BARBIE HARRASTAA

BARBIE HARRASTAA

Työssäkäynnin vastapainona muotinukeillani on monenlaisia harrastuksia. Joillakin Barbeilla on ollut valmiina ostaessa asu, joka sopii johonkin tiettyyn harrastukseen, kuten tenniksen pelaaja, karaten olympiavoittaja, taitoluistelija ja laskettelija. ”Made to move” -sarjan Barbeilla on yllään asu, joka soveltuu kuntosalille, joogan tai pilateksen harrastamiseen. Vapaa-ajan harrastuksiin sopivia asukokonaisuuksia olen myös ommellut itse.

Monenlaisia Barbeja

Vaikka Barbien perusmitat ovat pääpiirteissään vakiot, nukeilla on seitsemän eri ihonsävyä, kaksikymmentäkaksi eri silmien värisävyä sekä kaksikymmentäneljä erilaista tukkatyyliä. ”Fashionistas” -sarjassa on Barbien lisäksi myös viisitoista erilaista Ken-nukkea. Niillä on kolme vartalomallia: alkuperäinen, hoikka ja vanttera. Ihon värisävyjä on seitsemän, kasvomalleja yhdeksän, hiusten värejä kahdeksan ja tukkatyylejä yhdeksän. Ken-nukkejen hankinnassa kriteerini on ollut se, että hiusten pitää olla yhtä ”aidot” ja kammattavat kuin Barbeillakin, eli muovinen maalattu hiustyyli ei minulle kelpaa.

Tanssivaatteet

Tanssi on aina ollut itselleni rakas harrastus, siksipä eri tanssilajien harrastajia nukkekatraastani löytyy useita. Balettiasu on vielä työn alla.


Ulla harrastaa itämaista vatsatanssia tässä hänelle tehdyssä asussa. Huivitanssiesitys on Ullan bravuuri. Sarakin on päässyt vauhtiin lempiharrastuksensa parissa. Kilpatansseista vakiot ovat hänen juttunsa. Nyt on mekkokin valmis. Yllättävän paljon kangasta meni tähän luomukseen, shifonkia, tylliä ja uimapukutrikoota.


Oona harrastaa bailatinoa. Lattareihin sopivat molemmat ylläolevat asut, oranssi ennen kaikkea sambaan. Sambakissan asuun sain idean TV-ohjelmasta ”Tanssii tähtien kanssa”.

Ulkoliikuntaan suunnitellut asut


Nyt ulos lenkille, kuten tämä nuori pari. Sää on aina sopiva, kun pukeutuu oikein. Lenkkeilyasut on ommeltu käytöstä poistetusta huomioliivistä. Vetoketjulta näyttävä koristenauha on Eurokankaasta.


Liikuntaa monipuolisesti harrastavan Villen vapaa-ajan asu on verryttelypuku. Kun rakennustyömaalla on hiljaista (onko koskaan?), Ville toimii kuntosalilla PT:nä ja urheiluhierojana sekä treenaa itsekin siinä sivussa yllä oikealla olevassa asussa.


Ei taida Pauli vielä tietää, että Elina harrastaa tennistä ihan SM-tasolla asti. Se selvinnee hänelle ensimmäisen keskinäisen ottelun myötä. Molemmille ompelin puuvillakankaiset valkoiset shortsit ja valkoiset tekniset kauluspaidat. Nämähän kelpaisivat vaikka Wimbledoniin, niin ovat tyylikkäät asut. Nää lähtee nyt golfaamaan. Iidan lippalakki ja Teemun aurinkolippa ommeltiin minun vanhasta golfpaidasta, molempien paidat Reijon vanhasta golfpikeestä. Ruudullinen kangas on Kangaskauppa Menitasta.


Koska toinen pitkäaikainen harrastukseni on golf, ompelin useamman golfasun. Näin saadaan koko neljän hengen lähtö täyteen, kuten artikkelikuvassa.


Miran ratsastusasu valmistui jo vuosi sitten. Vähän pitää vielä säätää saappaita ja kehitellä kypärä jostain ennen kuin Mira pääsee rakkaan harrastuksensa pariin. Yllä oikealla jääprinsessa Eeva Kiira Kristiina luistelupuvussaan. Kaava on kirjasta Annabel Benilan, ”Barbie Boutique”.


Farkkua miehelle. Sepolle ompelin väljät farkut ja farkkutakin. Seppo kokeilee skeittausta Tuurin kyläkaupasta ostetulla skeittilaudalla. Klassinen musta uimapuku toimii aina. Varsinkin tämä nimenomaan uimiseen tarkoitettu puku, jossa on korkea selkäosa ja takaa ristiin menevät olkaimet.

Ompeluharrastus jää nyt taka-alalle, sillä golfkausi alkaa pian, ja matkustamaan ja ystäviä tapaamaan pääsee taas. Myös sisustusasiat nousevat pintaan, sillä heinäkuun puolivälissä avautuvat Asuntomessut Naantalissa. Viime viikolla kävin jo ennakkoon tutustumassa messualueeseen ja sinne valmistuviin asuntoihin. Sisustuksellista blogiaineistoa siis tiedossa lähiaikoina.

Marja

0 Comments