YHTEENVETO VUODESTA 2022

YHTEENVETO VUODESTA 2022

Uusi vuosi 2023 on päässyt hyvään vauhtiin. On siis tullut aika luoda perinteinen katsaus menneeseen vuoteen. Globaalisti katsoen vuosi 2022 oli synkempi kuin sitä edeltävä vuosi oli ollut, mutta omassa elämässäni mentiin silti parempaan suuntaan.

Sisustaminen

Oma koti on sisustuksen osalta pysynyt jo toista vuotta muuttumattomana. Vuoden 2022 Asuntomessut järjestettiin Naantalissa, ja kävin Reijon kanssa näillä messuilla kolme kertaa. Sen verran hieno paikka oli kyseessä, että otimme yhteensä 1800 valokuvaa ja pääosin sisustuksista. Kirjoitin kaikkiaan kuusi blogia eri teemoilla Naantalin Asuntomessuilta.


Tässä olen menossa kolmatta kertaa Asuntomessuille VIP-kuljetuksella veneellä (olimme Reijon kanssa ainoat matkustajat).

Kesän aikana vierailin myös Kustavissa entisen luokkatoverini Laura Peterzénsin emännöimässä kesäpaikassa ja siellä sijaitsevassa Seaside-sisustusliikkeessä. Sisustuksia tarkastelin myös ravintoloissa ja kahviloissa (Olivia Centralstation Helsingissä, Fennada-hotellin ravintola Vierumäellä, Villa Kuuva Ruissalossa, Villa Kokkokallio Lohjalla, Tori-Otava Turussa) sekä Fiskars Village Art & Design Biennalessa.

Syksyllä järjestettiin jälleen pitkästä aikaa Habitare-messut Helsingissä (niistä blogi Cocovision sivuilla), ja Artek kutsui liikkeeseensä tutustumaan Compact Home Office -konseptiin, joka esiteltiin ihanasti tanssin keinoin. Helsinki Design Week’in ohjelmasta valitsin Nomartin sisustusliikkeen, jossa Tom Dixon piti mielenkiintoisen esityksen. Liike oli tuolloin tupaten täynnä ja tapasin monta tuttua sisustussuunnittelijaa illan aikana.

Sissarit ry:n tapahtumiin osallistuin kaksi kertaa vuoden aikana. Toukokuussa kohteena oli Turku, siellä Pukkilan showroom ja varasto sekä Kakolanmäki ja siellä sijaitseva mielenkiintoinen perhehotelli. Lokakuussa vierailin Lahden seudulla Artome Oy:n ja Novart Oy:n tehtailla.

Sisustusaiheisia blogeja kirjoitin harvemmin kuin aikaisempina vuosina, joukkoon eksyi myös kuusi blogia uudesta barbie-harrastuksestani.

Matkustaminen

Viime vuonna pääsi taas ulkomaille. Ja kyllä me matkustimmekin, vaikka aluksi se oli vähän hankalaa. Huhtikuisella omatoimimatkalla Firenzeen Rooman kautta piti vielä pitää maskia suurimman osan ajasta (lentokentillä, lennoilla ja junissa) ja kahviloihin pääsi vain koronapassia näyttämällä. Koronapassi tarkistettiin myös palatessammme Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Muutaman vuorokauden kaupunkimatka Berliiniin aiheutti paluumatkalla melkoisia sydämentykytyksiä, kun juoksimme Reijon kanssa terminaalista toiseen ehtiäksemme turvatarkastusjonosta lennollemme. Paluumatka nimittäin sattui aivan kesäkuun alkuun, jolloin lentokenttien ruuhkat alkoivat olla pahimmillaan.


Tässä vielä rauhallisin mielin Finnairin Loungessa lähdössä Berliiniin.

Syyskuussa matkustimme viikoksi Garda-järven liepeillä sijaitsevaan pikkukylään ja teimme sieltä käsin päiväretkiä mm. Veronaan, Tiroloon, Venetsiaan ja Milanoon. Marraskuussa vietimme viikon Madeiran saarella lähinnä golfia pelaten. Hotellimajoitus oli Funchalissa.


Madeiran mäkinen Palheiro Golf.

Kävimme Tallinnassa päiväristeilyllä toukokuussa, ja uudestaan syyskuussa. Minä kävin molemmilla kerroilla jalkahoidossa Sinisessä Salongissa. Risteilimme uudella Viking Glory -laivalla juhannuksena, ja Tallink Silja Serenadellä lokakuussa, kun minulla oli syntymäpäivä. Omat kahdenkeskeiset pikkujoulut vietimme Viking Gloryn risteilyllä marraskuun lopulla (lahjakorttiristeily).


Syntymäpäivää viettämässä Silja Serenadella. Tunikan seeprakangas sopii yhteen käytävämaton kuvion kanssa.

30-vuotishääpäiväämme juhlistimme helmikuussa Hotel St. Georgen Wintergardenissa nauttimalla luksusteehetkestä ”afternoon tea”. Olisin halunnut viettää tätä merkkipäivää jollain ikimuistoisella ja erityisellä matkalla, mutta vielä ei uskaltanut matkustaa, joten juhlamatka siirtyi myöhemmäksi.

