LOVIISAN ASUNTOMESSUJEN PERSOONALLISET SISUSTUKSET, OSA 2

LOVIISAN ASUNTOMESSUJEN PERSOONALLISET SISUSTUKSET, OSA 2

Asuntomessukodit eivät ole sisustuksiltaan toistensa kopioita, vaan niissä on aina erilainen tunnelma. Se syntyy usein asukkaiden omista huonekaluista, mutta myös taide-esineistä tai vain valitusta värimaailmasta. Katsaukseni Loviisan Asuntomessukotien sisustuksista jatkuu.

Kohde 15 Queen’s Stone

Wienerberger Oy:n täystiilitalo on suunniteltu kahden aikuisen kodiksi. Arkkitehti Teppo Pietarinen (talon asukas) on ollut mukana sisustussuunnittelussa yhdessä sisustusarkkitehtiopiskelija Mila Pietarisen, sisustusarkkitehti Anna Segerstråle-Garmsiryn /Isku Oy ja sisustussuunnittelija Piia Alangon /Sisustus Nalle Oy kanssa. Kaikki tilat ovat samassa tasossa, joten koti toimii hyvin pitkälle tulevaisuuteen asukkaiden ikääntyessä. Päätalon lisäksi tontilla on huvimaja, joka soveltuu myös vieraiden majapaikaksi. Tämä koti on kalustettu pääosin kotimaisin Isku-kalustein, mutta monin paikoin olin aistivinani vaikutteita italialaisesta designista, ja siitä, että pariskunta matkustaa mielellään. Osa huonekaluista ja tekstiileistä (esim. silkkimatto) ovat asukkaiden edellisestä kodista mukana kulkeutuneita.


Makuuhuoneessa on ylellistä hotellitunnelmaa aina silkkistä päiväpeittoa ja kokolattiamattoa myöten.


Enimmäkseen tummin sävyin sisustetussa kodissa on värikästä abstraktia taidetta kaikissa tiloissa aina WC:tä myöten. Taideteokset ovat Taira Tigerin.


Ruokailutilan riippuvalaisin on peräisin Muranosta. Sen värikkyys on harmoniassa värikkäiden taideteosten kanssa.


TV-huoneen sävymaailma on vaaleampi. Taide noudattaa samaa linjaa kuin muissakin kodin tiloissa.


Rannan tuntumassa on vierasmaja, jonka katon yli näkymät kantavat aina Loviisan kirkon tornille asti.

Kohde 16 Finnlog WisdomHouse

Finnlogin CLT-talossa jos missä näkyy, miten saumattomasti asukkaan omat huonekalut loksahtavat paikoilleen modernien kiintokalusteiden lomaan. Värimaailma on asukkaan, Tommy Hellstenin, näköinen: tummanpuhuva ja miehekäs. Sisustuksen tunnelmaa voisi luonnehtia sanoilla levollinen, seesteinen, rohkea ja tyylikäs. Sisustussuunnittelusta on vastannut Heli Virtanen /Suunnittelutoimisto Iloa360 Oy.


Aluksi ihmettelin tämän huoneen käyttötarkoitusta, mutta sitten sain tietää, että Tommy aloittaa aamunsa hiljentymällä tässä huoneessa. Seinällä oleva ikoni vahvistaa haluttua tunnelmaa.


Upeassa Noblessan keittiössä kelpaa miehenkin kokkailla.


Olohuoneen kalustusta. Osa asukkaan omista kalusteista vain verhoiltiin uudelleen, ja niin niiden ikää saatiin pidennettyä. Seinällä Noora Kämpin taidetta.


Tällaista makuuhuonetta ei ole kellään muulla.


Makuuhuoneen yhteydessä olevaan vaatehuoneeseen kuljetaan pesuhuoneen kautta. Toinen pesuhuone on saunan yhteydessä.


Käytävät eivät ole hukkatilaa, sillä niiden seinustoja kiertävät kirjahyllyt. Kirjoja asukkaalla on paljon.


Saunan lauteet on sijoitettu niin, että niitä vastapäätä olevasta suuresta ikkunasta on näkymä merelle. Yksityisyyttä saa tarvittaessa kaihtimilla, jotka nousevat kätevimmin alhaalta ylöspäin.


Kodin tilat sijaitsevat U:n muodossa suojaisan atriumpihan ympärillä. Sen ansiosta taloon tulee paljon valoa, ja jo sisään astuessa ranta näkyy atriumpihan ja lasitetun terassin läpi. Tämä kuva on kuitenkin otettu terassilta sisääntuloon päin.

