.

Tilasin verhon vaaleanharmaana, mutta väri vaihtelee luonnossa valon suunnasta riippuen vaaleanharmaasta keskiharmaaseen. Sopivaksi verhon väriksi olin mielessäni ajatellut ukkospilven siniharmaata tai savenharmaata, joista lähinnä jälkimmäinen toteutui. Harmaata on nyt sängynpäädyssä, helmalakanassa, lampunvarjostimissa, penkin verhoilussa ja matossa verhon lisäksi. Onko tässä jo liikaakin harmaata? Harmaa hurmaa, mutta liika harmonia latistaa tunnelman ja on tylsää. Siksi aion karttaa petauksessa harmaita lakanoita, päiväpeittoa ja tyynyjä. Kaipaan jonkin verran kontrastiakin. Valkoisten lakanoiden rinnalla tummansininen päiväpetaus ainakin näyttää varteenotettavalta vaihtoehdolta.

Tummansininen torkkupeitto ja puuvillasamettinen koristetyyny minulla oli ennestään. Sattumalta löysin petaukseen sopivat kaksi samettipintaista koristetyynyä ja settiin kuuluvan verhon Hemtexin alennusmyynnistä. Verhosta tein heittopeiton, jota voi käyttää myös puolipäiväpeittona. Sen koko on tarkoitukseen juuri sopiva, 240×135 cm, ja kangas on riittävän tiivistä asettuakseen siististi petaukseen.

Hotellityyliä sen olla pitää

Hotellityyliin kuuluu se, että vuoteesta noustessa voi upottaa varpaansa pehmeään mattoon – check. Tarvitaan muhkeat tyynyt ja peitot sekä perkaalipuuvillaiset tai laadukkaat satiinipuuvillaiset valkoiset lakanat – check. Päiväksi pedataan muuhun sisustukseen sopivan värinen päiväpeitto, puolipäiväpeitto tai heittopeitto ja siihen sointuvat tyynyt – check. Verhojen tulee olla katosta lattiaan asti, hyvin laskeutuvat ja aaltoilevat, mutta niiden on myös oltava riittävän paksut, jotta ne voi vetää ikkunan eteen pimentämään huonetta tarvittaessa – check. Tekstiileillä voi saavuttaa paljon.


Huonepalvelu pelaa kotonakin.

Puuttuuko jotain olennaista? Mielestäni ei puutu, ainakin minä pääsen nyt täydelliseen hotellitunnelmaan makuuhuoneessamme.

Marja

0 Comments