YHTEENVETO VUODESTA 2019

YHTEENVETO VUODESTA 2019

Vuosi on vaihtunut ja on aika tehdä katsaus menneeseen vuoteen 2019. Tarinan rungon muodostavat Facebookissa eniten tykätyt postaukset kuvineen, sillä vaikka olen saman kuvan postannut yhtäaikaa sekä Instagramissa että Facebookissa, on niistä tykätty ihan eri tavalla.

Lehtiartikkeli

Vuosi 2019 alkoi poikkeuksellisesti. Minua oli haastateltu Me Naiset -lehteen vuoden 2018 lopulla, ja lehden valokuvaaja kävi kotonani ottamassa juttuun valokuvat tammikuun alussa. Otsikon Uskaltajat alla ilmestyi uratarinani Me Naiset -lehden numerossa 5 tammikuun viimeisenä päivänä.


Tämä kuva oli Facebookin tykätyin postaus vuonna 2019.

Messut

Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan sisustusmessut alkoivat Tukholmasta helmikuussa. Sitten olivat vuorossa Helsingissä Kevätmessut, jossa Sissarit olivat näkyvästi esillä. Seurasi pikainen käynti Milanon huonekalumessuilla, minkä jälkeen keskityin kotimaan tapahtumiin. Sisustustoimittajien kesäpäivä Fiskarsissa oli upea tapahtuma, johon osallistuin ensimmäistä kertaa. Asuntomessut järjestettiin viime kesänä Kouvolassa, ja syyskuussa vierailin vielä Habitare-näyttelyssä Helsingissä.


Tässä olen Matkamessuilla Helsingissä tammikuussa.

Matkat

Helmikuussa lomailin Marokossa Agadirissa, huhtikuussa golfmatka suuntautui Italiaan Rooman liepeille ja toukokuussa yritin kesyttää golfkenttiä Ruotsissa Eskilstunan ympäristössä.


Ystävänpäivää ja samalla Reijon ja minun 27-vuotishääpäivää vietimme Agadirin auringon alla.

Syksyn golfmatkat suuntautuivat Viron Otepäähän, Espanjan Mar Menoriin ja Mallorcalle. Kaikista golfmatkoista parhaiten onnistui Mallorcan matka, niin järjestelyiden kuin puitteiden ja pelienkin osalta.


Mar Menorin matka osui lokakuun ensimmäiselle viikolle, jolloin tuli kuluneeksi tasan 30 vuotta Reijon ja minun ensisuudelmasta. Matkatoveri halusi ottaa meistä tämän kuvan tapahtuman muistoksi.

Muitakin matkoja tehtiin niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Golfmatkoilla oleskeltiin vuoden 2019 aikana 45 päivää, muilla matkoilla 34 päivää. Kalenteristamme löytyi vähintään yksi matka kaikkina muina kuukausina paitsi tammikuussa. Ystävämme alkoivat kutsua meitä ”asunnonsäästäjiksi”, kun olimme niin usein poissa kotoa.

Merkkipäivät

Toukokuun viimeisenä päivänä tuli kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Reijo ja minä kirjoitimme ylioppilaaksi. Niinpä oli aika juhlistaa riemuylioppilaita.


Juhlimme kahdestaan illallisella Helsingissä Ravintola Teatterissa, koska näissä samoissa tiloissa oli aikoinaan pidetty oman kouluni lakkiaistanssiaiset. Tein meille riemuylioppilastodistukset ja tilasin riemuylioppilaslyyrat lakkeihin. Tästä kuvasta tykättiin toiseksi eniten Facebookissa.

Molemmat vävyni ja Reijon vanhin poika täyttivät viime vuonna 40 vuotta. Reijo täytti elokuussa 70 vuotta, ja pienimuotoinen vastaanotto kaikkein läheisimmille pidettiin Leppävaaran Tornin kerhohuoneessa ja kattoterassilla 21. kerroksessa.


Reijon syntymäpäivillä oli myös alaikäisiä ja autoilijoita, niinpä tarjosimme onnittelumaljana alkoholitonta Sihinä raparperikuoharia. Juoma näytti mustakantaisissa laseissamme upealta, ja kunnolla jäähdytettynä myös maistui hyvältä.


Vuoden kuluessa tulin kokeilleeksi useitakin itselleni uusia ruokareseptejä. Kaikkien ulkonäkö ei vastannut reseptissä ollutta kuvaa, mutta maussa ei koskaan ollut moitteen sijaa. Hyvin kävi kaupaksi myös kuvan voileipäkakku, jonka valmistin Reijon syntymäpäiville.

Museokäynnit

Museokorttia tuli käytettyä ahkerasti, ja jatkoa sille ostin Black Friday tarjouksesta.

Sekä Ateneumissa että Designmuseossa Helsingissä kävin viime vuonna kahdesti. Muita kotimaisia museokäyntejä kertyi seitsemän kappaletta. Kuvataide on minulle elämän eliksiiriä. Suunnitelmissa onkin maalata ainakin yksi taulu itse, ehkä jo tänä vuonna.

