LOVIISAN ASUNTOMESSUJEN PERSOONALLISET SISUSTUKSET, OSA 1

LOVIISAN ASUNTOMESSUJEN PERSOONALLISET SISUSTUKSET, OSA 1

Asuntomessukotien sisustamisessa turvaudutaan useimmiten sisustussuunnittelijan ammattitaitoon, mutta on jokunen asuntomessukoti joskus sisustettu asukkaiden omin voiminkin. Olipa sisustuksesta vastuussa ammattilainen tai asukas itse, sisustuksesta persoonallisen tekee se, että kodissa näkyy, millaisia ihmisiä siellä asuu.

Kohde 10 Villa Kuningatar

Tämän Jämerä-kivitalon arkkitehti- ja sisustussuunnittelussa on vahvasti ollut mukana talon asukas, DI ja yrittäjä Maria Pennanen. Kun itselleen tekee, tulee varmasti itsensä näköinen. Sisustussuunnittelussa mukana on ollut Jenni Stockus / Vepsäläinen. Talossa tulee asumaan kolmehenkinen perhe, johon kuuluu vanhempien lisäksi 10-vuotias poika ja koira.


Rakkaat erikoiset huonekalut, kuten kuvan astiakaappi, tekevät tilasta uniikin. Taide kuvastaa asukkaiden persoonallisuutta. Kaapin vieressä olevan taulun värit sointuvat kaapin väriin.


Osoituksena siitä, että italianvinttikoira kuuluu perheeseen, olohuoneessa on koiralle oma lepopaikka.


Pesutilan vesikalusteet ovat Woodion mallistoa mustana. Kylpytekstiilit ovat Lexingtonin merellistä kuosia.


Veneilyä harrastava perhe rakennutti omarantaiselle tontilleen venevajan. Ja terassin uima-allas, sen oli perheen nuorimies toivonut, ja sen myös sai.

Kohde 11 Villa Sten

Toinen Jämerä-kivitalo on Villa Sten. Siihen muuttaa kolmehenkinen perhe, jossa on vauvaikäinen lapsi ja kissa. Sisustussuunnittelu on Sanna Piitulaisen, studiopiitulainen.fi, käsialaa. Tämä perhe rakastaa merta ja merinäköalaa. Laadukas äänimaailma tuntuu myös olevan tärkeä.


Alakerran ainoa makuuhuone on sisustettu työ-/vierashuoneeksi. Täällä on Genelecin pienemmät kaiuttimet, kun olohuoneessa on satsattu isompiin Geneleceihin.


Työ-/vierashuoneen sohvan taustaseinä on maalattu Tikkurilan hillityn vihertävänharmaalla maalilla, ja seinällä oleva moderni taulu toistaa maanläheisiä hillittyjä värejä. Tämän kodin taideteokset ovat Viola Väänäsen.


Olohuoneen kulmasohva on sijoitettu niin, että siinä istuessa katse suuntautuu merelle päin.


Lastenhuone sijaitsee yläkerrassa vanhempien makuuhuoneen vieressä.


Vanhempien makuuhuoneessa vuode on sijoitettu niin, että siitä on suuren ikkunaruudun läpi näkymä merelle.


Vanhempien makuuhuoneessa on kaunis senkki, ja sen yläpuolella samantyylinen taulu kuin alakerran työ-/vierashuoneessakin.


Kodinhoitohuoneen kalusteoven pyöreä aukko kertoo siitä, että talossa asustaa kissa.


Saunastakin on upea näkymä merelle.

Kohde 12 Cabin Havsstrand

Cabin Havsstrandiin muuttaa kolmehenkinen perhe, jonka isä on teollinen muotoilija. Sisustussuunnittelusta ovat vastanneet asukkaat yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, inktr.ee/cabinhavsstrand. Asukkailla on suuri rakkaus teakia kohtaan, ja sitä näkyykin sisustuksessa. Muuten sisustus on hyvin vintage-henkinen, paljon 50- ja 60-luvun designia.


Ruokailutila. Valaisimet ruokapöydän yläpuolella: Wirkkalan Polygon.


Olohuoneen sisustusta.


Lastenhuone.


Sauna.


Vanhempien makuuhuoneessa Wirkkalan riippuvalaisimet, ja yöpöytä tietenkin teakia.

