SAY YES TO THE DRESS, BARBIE!

SAY YES TO THE DRESS, BARBIE!

Kesä on häiden aikaa, niin myös barbeillani. Toissa- ja viime vuonna on vietetty jo kahdeksat häät. Tämän vuoden hääkavalkaadin aloittavat Iida ja Väinö, jotka viettävät häitään helluntaita edeltävänä lauantaina. Iida on tullut Cocovisio Boutiqueen valitsemaan itselleen morsiuspukua yhdessä kolmen ystävättärensä kanssa. Mielipiteensä sanoo myös kaaso, joka on Cocovisio Boutiquen ateljee-ompelijatar Beata.


Cocovisio Boutiquen myyjättärenä työskentelevä Sirpa on ripustanut kahdeksan eri tyyppistä morsiusmekkoa räkkiin Iidan sovitusta varten. Varastossa on vielä 27 mekkoa (kaikki olen ommellut omin pikku kätösin), joten eiköhän niistä Iidalle sopiva löydy.


Ensimmäinen mekko, jota Iida sovittaa, on brodeeratusta organzasta ja kimaltelevasta pitsistä ommeltu prinsessamekko.


Sirpa asettelee puvun helmaa kuvan vasemmassa laidassa. Morsiamen takana seisoo kaaso Beata. Vaaleanpunaisella sohvalla istuu arvovaltainen raati: kultaseppä Maria, stylisti Emma ja kosmetologi Pihla. Vain Emma antaa äänensä tälle puvulle. Iidan omaan makuun mekko on liian kimaltava ja ehkä liian tyttömäinenkin.


Toisena sovitettavana on vartalonmyötäinen merenneitohelmainen mekko. Tämän olkaimettoman mekon yläosa on kirjoiltua osin kullalle kimaltavaa tylliä ja alaosa shifonkia. Pihla ja Beata pitävät tästä mekosta, mutta muilta raadin jäseniltä ei käsi nouse. Iida itse vierastaa vieläkin kullan hohdetta yläosassa, vaikka malli muuten miellyttääkin.


Kolmas sovitettava häämekko on valkoinen suoralinjainen kreppipuku, jossa on kukka-aplikoitua tylliä erillisessä hameosassa ja alaslasketuissa puhvihihoissa.


Tämä mekko saa puoltavan äänen Marialta ja Pihlalta, mutta Emman ja Beatan mielestä mekko ei ole Iidan tyyliä. Iida itse on samaa mieltä, ja jatkaa sovittamista.


Seuraavaksi Iida sovittaa kokonaan pitsistä valmistettua mekkoa, jonka hameosa on kerroksellinen.


Vain Maria puoltaa tämän mekon valintaa, mutta Iida haluaa sovittaa jotain vähemmän hörhelöistä häämekkoa. Tämä ei ole hänen tyyliään.Kellohelmainen puhtaan valkoinen shifonkimekko, jossa on shifonkia myös yläosassa yhdessä himmeän brodeeratun toppiosan kanssa, ei herätä raadissa ihastusta. Iida itse pitää brodeeratusta toppiosasta, mutta ei valkoisesta shifongista. Shifonki on Iidan mielestä yöpaidan materiaali.


Tämä valkoisesta satiinipolyesteristä valmistettu A-linjainen puku näyttävällä koristepitsillä etusassa ja pilkkutylliviitan reunassa saa Iidan näyttämään kreikkalaiselta jumalattarelta. Vaikka kangas ja siluetti ovat jo ihan Iidaa, ei puku kuitenkaan saa raatia heltymään.


Seuraavaksi Iida sovittaa häämekkoa, jossa on pehmeän valkoinen satiinikankainen hillitysti alaspäin levenevä helmaosa näyttävällä laahuksella yhdistettynä vintage-tyyliseen brodeerattuun toppiosaan.


Vaaleanpunaisella sohvalla kaikki nostavat kätensä ja Beatakin innostuu. Tässä häämekossa on kaikki, mitä Iida on toivonut: yksinkertaisen elegantti malli, ei bling-blingiä, vaan vintage-henkistä brodeerausta miehustassa. Iida myöntää pitävänsä tässä mekossa ihan kaikesta.


Tähän mekkoon kuuluu myös miehustan materiaalista valmistettu bolero, joka tekee siitä sopivan myös viileämpään vuodenaikaan. Beata lupaa suunnitella asuun sopivan pääkoristeen, sillä Iida ei halua huntua. 27.5. sitten näemme, millainen kokonaisuus hääasusta tuli.

Marja

0 Comments