Maaliskuussa risteilin Tukholmaan käydäkseni suuren remontin jälkeen syksyllä 2018 uudelleen avatussa Kansallismuseossa. Erityisesti minua kiinnosti siellä Finn Juhlin näyttely, mutta pidin myös museon kahvilan sisustuksesta.


Tämä kuva on otettu Narinkkatorilla tammikuussa 2019, kun Amos Rexin museo oli suljettu. Kuva herätti Facebookissa paljon kiinnostusta, koska taustalla oleva Sokos-tavaratalo näyttää erehdyttävästi risteilyalukselta. Amos Rexissä kävin vasta toukokuussa, kun jonoja ei enää ollut.

Kesäkuun lopussa eräänä helteisenä päivänä kävin Reijon kanssa Tallinnan Fotografiska-museossa. Jo itse rakennus oli näkemisen arvoinen kahviloineen ja terassiravintoloineen, mutta vaikuttava oli näyttelykin. Kiinnostaisi lähitulevaisuudessa käydä myös vastikään New Yorkiin avatussa Fotografiska-museossa. New Yorkissa en olekaan käynyt vuoden 1998 jälkeen, olisi jo korkea aika käydä uudestaan.

Kulttuuriharrastukset

Kulttuuri oli kuluneena vuonna kovasti oopperapainotteista, sillä Suomen Kansallisoopperassa kävimme yhdessä Reijon kanssa kolme kertaa.


Huhtikuussa oopperan ohjelmistossa oli upea Aida, jota en ollut pitkään aikaan nähnyt.

Heinäkuussa vierailimme Savonlinnan Oopperajuhlilla. Mozartin Ryöstö Seraljista oli pukuloiston ja lavastuksen puolesta minulle liian pelkistetty, ja siksi hienoinen pettymys. Reijokaan ei riemusta hihkunut, paitsi että Savonlinnan miljöö luo aina sellaisen tunnelman, että vähän keskinkertaisempikin ooppera on siellä elämys.

Sisustusmyymälät, koulutus ja tuote-esittelyt

Olen kuulunut Sissareihin siitä lähtien kun yhdistys perustettiin. Viime vuonna pääsin osallistumaan kolmeen Sissareiden järjestämään tilaisuuteen, joista yksi oli valaistuskoulutusta, kaksi muuta tuotteisiin tutustumista. Sissareiden kanssa tutuksi tulivat Cosentinon tuotteet Vantaan showroomilla ja KARE Designin iloinen sisustusmaailma kauppakeskus Ainoaan avatussa myymälässä. Vuoden 2019 alusta olen ollut myös Sisustusterapiaa ry:n jäsen. Kuluneen vuoden aikana osallistuin neljään heidän järjestämäänsä tilaisuuteen, joissa sain tutustua Dekostudion valikoimiin, Keittiömaailman uutuuksiin ja Roots Livingin showroomiin sekä oppia uutta Instagramin saloista.


Peräti kolme kertaa kävin Artekin järjestämissä tilaisuuksissa. Artekin toimisto Mannerheimintiellä oli Vitran Colour Therapyn valtaama marraskuussa, tarjoiluja myöten.

ValoOn-tapahtuma kokosi yhteen valaistusasioista ja -trendeistä kiinnostuneet ammattilaiset. Input Interior (entinen EFG) järjesti brunsseja yhteistyökumppaneilleen. Kylpyhuonekeskus jakoi tietoa kylpyhuonetrendeistä ja Unidrainista aamiaisseminaarissaan. Timberwisen 20-vuotisjuhlan cocktail-party ja Designers Thursday Kaapelitehtaalla sattuivat samalle päivälle, mutta ennätin molempiin. Catalinan uuden myymälän avajaiset olivat VIP-tilaisuus, jossa minulla oli ilo olla mukana. Nomart kutsui tutustumaan By Lassenin tuotteisiin. Nomartilla on viime vuodesta alkaen yksinoikeus tanskalaiseen Vipp-keittiömallistoon Suomessa, joten samalla käynnillä sain tutustua myös siihen.

Sisustusblogit Cocovision sivuilla

Vuoden 2019 aikana kirjoitin Cocovision sivuille 27 blogia. Niistä suosituimmaksi osoittautui blogi Kouvolan Asuntomessujen salatuista kohteista.

Linkki: Asuntomessujen salatut kohteet

Toiseksi suosituin blogi käsitteli tietäni sisustussuunnittelijan ammattiin. Yleisesti ottaen Asuntomessut, Habitare ja Milanon huonekalumessut tuntuivat kiinnostavan lukijoita eniten, joten tämäntyyppisistä aiheista tulen kirjoittamaan myös vuonna 2020.

Muut aktiviteetit

Liikuntaa yritin harjoittaa parhaani mukaan sen verran kuin kipulääkitysten välissä pystyin. Keväällä kuntoilin Esport Arenassa, ja syyskuussa aloitin kuntosaliharjoittelun Fit1-kuntosalilla Leppävaarassa. Tiistaisin jatkuivat italian kielen opinnot. Kun tähän vielä lisää lukuisat tapaamiset lastenlasten kanssa, voi todeta, että kyllä eläkeläisenkin elämä voi olla tapahtumarikasta täyttä elämää.

Marja

0 Comments