Kohde 17 Villa Havet

Jämerä Kivitalojen valkoinen yksitasoinen talo oli sijaintinsa ja ulkonäkönsä puolesta aluksi suosikkini. Siinä asustavat kaksi aikuista: Nina Björnström-Lehtonen ja Tomi Lehtonen, poika sekä kolme kääpiövillakoiraa. Perheen aikuinen tytär vierailee asukkaiden luona usein, ja siksi häntä varten on suunniteltu sivurakennukseen oma tila. Pintamateriaalit on valittu niin, että ne ovat allergiaystävällisiä ja helposti puhdistettavia. Lattiat ja osa seinäpinnoista on hartsipinnoitettua betonia tai marmorikuvioista laattaa. Kiintokalusteet ulottuvat katon rajaan asti, jottei niiden päälle pääsisi kerääntymään allergisoivaa pölyä. Värimaailma on musta-valkoinen. Nina rakastaa valkoisen eri sävyjä sisustuksessa, mutta sisustussuunnittelija Minttu Airaksinen-Mäkynen /saakurkistaa.fi on saanut ujutettua mukaan aika paljon mustaa kontrastin luomiseksi. Tämä laadukas ja ylellisyyttä henkivä sisustus on varmasti asukkailleen mieluinen, mutta omaan makuuni vähän liian kova ja kliininen. Kuvat puhukoot puolestaan.


Valoisaan eteseen saavuttaessa huomio kiintyy suureen peiliin, erikoisiin kivipintaisiin liukuoviin vasemmalla ja koiranpetiin.


Olohuoneen musta-valkoisuutta ja kivipintaa.


Ruokailutila ja koko seinän pituinen musta-valkoinen keittiö.


Päämakuuhuoneen sängyn pääty on tehty kahdesta suurlaatasta.

Kohde 18 Villa Aurora

Ulkopinnoiltaan vaaleassa Kuusamo Hirsitalojen perinteisessä hirsitalossa on ranskalaista tvistiä. Ranskan vaikutteet näkyvät mm. avoterassille johtavissa ruutulasein varustetuissa pariovissa sekä sisätilojen kierreportaissa. Tässä kodissa asustaa aikuinen pariskunta: Helena Miettinen ja Erkki Viljakainen sekä heidän Nano-koiransa. Sisustussuunnittelu on Henna Räisäsen ja Maria Pennasen /Onni Interiors käsialaa. Sisustuksessa näkyy romanttisia ja naisellisia piirteitä, mutta myös miehen ja koiran tarpeet on otettu huomioon. ”Kotimme sisustus on persoonallinen eri tyylien yhdistelmä, josta välittyy huolettomuus, elämänilo, perhesiteet Ranskaan ja rakkautemme mereen”, asukkaat itse toteavat.


Pieni WC, tai powder-room, niinkuin sitä anglosaksisissa maissa kutsutaan, on viehättävä tapetteineen ja messinkisine yksityiskohtineen.


Olohuone.


Keittiö. Saareketta voi liikuttaa, sillä se on varustettu pyörillä. Kattovalaisimet ovat Helenan valitsemat.


Pariovet ulkoterassille.


Päämakuuhuone.


Yläkerran kylpyhuoneen pystyyn ladottu lasitettu seinäkaakeli ja messinkiset yksityiskohdat luovat spa-tunnelmaa.


Yläkerran toinen makuuhuone on sisustettu työ-/vierashuoneeksi. Siellä on paljon kirjoja, mistä voisi päätellä, että pariskunta harrastaa myös lukemista. Kirjat kertovat taiteen ohella paljon asukkaidensa luonteesta ja mieltymyksistä.

Kohde 19 Kuningattarenhelmi

Kaksikerroksinen Finnlamelli-hirsitalo on sen rakennuttajien, Dani Ryynäsen ja Jenna Aallon sekä Amanda-tyttären asumishaaveiden täyttymys, joka oli vähällä jäädä toteutumatta kustannusten nousun takia. Skandinaavisuutta henkivä moderni koti omalla rannalla kaupungin keskustassa on varmasti monen suomalaisen haave. Sisustussuunnittelu on Dima Latvalahden /Interior Design Latvalahti Oy käsialaa. Maanläheisin sävyin sisustetussa kodissa on käytetty paljon puuta, mm. tummaa pähkinäpuuta, vaaleata tammea ja vaaleata koivua.


Olohuone.


Keittiö.


Näkymä keittiöstä terassille.


Suurella terassilla on kaksi pöytäryhmää. Kuvassa toinen niistä. Tämä sijaitsee grillin vieressä.


Näkymä yläkerrasta alakertaan.


Amanda-tyttären huone.


Yläkerran kylpyhuoneen lattia- ja seinälaatta on Eterna R8JW mix beige 60×60. Katto on lämpöhaapaa.

Vielä on muutama persoonallisesti sisustettu asuntomessukoti esittelemättä. Niistä kerron seuraavassa blogissa.

Marja

0 Comments