Hotellisisustukset ovat aina kiinnostavia niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Edellä mainittujen ulkomaanmatkojen lisäksi yövyimme kotimaan hotelleissa Turussa kahdeksan yötä viidessä eri hotellissa ja Tampereella yhden yön. Kuvia sisustuksista ja matkoilta olen julkaissut vuoden mittaan Facebookissa ja Instagramissa.

Sosiaalinen kanssakäyminen

Ystäviäni olen tavannut muutamia kertoja joko golfkentillä tai kauppakeskuskahveilla. Kaikki läheisten tapaamiset eivät ole olleet iloisia, sillä joukkoon mahtuivat myös yhdet hautajaiset, kun kälyni menehtyi maaliskuussa. Kolmen lastenlapsen syntymäpäiväkekkerit vietettiin loppukesällä ja syksyllä, ja vanhin lapsenlapseni pääsi jo ripille ja vietti siihen liittyvää juhlaa keskikesällä.

Joitakin kertoja lastenlapseni kävivät myös meillä. Rakennettiin legoilla, pelattiin lautapelejä, oltiin piilosilla ja piirrettiin. Etenkin äitienpäivävierailut sekä joulukuussa piparkakkujen leipominen ja joulupuurovierailu ovat jääneet mieleeni. Kummankin tyttären perheessä on sairastettu flunssaa ja koronaa, mikä on jonkin verran harventanut tapaamisia. Me Reijon kanssa olemme välttyneet sairastumisilta. Meillä kummallakin on jo viisi koronarokotusta ja influenssarokotus.

Liikunta ja kulttuuri

Liikunta on terveydelle välttämätöntä minun iässäni. Golfharrastusta olen jatkanut, joskin kesä 2022 oli golfin suhteen huono johtuen jääpoltteen tuhoista kenttien ruohonkasvulle. Niinpä golfkautemme alkoi poikkeuksellisen myöhään vasta kesäkuun toisella viikolla, enkä ennättänyt pelata Suomessa kuin 35 kierrosta. Marraskuun golfmatka toi toki vielä neljä kierrosta lisää.

Kuntosaliharjoittelu Esport Arenassa jatkui kuuden viikon koronasulun jälkeen kuukauden ajan helmikuussa, ja sitten taas pitkän tauon jälkeen joulukuusta eteenpäin, kun sain pikkujouluna lahjaksi kuuden kuukauden treenit salille.

Museokorttia käytin vuoden 2022 aikana kuusi kertaa kuten edellisenäkin vuonna.


Tässä kuva Sara Hildenin museosta Tampereelta.

Taidegallerioista suosituimmaksi muodostui Galleria Aarni, koska se sijaitsee kolmensadan metrin päässä kodistamme Kauppakeskus Sellon yläkerrassa, joten sinne on todella helppo mennä. Suomen Kansallisoopperassa kävimme kerran, silloin tarjoushintaiset liput saimme Helsingin Sanomien kautta Peppi Pitkätossu -balettiin. Elokuvia olen katsonut vain televisiosta.

Barbieharrastus jatkui

Langan pujottaminen neulan silmään on helppoa nyt, kun toisestakin silmästäni leikattiin kaihi maaliskuussa. Barbie-nukkejen vaatteiden suunnittelu ja ompeleminen käsin on jatkunut jo 22 kuukautta. Jos ensimmäisten kymmenen kuukauden aikana valmistui 200 asukokonaisuutta, on tahti hieman hiipunut, sillä laskujeni mukaan olen viime vuoden aikana ommellut 140 asua lisää. Harrastus ei kuitenkaan ole hiipunut, sillä televisiosta on tullut paljon musiikkiohjelmia ja italiankielisiä sarjoja, joiden lomassa käsityöt hyvin sujuvat, kun katseen ei tarvitse olla koko aikaa televisiossa.


Ompelin viime vuonna 20 morsiuspukua ja seitsemälle sulhaselle puvun. Tässä barbiehäät Mustion linnan puutarhassa.

Kävimme heinäkuussa miniatyyrimarkkinoilla Lahdessa ja lokakuussa nukkekoti- ja pienoismallimarkkinoilla Helsingissä. Jotain barbie-tavaraa tarttui mukaan kummastakin. Kankaiden ohella olen ostanut monta uutta nukkea niin, että vähän taisi paisua tämä projekti laajemmaksi kuin alunperin oli tarkoitettu. Cocovision sivuilla on kuusi blogia, joissa kuvailen ompelemiani barbie-vaatteita.

Toiveita vuodelle 2023

On hienoa, että korona ei enää rajoita elämistä niin kuin se alussa teki. Silti on kovin surullista seurata ikäviä uutisia maailmalta. Ukrainan sodan toivoisi jo loppuvan, se on kestänyt aivan liian pitkään. Inflaatio, hintojen nousu, ilmasto-ongelmat ja energiakriisi eivät nekään ole mukavia koettavia. Pitää kuitenkin olla onnellinen siitä, että on viihtyisä koti, riittävästi ruokaa, ja saa olla terve. Kaikilla eivät asiat ole yhtä hyvin.

Marja

0 Comments