KEVÄTMESSUT SISUSTAJAN SILMIN

KEVÄTMESSUT SISUSTAJAN SILMIN

Kevät keikkuen tulevi – yhtenä päivänä sataa lunta, toisena aurinko sulattaa lumen ja jään. Varma kevään merkki, nelipäiväiset Kevätmessut, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa maalis-huhtikuun vaihteessa. Oli lähiruokaherkkuja, inspiraatiota viherpeukaloille, mökkeilijöille, remontoijille ja sisustajille – kaikkea, mitä kesään vain voi kuulua.

Sissarit lavalla ja hallissa

Sissarit olivat esillä hallissa 3 monin eri tavoin. Ensinnäkin oli oma terassikalustein sisustettu osasto (kuva yllä), jossa oli mahdollista saada ilmaista sisustusneuvontaa. Trendilavalla Sissarit tarjosivat vinkkejä sisustustrendeihin, kaaoksen kesyttämiseen, verhoihin ja väreihin, kesähuoneen sisustamiseen, aistiesteettömään ympäristöön ja pienten muutosten DIY-ratkaisuihin.

Trendikoti


Trendiväreihin pukeutunut Malla Tapio värikkäässä puutarhakeinussa.

Trendikoti oli kaupunkikodiksi sisustettu 240:n neliömetrin alue, joka käsitti eteisen, kylpyhuoneen, lastenhuoneen, työhuoneen, makuuhuoneen, olohuoneen, keittiön ja parvekkeen. Normaali kaupunkikotihan harvoin on pinta-alaltaan noin suuri, mutta messuille se piti toteuttaa riittävän väljänä, jotta messukävijät pystyivät liikkumaan siellä, myös lastenvaunujen kanssa. Trendikodin suunnittelusta ja projektinjohdosta oli vastannut Malla Tapio @sisustamalla, ja toteutukseen oli osallistunut 27 yhteistyökumppania. Trendikodin suunnittelu oli aloitettu jo viime vuoden elokuussa, ja lukemattomien kalusteiden, värien ja pienesineiden yhteensovittaminen oli huolella tehty, niin kuin Mallan tuntien hänelle tyypillistä on.

Trendikodissa näyttäytyi neljä päätrendiä: uuden ajan nostalgia, retrosti skandi, kotoisa hyvinvointi ja arjen luksus. Huoneissa oli käytetty rohkeasti värejä, ja näytetty, miten niitä voi harmonisesti sovittaa yhteen. Esimerkiksi vuoden trendiväriä magentaa voi hyvin käyttää vanhan roosan ja laventelin kanssa samassa tilassa, ja yhdistämällä niitä vihreän eri sävyihin syntyi trendikäs kodin sisustus. Tule mukaani kierrokselle trendikotiin.


Olohuoneen kalusteista ja pienesineistä 90% oli Jean Vernet -sisustusliikkeestä. Tässä viehättävässä nurkkauksessa on Williamin köynnöstapetti Tapettitehdas Pihlgren & Ritolan mallistosta ja lattia Bjelinin lukkoponttikalanruotoparketti Sigtuna. Seinämaalit Templeton Pink 303 ja Bamboozle 304 Farrow & Ball, Pieni maalikauppa.


Olohuoneen katseenvangitsija oli kookas, kaareva Josephine-sohva Jean & Vernetiltä. Seinän koristeseinäpaneeli: Cent.


Lastenhuoneen takaseinään oli maalattu hauskat kaaret: Colornovan Little Star ilmaa puhdistava maali ja liitumaali. Lattia oli Bjelinin kovetettua puuparkettia, kalusteet Lastenlifesta. Tuo Bjelinin kovetettu puulattia oli minulle uusi tuttavuus, johon kiinnitin heti huomiota. Lattian naarmunkestävyys on erinomainen, pinta erittäin vedenkestävä, ja lattiaa on helppo hoitaa. Lattia valmistetaan aidosta puusta ja sopii sekä koteihin että julkitiloihin. Vaikka lattialle annettaisi kymmenien vuosien kestävyystakuu, laatu myös maksaa: 60-70 euroa/neliömetri.


Kylpyhuone/WC:n uudet laatoitustavat ja utuisen vihreä väritys olivat kauniit. Pukkilan kapea pystyyn ladottu seinälaatta Manacor ja lattialaatta Dandy loivat kylpylätunnelmaa uudella tavalla. Lattialaattojen saumat olivat niin huomaamattomat, että ensi näkelmältä luulin tilassa olevan yhtenäisen kivilattian. Villeroy & Bochin seinä-WC-istuimen väri on uutuus: Almond. Myös WC-paperiteline on uutta muotoilua Nakalta, sen päälle saa kätevästi kännykän, kun tarvitsee vapauttaa kädet muuhun. Kuka nyt enää Aku Ankkoja lukisi WC:ssä! Tässä tilassa aistin arjen luksusta ja kotoisaa hyvinvointia parhaimmillaan.


