NAANTALIN ASUNTOMESSUT – HUOMASITKO NÄMÄ

NAANTALIN ASUNTOMESSUT – HUOMASITKO NÄMÄ

Nyt kun asuntomessut Naantalissa on messuttu, on kiva vielä kerran käydä läpi lähes kahden tuhannen kuvan kokoelmani, ja poimia niistä mieleenpainuneimmat sisustusratkaisut tähän blogiin.

Monikäyttöisiä työhuoneita

Muutama vuosi sitten alkanut etätöiden yleistyminen poiki pieniä työpisteitä koteihin. Kun pandemia siirsi lähes kaiken työnteon tehtäväksi etänä kotoa käsin, ei pientä työpistettä enää koettukaan riittäväksi. Asuntomessukohteissa oli paljon erillisiä työhuoneita, mutta arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat olivat nähneet pidemmällekin tulevaisuuteen. Entä jos kotona työskentely taas vähenee, muodostuuko työhuoneesta silloin hukkaneliöitä? Ei, jos huoneelle suunnitellaan muutakin käyttöä. Monessa kohteessa työhuone toimi myös vierashuoneena, joissakin sinne oli sijoitettu väliaikainen kuntosali.


Kohde 20 Neljäs Tiira. Kodin ulkoseinän viertä johtivat rappuset erilliseen yksiöön, joka oli sisustettu sisustussuunnittelijan työtilaksi. Ihana tila – olisipa minullakin aikoinaan ollut noin upeat työskentelypuitteet. Pienoiskeittiö, kylpyhuone ja lasiliukuovella erotettu pienempi tila, joka soveltuu hyvin vierasvuoteen paikaksi. Nyt sinne oli sijoitettu työpiste ja kiintokomerot, kun taas isompaan tilaan oli sijoitettu monikäyttöinen suuri pöytäryhmä.


Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna. Työhuone, johon kuului seinä-TV ja oma pieni parveke. Tämän älykodin kaikki TV:n ja äänentoiston johdotukset oli koteloitu siististi seinän sisään, mikä teki minuun suuren vaikutuksen.


Kohde 30 Lounakallio. Daybed oli oiva kaluste huoneeseen, jonka halutaan muuntautuvan työhuoneesta vierashuoneeksi ja päinvastoin.

Saunoja, kylpyhuoneita ja upea vaatehuoltotila

Sauna from Finland valitsi Asuntomessujen elämyksellisimmiksi saunoiksi kohteet 28 Naantalin Aurinkolinna (upea viisimetrinen kulmaikkuna, jonka kulma on karmiton), 3 Honka Haiku (erityisesti mustien kivien päälle sijoitettu musta Woodion kylpyamme spa-tilassa), 15 Wing (kuva alla) ja 12 Talo Pukkila (suuri tila, jossa sauna erotettu lasiseinämin peseytymis- ja rentoutumistilasta. Saunarivitalolle (artikkelikuva) tuli kunniamaininta.


Kohde 13 Villa Pinta. Ei mikään tusinasauna, jäi kyllä mieleen. Yleensäkin tässä kohteessa oli kekseliäitä pintaratkaisuja, joihin ei oltu käytetty suuria summia rahaa.


Kohde 15 Wing. Erityisesti kiinnitin huomioni tämän saunatilan suuriin ruskeisiin marmorikuvioisiin laattoihin (Caisla Oy, Black Fusion) sekä taitettavaan suihkuseinään, joka on Essis by Lasilinkki tuotantoa.


Kohde 16 Villa Nåde. Rannan tuntumassa olevat vapaa-ajan asunnot olivat hienoja! Tässäkin kylpyhuoneessa oli vaikuttavan näköiset Värisilmän Interno Dark -laatat.


Kohde 23 Rauhalanrinne. Yläkerran WC näytti ihan tavalliselta, mutta kun tarkemmin katsoin, huomasin vasemmassa takanurkassa pienen kahvan. Siitä lähti pyykkikuilu alakerran poikkeuksellisen suureen vaatehuoltotilaan, jossa yhdistyivät vaatehuone ja kodinhoitohuone. Miten nerokas ratkaisu helpottamaan lapsiperheen arkea!


Kohde 31 Lounakallio. Woodio-käsienpesuallas ja WC-istuin mustana. Puukomposiitista valmistettujen märkätilakalusteiden valmistajana Woodio todella löi läpi näillä asuntomessuilla.


Kohde 35 1Koti IsoKoskelo. Pieni, mutta ah, kuinka viehättävä sauna! Tässä näkee, kuinka onnistuneella valaistuksella luodaan juuri oikeanlainen tunnelma. Tämä sauna oli oma suosikkini.

Kiinnostavia seiniä, seinäkkeitä ja portaikko


Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto. Mielenkiintoinen sisustusratkaisu: liukuvalla rimaseinäkkeellä voi peittää tai avata näkyviin osan hyllykön sisällöstä, kuten esimerkiksi television. Kekseliäästi toteutettu rytmiä ja muuntautuvuutta sisustukseen.