Kohde 13 Villa Kruunu

Lakka Kivitalojen ulkoapäin mustan talon asukkaina ovat vanhemmat ja heidän 3-vuotias poikansa. Sisustussuunnittelu on Johanna Hernesniemen / Studio Hernesniemi. Sisustuksessa on käytetty paljon vaaleata tammea. Kaikki materiaalit ja kalusteet ovat laadukkaita ja ajattomia. Kodin yleissävy on vaalea. Tämän talon asukkaista en sisustuksen kautta paljon tiedä, mutta sain sen käsityksen, että laatuun on panostettu ja kaikki yksityiskohdat on tarkkaan harkittu. Harmonisen kokonaisuuden toteuttaminen on vaatinut myös rahaa. Tässä kodissa asukkaiden unelmat ovat toteutuneet.


Kun edellä mainitsin harkitut yksityiskohdat, tässä siitä esimerkki. Sisääntulon sivussa on aaltomainen puurimaseinäke, joka on kuin taideteos.


Olohuoneen sohvalla istuessa voi ihailla merimaisemaa. Kymifloorin tamminen Chevron-kalanruotoparketti on todella kaunis.


Ruokailutila. Kalustuksessa on kaikki tarpeellinen, ei mitään liikaa, ei mitään liian vähän.


Valkoiset keittiökalusteet saavat lämpöä tammiviiluisista alaosista ja aamiaiskaapin sisuksista. Katse myös rimapaneelikattoon!


Vanhempien makuuhuone. Talon kiinteät valaisimet ovat Highlight Valaistukselta, irtovalaisimet asukkaiden omia.


Upea kylpyhuone vanhempien makuuhuoneen yhteydessä on laatoitettu Caisla-laatoilla. Suihkut ja hanat: Gessi.


Kukapa 3-vuotias ei viihtyisi tällaisessa lastenhuoneessa. Seinän luontoaiheinen kuvitus on kuin sadusta. Lisäksi tätä lasta hemmotellaan erillisellä temppuhuoneella, jossa on puolapuut, renkaat ja kiipeilyseinä.


Näiden messujen tilavin kodinhoitohuone on tässä. Koneet on sijoitettu keskelle huonetta ja niiden ympärillä on tilaa touhuta.


Omarantaisella rinnetontilla aivan meren äärellä on erillinen puusauna-vierasmaja.


Rantasaunan suihkutilassa on kaunis liuskekivilaatoitettu seinä.

Kohde 14 Talo LEDVANCE

Betonirakenteinen talo on nelihenkisen perheen koti. Sen sisustus on suunniteltu valaistus edellä, siitä tulee talon nimikin. Sisustus yhdistelee Boknäsin kalusteita asukkaiden omiin kalusteisiin. Myös valaisimissa Ledvancen älyvalaisimet ovat sulassa sovussa asukkaiden omien valaisinten kanssa. Kaksikerroksisen kodin tunnelma on levollinen, sillä materiaalit ja värit on valittu harkiten. Talossa tulee asumaan liikunnallinen perhe, joka rakastaa luontoa.


Vaikuttaa koululaisen huoneelta. Huoneen yhteydessä on makuuparvi, jonne pääsee tikkaita pitkin.


Pienen tytön huone sijaitsee tilavalla parvella, jonne kulku on oleskelutilasta jykeviä puuportaita pitkin.


Lapset voivat harrastaa liikuntaa tilassa, jossa on puolapuut, renkaat ja riippukeinu.


Keittiö on A.S. Helsingön.


Vaaleaa puuta suosivaan sisustukseen sopii kaunis, veistoksellisella jalalla varustettu Ethnicraftin massiivipuinen ruokapöytä tuoleineen.


Ruokapöydän yläpuolelle on valittu Foscarinin värikkäät Rituals-riippuvalaisimet.


Olohuoneen nurkkauksessa on suuri viherkasvi. Luonto on useiden viherkasvien avulla tuotu sisään, jotta vihreyttä olisi myös talvella, kun luonto ulkona on harmaa/valkoinen. Kuvan vasemmassa laidassa näkyy osa viisi metriä korkeasta takasta, joka on verhoiltu näyttävällä laatalla Laattapiste/Pukkilan laattasarjasta.


Vanhempien makuuhuoneen kaapisto on Mirror Linen. Lisää kaapistoa on viereisessä vaatehuone-/kodinhoitotilassa.


Sama levollinen tunnelma jatkuu WC:ssä. Puupintaa ja laattaa on yhdistelty kauniisti.

Seuraavassa blogissa esittelen kohteet 15, 16, 17, 18 ja 19.

Marja

#asuntomessut, asuntomessut2023, loviisanasuntomessut, skandinaavinenkoti, sisustus, cocovisio#

0 Comments