Yksi nurkkaus työhuoneesta, joka nykyään usein toimii myös vierashuoneena. Kuusilinnan Kolo-sohva retrosti oranssina. Siihen oli yhdistetty sininen tyyny. Skandityylin sinistä oli myös Pihlgren & Ritolan Lukko-tapetissa. Kirjahyllyt ovat palanneet sisustukseen oltuaan muutaman vuoden poissa. Ehkei niihin niinkään laiteta tavallisia kirjoja, koska äänikirjat ovat vallanneet niiltä alaa. Taidekirjoille ja taide-esineille retrokirjahyllyt soveltuvat mainiosti. Työpöydät ovat edelleen pieniä ja siroja. Riittää, kun niille mahtuu kannettava tietokone.


Keittiökalusteissa tummanruskea on uusi musta. Novartin tummanruskea keittiö sisälsi kaikki herkut, mm. höyryuunin ja vakumointilaatikon. Keittiön kalustus oli huonekalumainen, kaikki mahdollinen oli integroitu kauniiden ovien ja laatikostojen etusarjojen taakse. Laatikostoihin ja ovien taakse syttyi valo niitä avattaessa. Novart on kotimainen keittiövalmistaja, joka tunnettiin aiemmin nimellä Keittiömaailma. Trendikeittiön nurkassa oli myös Wittin Irobot, joka paitsi imuroi, myös haluttaessa moppasi, ja jopa automaattisesti tyhjensi pölypussinsa telakkaansa. Pölypussin ulosviennistä on asukkaan tosin vielä huolehdittava itse.


Kun keittiöön mahtuu ruokapöytä, Kartellin ruokailuryhmä on huoleton käytössä myös lapsiperheessä. Kattovalaisin ja astiat olivat Pentikin.


Makuuhuone valkoisen eri sävyissä oli kuin eri maailmasta muihin trendikodin huoneisiin verrattuna. Ei se kuitenkaan ollut epätrendikäs. Sisustusmakuja on monia, eikä yksi ole toista trendikkäämpi. Rauhallinen tunnelma oli saavutettu tässä makuuhuoneessa juuri yhden värin, valkoisen, eri sävyillä ja struktuureilla. Keittiön puoleisen sisäänkäynnin Hietakarin värilasiseinää oli aiemmin näkynyt lähinnä julkitiloissa, trendikodissa näytettiin, että se sopii myös kodin tiloihin. Sänky oli Aitobedin, sänkytekstiilit, taulut, maljakot, valaisimet ja penkki olivat Pentikiltä. Sängynpääty: Aalto sisustuspaneeli 60×60 Koivui, ja myös villamatto Koivui.


Kun parveke on suuri, niinkuin se oli trendikodissa, sinne mahtuu vaikka mitä. Artikkelikuvan ruokailuryhmä oli K-raudasta. Parvekkeella oli myös pieni kasvihuone, istutuspöytä, pizzauuni, grilli ja tarjoilupöytä, kaikki nämä myös K-raudasta. Kuvan aurinkoisessa päädyssä oleva divaani oli Cello Bali ja seinänaulakot Cello Sirius, K-rauta. Tekstiilit olivat Pentikiltä. Seinissä Auro kalkkimaali sävy Tonno K234, Suomen Luonnonmaalit. Myös parveke kannattaa sisustaa mukavaa oleskelua varten, onhan se kesäaikaan kaupunkikodin ylimääräinen huone.

Huomasitko, ettei trendikodissa ollut verhoja? Niitä ei ollut siksi, että messukävijöille olisi ikkuna-aukoista näkymät myös ulkoa sisään, ei suinkaan siksi, etteivätkö verhot olisi trendikkäitä. Varsinkin makuuhuoneet halutaan sisustaa hotellimaisiksi pitkine valuvine verhoineen.

Trendit tulevat ja menevät, mutta ei niistä tarvitse olla liian riippuvainen. Sisustaminen on itse asiassa hyvin sallivaa: sinulle trendikästä on se, mikä saa sinut voimaan hyvin. Toimivuus on tärkeää, mutta väreillä ja kuoseilla sisustukseen saa iloa. Annetaan siis kaikkien kukkien kukkia, ja otetaan trendikodista inspiraatiota niihin kohtiin kodissasi, joihin muutosta olet kaivannut.

Marja

0 Comments