Kohde 13 Villa Pinta. Tässä kohteessa oli paljon epätavallisia sisustusratkaisuja, kuten esimerkiksi nämä yläkertaan johtavat teräksiset Paja-apina Oy:n portaat. Mielikuvitukseni jo laukkasi miettiessäni, olisivatko tällaiset portaat kovinkin helpot siivota.


Kohde 15 Wing. Sarjassa pyöreäkulmaiset seinät tämä peileistä ja rimoista rakennettu seinä oli erikoisin näkemäni, kuin taideteos.


Kohde 19 Torppa Rauhala. Olohuoneen kaarevat seinät oli toteutettu koristerimoituksella kipsilevyn päälle.


Kohde 27 Talo Corten. Olohuoneen tehosteseinä oli vaneria ja mäntyrimaa, mielenkiintoinen elävä pinta, joka ei muuta taidetta kaivannut.


Kohde 28 Naantalin Aurinkolinna. Kaunein näkemäni takan reunus. Hoxter vesitakka, Linnatuli.

Huonekaluja


Kohde 5 Knaapi. Mielenkiintoinen ruokailuryhmä, etenkin ruokapöydän jalka! Samaa muotokieltä oli useammankin kohteen ruokapöytien jaloissa. Tämä Timo-ruokapöytä ja MIST-tuolit Cobellosta. Molecular-valaisin, House Doctor. Kohteessa oli myös Timo-senkki, jossa trendikäs pystyrimapinta.


Kohde 8 Betoniviidakko. Italiasta tilattu ruokapöydän kolmemetrinen marmorikansi ABL Finland Oy, jalat ja rakenteet NordicaWoods Oy. Hintaa tälle custom-fit -pöydälle tuli vajaat 5000 euroa.


Kohde 8 Betoniviidakko. Kun sisustus on tarkkaan harkittua ja huippulaatua, ei kukkaron nyörejä ole pidetty tiukalla. Olohuoneen vaalea italialainen samettisohva oli Skannosta, ja hintalappu sohvalle 10 000 euroa. Jos muutama perushuonekalu tässä kohteessa olikin kalliin puoleinen, ei perhettä tuhlailusta voi syyttää. Sisustus oli hyvin minimalistinen, ja muutama kalliimpi perushuonekalu kestää vuosikymmeniä.


Kohde 10 K-Rauta Villa Aalto. Lasikantisen ruokapöydän jalka Tapio Anttilan K-Raudalle suunnittelemaa DIY-huonekalusarjaa, ruokapöydän Piena-tuolit myös Tapio Anttilan suunnittelemat. Valaisin Tense/New Works. Seinällä Pälvi Hannin taidetta.


Kohde 21 Lounatuulen Tiira. Eikös olekin ovela tämä sohvan selkänojan taakse kiinnitetty puinen taso. Siinähän voi säilyttää monenlaisia asioita: juomalasia, kirjaa, kaukosäädintä, kuulokkeita, viherkasvia… Nahkasohva Otis, Maricken Shops Oy.


Kohde 22 Casa los Pinos. Terrakotta väri oli tämän kohteen sisustuksen punainen lanka. Tyyliin sopiva ruokailuryhmä löytyi Skannosta.


Kohde 32 A Lounatuulen Metsä. Kierrätyspuusta kustomoitu pöydän jalka on puuseppä Johannes Simosen käsialaa. Mielenkiintoinen oksahäkkyrä oli maalattu mustaksi, ja se oli saanut ylleen lasisen kannen.

Matto, valaisimia, verhot, piensisustusta


Kohde 5 Knaapi. Ovelan näköinen matto, jossa oli yhdistetty pyöreätä ja kulmikasta muotoa, harmaata ja luonnonvalkoista sävyä – yhtenäisenä mattona, ei erillisiä mattoja limittäin asettaen. Mattoa saa Cobellosta.


Kohde 8 Betoniviidakko. Olohuoneen kattovalaisin Eichholtz Chandelier Argento L.


Kohde 8 Betoniviidakko. Vanhempien makuuhuoneen pöytävalaisin oli Eichholtz Las Palmas. Mikä toisikaan paremmin mieleen Balin, jota rakennuttajaperhe oli pitänyt innoittajanaan sisustushankinnoissaan.


Kohde 21 Lounatuulen Tiira. Ruokailutilassa riippuvalaisin Nova Luce Raccio, Maricken Shops Oy.


Kohde 32 A Lounatuulen Metsä. Tässä kohteessa oli panostettu kierrätyksen ohella myös akustiikkaan. Valoakustiikkateoksia oli useita, tässä kuva yläkerran työhuoneesta. Valoakustiikkateokset: siinne.fi.


Kohde 32 A Lounatuulen Metsä. Keittiön akustoivat verhot olivat kuin geometrinen taideteos.


Kohde 32 B Lounatuulen Atelje. Tämä kohde oli täynnä värikkäitä huonekaluja ja mielenkiintoisia piensisustusesineitä. Runsaan, leikkisän ja värikkään sisustajan karkkikauppa. Kalusteet ja piensisustus Jean Vernet, taulut Elena Kiannu.

Tästä olikin hyvä jatkaa Habitareen, joka kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen palasi syyskuun alkuun Helsingin Messukeskuksessa. Sieltä siis seuraava postaus, olehan kuulolla!.

Marja

0 Comments